080316_0860

DANSKA SURFLANDSLAGET PÅ TRÄNINGSLÄGER I MAROCKO

Vi snackade med teamet om deras planer, drömmar och vad som gjorde att valet föll på surf camp Marocko för deras första internationella träningsläger.

 

Oliver Hartkopp

 

Hur kommer det sig att ni valde just Marocko för ert träningsläger?

 

Emilie: Eftersom det är garanterat bra vågor den här tiden på året! Vi har nya coacher, Paulo Rodrigues och Christen Søndergaard (huvudtränare), så vi kände oss redo och peppade på en mer internationell approach och att pusha vår utveckling.

 

Paula Ahlers

 

Marius Aagesen

 

Emilie Uttrup

 

På vilka sätt har det påverkat teamet att ha med en så erfaren coach som Paulo?

 

Anne-Sofie: Paulo har påverkat teamet positivt på så många sätt, speciellt genom att få oss att fokusera på hur vi kan kommunicera bättre och hjälpa varandra inom laget. Han har även ett väldig realistisk sätt att jobba. I Danmark kan vi inte surfa varje dag så Paulo har gett oss ett träningsprogram med riktigt bra övningar att fokusera på när det är svårt att få tid i vattnet.

 

Marius: Att ha Paulo som tränare har verkligen gjort oss mer sammansvetsade. Sedan jag började jobba med Paulo i Portugal har min surfing utvecklats nått otroligt, till en ny nivå. Det var rätt nervöst att göra videoanalyser av sin egen surfing, men det har gjort det så mycket lättare att upptäcka detaljerna och att kunna jobba på dem.

 

Paulo Rodrigues

 

Marius Aagesen

 

Robert Storm

 

Vad är det bästa med Marocko och att ha träningslägret där?

 

Maria: Det perfekta läget, god mat och grymma aktiviteter! Personalen på campet har varit så hjälpsam, hållit oss uppdaterade på planen för dagen och de olika sociala aktiviteterna.

 

Oliver: Campet ligger inom gångavstånd till några av de bästa vågorna i hela Marocko och det gör det till en perfekt plats för oss att träna på. Campet har allt man behöver och stämningen är så skön, helt perfekt om man vill åka på en schysst resa med sina vänner och skapa härliga minnen tillsammans. Är man här på semester så finns det också massa coola dagsturer man kan göra. Vi gjorde faktiskt en avstickare till Paradise Valley en dag, bara chillade och hoppade från klipporna.

 

Oliver Hartkopp

 

 

 

Paulo, vad är visionen för teamet under 2019?

 

Vårt huvudsakliga fokus under 2019 ligger på teambuilding, att få laget riktigt sammansvetsat så de kan stötta och puscha varandra att bli ännu bättre surfare. Vi kommer fortsätta att jobba med Lapoint och det ska bli riktigt kul att se lagets utveckling under nästa år.

 

 

Anna Julie Lacour

 

Christoffer Hartkopp

 

Photo credit: @ilostawavein79