080316_0860

– Den bästa veckan i mitt liv!

 
Filip Hedin är från Stockholm, Sverige och Marie Rugland är från Stavanger i Norge. De är två av många ungdomar som i sommar surfade, spelade beachvolley, solade och hade tidernas sommar på vårt ungdomsläger i Portugal förra året.
 

 
Hallå! Låt oss återgå till sol och sommar för ett år sedan. Hur var det på youth campet i
Portugal?

 
Filip: – Jag måste säga att veckan på Lapoint var lätt den bästa veckan på hela förra sommaren. Min kompis hade berättat hur grymt han hade haft det, så jag hade stora förväntningar och allt var lika bra som jag hade hoppats på! Vi gjorde roliga saker varje dag, så som vattenpolo, yoga, pingpong turnering, kollade in stan och massa skönt häng med alla nya vänner på campet.
 
Marie: – Min vecka i Portugal var den bästa veckan i mitt liv! Det var en fantastisk vecka, en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Veckan var full av aktiviteter, men vi hade ändå en hel del tid att bara chilla och göra det vi själva ville. Så träffade jag flera nya vänner som jag fortfarande har kontakten med och jag blev helt hooked på surfing!
 

Hang loose med Marie.
 
Låter ju grymt! Förutom surfen, vad var det bästa med campet?
 
Filip: – Det var så kul att bara hänga med vänner och göra allt annat som finns på campet; vi badade i poolen, kickade boll, snackade skit och skrattade. Ingen speciell aktivitet alltså, bara det att vara med vänner och göra roliga saker hela dagen!
 
Marie: – Vi gjorde massa olika saker så det blir svårt att säga en favorit. Ledarna på campet var så chilla och lät oss göra sådant som vi ville och därför hade vi kul hela tiden. Förutom surfen var det kul att spela vattenpolo och så hade vi en jätterolig pingpong turnering. Då lärde alla känna varandra och alla hade det verkligen så roligt. Jag tyckte också det vara mysigt att se Ericeira och intressant att lära sig om surfbrädor. Efter surfen var jag väldigt trött, så då var det väldigt skönt att bara hänga i en solstol vid poolen.
 

Vattenpolo och aktiviteter i trädgården.
 
Hur var det att surfa? Har du provat det tidigare?
 
Filip: – Det är inte lätt att surfa, men förmodligen den roligaste sporten jag någon gång provat. Jag blev så stokad på surfen i Portugal att jag redan har planerat att dra till Bali eller Sri Lanka nu i sommar. Då får jag förhoppningsvis lära mig ännu mer och får surfa mycket. I Portugal var det min första gång, men definitivt inte den sista. Tyvärr har jag inte surfat sedan dess, men nu är det inte långt kvar till en ny sommar och Bali eller Sri Lanka.
 
Marie: – Jag har testat ett par gånger innan, men det var först i Portugal som jag verkligen fick till det. Där släppte det verkligen! Jag kände verkligen att jag utvecklade mig och känslan av att bemästra naturens krafter är obeskrivlig. Jag är verkligen lyckligt lottad som bor i Stavanger för nu kan jag snart ge mig ut på egen hand.
 

Filip, trött och stokad efter surfen.
 
Reste du ner själv eller tillsammans med någon? Fick du nya vänner på campet?
 
Filip: – Jag åkte ner med en kompis som hade varit där tidigare. Hon tyckte det var så grymt att hon ville tillbaka och frågade och jag tyckte det lätt så roligt att jag följde med. Jag fick flera nya vänner under veckan och vi hörs fortfarande och pratar om var vi ska ses och surfa igen nästa gång.
 
Marie: – Jag reste också med vänner, men träffade många nya på campet. Några av dem hade också åkt med kompisar och några reste själva. Det kvittar egentligen vilket, för alla var så trevliga och sociala. Ända sedan vi flög hem från campet så har vi hörts på Facebook och vi ska försöka ha en återträff snart. Det kändes nästan som att lämna en stor härlig familj nere i Portugal, vi kom så nära varandra och hade så kul ihop.