080316_0860

5 anledningar till varför Sardinien är den ultimata kite-semestern

 
5. Utomhusaktivitetet
Från kitesurf till ridning. Sardinien är en atletisk ädelsten i Medelhavet. Det finns många fina kust- och inlandssträckor för cykel, gömda vikar som är perfekt för SUP eller kajak och berg att klättra eller cykla downhill i. Du kan hoppa och dyka från klipporna ner i det blåa vattnet i Porto Pino, där klättrare klättrar klippor på 10 – 14 meter. Du kan surfa kvalitetsvågor (under vintern), dyka och utforska skeppsvrak utanför Cagliaris kust, klippklättra, eller ta en fisketur – denna ön har något för alla atleter.
 
Bloggpost-photos5
 
4. God mat och gott vin
Kombinationen av kustlinje och berg i Sardinien har skapat två extraordinära matkulturer: Fisk och skaldjur från havet och kött från inlandet. Typiska skaldjurstallrikar  är färsk tonfisk, svärdfisk, musslor, räkor och havsabborre. Bergen och inlandet erbjuder griskött (babypig), getkött, biff, fläsk, kyckling, kanin och massa annat. Serverat med grönsaker och kryddor från gården vi bor på, och med hemmagjord pasta, gör Mama Patricias mat på Lapoints camp till en upplevelse. Olivoljan produceras från träden i trädgården, vinet kommer från närliggande vingårdar och osten görs på mjölken från getterna som farfar Antonio mjölkar varje morgon. På de närliggande restaurangerna njuter vi av välsmakande italiensk pizza – kanske den bästa du någonsin smakat.
 
Bloggpost-photos6
 
3. Strand och väder
Sardinien har några av de finaste stränder du kan tänka dig med turkost vatten och vita sanddyner – och vädret är nästan alltid bra. Solen skiner och vattnet är varmt. De dagliga vindarna gör temperaturen behaglig och inte för varmt. Oavsett om du föredrar att sola på stranden i sanden eller bada i det azurblå vattnet så är detta rätt plats för dig.
 
Bloggpost-photos3
 
2. Konstant och pålitlig vind
Sardinien är känd som ”Isola del vento” (vindarnas ö), och Porto Botte är en av de bästa och mest vindsäkra platserna på ön. De lokala kitear hela året runt.Vinden är inte lika konsistent från november till april, då är det kallare och mer regndagar. Vinterdagarna är istället kända för bra vågor och bra surf. Huvudsäsongen för vind startar i april och de bästa månaderna är maj tillseptember. Det är två dominerande vindar. Mistralvinden kommer från norr och tillför pålitlig, konstant vind. Med en Mistralvind-prognos är vinden alltid starkare än prognosen visar. Den sydliga vinden ”Sirrocco” kommer från Sahara. Under dessa ovanliga dagar känns det som att kitea i en hårfön. Varmt.
 
Bloggpost-photos1
 
1. Kitescenen
Du kör ut på en smal landremsa till Marcos school: Tär ser du flamingos till höger och kiteare till vänster. Spoten är stor och regulerad bara för kiteare. Inga badgäster är tillåtna och inte heller vindsurfare. Uppvindsidan av stranden är för kiteskolan, och de som vet hur man kitear sedan innan kör utanför caféområdet. Om du kitear en bit längre ut får du massa plats för dig själv och vattnet är fortfarande platt. Vinden ökar oftast runt 11-tiden och är sedan konstant till solnedgång. Sardinien erbjuder fantastisk kite med snabb utveckling., oavsett om du är nybörjare eller om du vill lära dig nya trix.
 
Bloggpost-photos2
 
 

Paket i Sardinien

Level 2

Basic - no lessons