080316_0860

Det Danska surflandslaget surfar i Portugal

Skandinavisk surf får luft under vingarna – Paulo ”do Bairro” Rodrigues, portugisisk surflegend och coach hos Lapoint inleder ett samarbete med danska surflandslaget.
 
Den första internationella tävlingen under samarbetet blir Eurosurf Junior i Santa Cruz, Portugal 20-29 juli.

 

 
Vi tog ett snack med den danska lagledaren, Christen Søndergaard, som beskrev samarbetet med Paulo och Lapoint som en stor framgång för teamet.
 
– Paulo är den mest erfarna coach som jag haft möjligheten att jobba med och att han nu ska coacha våra bästa surfare kommer att ta hela teamet till nästa nivå, kommenterade Christen.
 

 
Denna vecka är Marius Aagesen Goth (shortboard) and Sebastian Olander (longboard) på plats hos Lapoint Portugal för ett första träningsläger.
 
Christen är exalterad över möjligheten att stärka teamet inför kommande tävlingar;
 
– Paulos erfarenhet från att själv ha tävlat som proffssurfare under många år är så värdefull för teamet, speciellt för de yngre surfarna.
 
Paulo är också förväntansfull inför samarbetet och konstaterade att det är en spännande möjlighet att få vara med och utveckliga teamet till att bli ännu mer målinriktade.
 
– Jag har en tydlig vision för teamet och den bygger på stärka två pelare, tekniken och tävlingsmomentet, förklarade Paulo.
 

 
I anslutning till det nya samarbetet får teamet dessutom stöd från lagkamraterna Emilie Uttrup and Oliver Hartkopp som ska supporta Marius och Sebastian med tävlingsstrategi samt mentalt förbereda dem inför det som väntar när visslan blåser i Santa Cruz.
 
Oliver beskrev sin tacksamhet att få vara en del av samarbetet och denna satsning på dansk surf.
 
– Lapoint bidrar med en rolig, och samtidigt professionell miljö för oss i det danska landslaget. Att få möjligheten att komma hit och fokusera på vår surfing i bra förhållanden och att få coachas av Paulo är ovärderligt, sa Oliver.
 

 
Christen beskrev också värdet av miljö som Lapoint erbjuder teamet.
 
– Lapoints camp är toppmoderna och ligger intill några av världens bästa vågor – och med tillgången till träningslokaler, coaching och service var Lapoint den självklara partnern för oss.
 
Teamet här på Lapoint önskar killarna lycka till inför den kommande tävlingen och kommer att fortsätta att följa framstegen för det danska surflandslaget med spänning.
 
För att veta mer om möjligheterna med Lapoint surfcamp Portugal och Paulos expertis, kolla in vår Surf Coaching.
 
Alla foto: @pedromestrephoto