080316_0860

6 saker att göra i Zanzibar

 
Kombinera förstklassig kiting med ett skönt äventyr du sent kommer att glömma. Välkommen till Lapoints kitecamp på Zanzibar:
 
1. Kitesurf
Zanzibar är en av världens vackraste kite-destinationer. Förhållandena är perfekta både för nybörjare och för dom som vill lära sig nya tricks. Vinden är stabil och här kan du njuta en stor lagun med stilla vatten och sandbotten eller revet med fina vågor lite längre ut.
 
untitled-12
 
2. Simma med delfiner i deras naturliga miljö
Den stora flasknosdelfinen är charmerande och lekfull och lever i det tropiska havet söder om Zanzibar.
 
untitled-6
 
3. Besök Stone Town
Stenstaden är en del av UNESCOs världsarvslista och visar kulturella influenser under ett årtusende från Afrika, Indien, Europa och framför allt Arabländerna. Stenstaden var en knutpunkt för handeln av bland annat både kryddor och slavar i Indiska oceanen och Östafrika. Detta var innan fastlandet i Afrika blev koloniserat och handeln flyttade till Mombasa och Dar-es-Salam. Här möter du lokalbefolkningen, en blandning av olika människor och kulturer som lever samman i fred. Besök myllrande marknader och trånga gator, ståtliga moskeer och arabiska hus. Arkitekturen är storslagen och de flesta byggnader är från 1800-talet och mycket är sig likt än i dag.
 
untitled-6
 
4. Träffa och fotografera de roliga röda Colobus aporna
Nationalparken i Jonzani är det enda stället i världen där aporna fortfarande existerar. Regnskogen är också hem för många unika arter av olika plantor och träd, har du tur ser du också andra exotiska djur så som kameleonter, ödlor, grodor, fåglar och antiloper.
 
untitled-6
 
5. Åk på krydd-safari
Zanzibar och grannön Pemba odlar upp mot 80% av världens förbrukning av nejlika. Arabiska kolonister introducerade kryddplantan på ön 1873. I dag finns det otaliga exotiska små plantager där det odlas nejlika, vanilj, muskot, kardemumma och andra kryddor som är viktiga ingredienser i Zanzibars kök. Många av kryddorna används av medicinska av lokalbefolkningen för att behandla sjukdomar. Det är stor skillnad på smaken om du jämför med samma produkter som du köper hemma, så passa på och njut.
 
untitled-6
 
6. Snorkling och dykning i några av världens vackraste korallrev
Det turkosa havet utanför Zanzibar har ett rikt marint liv och är hem till vackra korallrev, sköldpaddor, drakfiskar och hundratals olika färgrika fiskar och andra havsdjur.
 
bloggpost-button-hotose