080316_0860

Att resa jorden runt med sin själsfrände

 
När man reser runt möter man alla typer av människor och får ibland vänner för livet. Vänskapen kan ibland leda till romanser, och för några lyckligt lottade kan det leda till ett magiskt kärleks-äventyr. Simone och Dom, två surfare som träffades i på ett LaPoint camp i Hoddevik, Norge där Dom jobbade som Head Instructor och Simone som Social Host. De kom till den lilla dalen ensamma, men åkte därifrån som ett par.
 
untitled-1
 
Hej Simone och Dom! Så kul att ni vill dela mer er av er historia med oss. Berätta, hur träffades ni egentligen?
 
– Vi båda sökte faktiskt till LaPoint i Portugal, men istället så blev vi erbjudna möjligheten att uppleva det okända genom att dra till Norge. Väl där hade vi tur nog att möta varandra för första gången, samtidigt som vi fick möjlighet att uppleva den fantastiska lilla by som Hoddevik är. Efter en härlig fest med goa gäster och en varm badtunna så ledde det ena till det andra och en liten romans blev till slut något mycket större.
 
untitled-8
 
Är där några nack och fördelar med att resa, jobba och surfa tillsammans som ett par?
 
Fördel: – Vi är så lyckligt lottade att vi ha omöjlighet att leva, jobba och leka på några av de bästa platserna i världen som vi har fått chans att upptäcka. Att få surfa varje dag och bara ha det bra hela tiden är verkligen drömmen för oss båda. Vi lever livet!
 
Fördel: – Att spendera så mycket tid tillsammans!
 
Fördel: – Att äta en massa choklad medan Simone inte ens märker att min mage växer lite för var dag som går… Plus att hon är en fröjd för ögat och jag är så glad att jag får se henne varje dag.
 
Nackdel: – Att spendera för mycket tid tillsammans. Missförstå mig rätt, jag älskar verkligen varje dag jag får spendera med Dom, men det är alltid kul att ha något att berätta för varandra. En annan grej är att ibland blir jag riktigt arg och på dåligt humör när han försöker lära mig något nytt eller ge mig tips angående min surfing… Att jobba tillsammans har aldrig varit ett problem, vi har faktiskt inte ens så mycket att göra med varandra på jobbet. Dom säger till mig när surf-teorin är och jag skriver ner det på vår infoboard.
 
Nackdel: – Simone äter all min choklad och rullar in sig i täcket på nätterna så jag inte får något.
 
untitled-4
 
Vem är den bästa surfaren av er två?
 
– Den som har mest kul i vattnet! Haha, nej men Dom är, flera ljusår bättre än mig. Det finns en anledning till att han är huvudinstruktör och jag är social host. Men det bra med det är att jag har en privat instruktör! Helt perfekt enligt mig.
 
untitled-3
 
Haha ja, den som har mest kul! Vad är era framtida planer? Resa och surfa så mycket som möjligt?
 
– Shred till we’re dead! Vi vill fortsätta resa och utforska så mycket som möjligt, gärna i delar av världen där vi inte ens trodde vi skulle resa. Vi har en förkärlek till att surfa i kallt vatten och har en hel del drömmar om att utforska fler ställen i Norge, Island, New Zealand och Kanada. En dag i framtiden kanske det slutar med att vi bor i en igloo i en dal omringad av massiva, snöklädda berg med en härlig, mörk, mutant våg. När det blir för mycket mörker tar vi och reser söderut och slår oss ner nära en strand i ett litet och enkelt hus med palmer i trädgården och med turkosa, perfekta vågor som bryter precis utanför.
 
untitled-5
 
Har ni några tips till andra par som vill resa och utforska världen?
 
– Jag tror att det allra viktigaste är att kommunicera! Säg vad du känner och gör det ofta, gör inte en höna av en fjäder och var redo att kompromissa. Vi är inte typerna som bråkar så det har egentligen aldrig uppstått något problem mellan oss hittills. Det hjälper att ha ett eget rum och inte bo i ett rum delat med två eller fyra andra personer… Ha roligt när ni reser och njut av varandras sällskap i nya miljöer! För varje nytt land, ta det som en chans att lära känna varandra igen.
 
 

SURF CAMP SRI LANKA

 

bloggpost-button-hoto-se