080316_0860

5 ANLEDNINGAR ATT ÅKA TILL COSTA RICA PÅ VINTERN

   

  1. 1. Naturupplevelsen

  Costa Rica är oslagbart när det gäller drömmig tropik. Med sin vilda natur och Pura Vida-atmosfär är det helt perfekt för att slappna av i solen efter en lång och kall vinter. Förutom surfing och andra fartfyllda aktiviteter så som zip lining, ridning, vandring och fyrhjuling är Costa Rica perfekt för naturupplevelser. Kolla in Corcovado nationalpark och Drake bay för att se apor, leguaner, fåglar och andra djur som du inte hittar någon annanstans på jorden. Från vårt surfcamp i Santa Teresa kan du åka på dagstur till vattenfallet Montuzuma som är helt fantastiskt vackert och känt för sina många pooler!

 

   1.  

   2. 2. Surfingen

   Vi älskar att surfa i Costa Rica under vintern, att njuta av den tropiska vattentemperaturen och bra vågor för alla nivåer av surfare. Vårt nya surfcamp i Costa Rica ligger bara en kort promenad från Playa Carmen i Santa Teresa där det finns gott om bra vågor och en kort körtur norrut ligger magiska Playa Hermosa. Det är en bra nybörjarvåg och vi har de flesta av våra surflektioner här. För de mer avancerade surfarna finns det också gått om ställen, så som klassikerna Lora Lora och Suck Rock.

  1.  

   

  1. 3. Vädret

  Temperaturen ligger stadigt på omkring 30 grader, både på land och i vattnet, och det är nästan inget regn; Vintern är den perfekta tiden att besöka Costa Rica. Oavsett om du vill chilla på surfcampet eller vill utforska omgivningen är detta den bästa tiden på året för båda. Tropiskt väder, färsk frukt och värmande sol – Costa Rica är helt enkelt perfekt för en vinterpaus!

 

 

 1. 4. Vandringen

Costa Rica är också toppen för den äventyrslystna med sina makalösa vulkaner och vackert grönskande vandringsleder. Åk till Fortuna, en liten stad som är känt för att vara utgångspunkten för vackra vandringar kring Vocán Arenal nationalpark, eller ta en tur till fantastiska Monteverde molnskogsreservat. Vintern är toppen för naturupplevelser, eftersom det är en torrare period i Costa Rica.

 

 

 

 1. 5. Maten

Tropisk färsk frukt och smoothies går att hitta precis överallt här och är verkligen högt upp på listan av mat att äta i Costa Rica – perfekt för att boosta dig efter en lång och kall vinter! I Santa Teresa gillar vi att äta på The Bakery, Chop it och Habaneros. För hela listan med tips och tricks inför din resa till Santa Teresa, kolla in vår reseguide här eller fråga vår personal på Lapoints surfcamp Costa Rica när du hälsar på.