080316_0860

Den dagliga rutinen med Alex i Costa Rica

 
Alex Bengtsen är vår manager för Lapoint Danmark, men den mesta tiden jobbar han i från sitt mobila kontor utomlands på jakt efter grymma vågor. Förra året surfade han på Sri Lanka, Jamaica och i Portugal och just nu befinner han sig i Santa Teresa i Costa Rica och vi vill veta hur hans dagar ser ut i detta exotiska paradiset.
 

 
Hej Alex, kul att du vill prata en stund med oss om hur du har det i Costa Rica. Vad tycker du, är det första gången du är där?
 
– G-R-Y-M-T S-T-Ä-L-L-E !! Är du med? Haha´. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av allt som jag upplevt hittills. Först var jag en dag i Alajuela, en större stad nära San José, som var full av vänliga människor, färgglada och rena gator, juste utbud av restauranger och en varm och välkomnande atomsfär. Sedan drog jag vidare till Santa Teresa och under resan dit upplevde jag den mest fantastiska naturen och när jag väl kom fram blev jag ännu gladare. Det var som allt jag beskrivit här precis fast en ännu mer chill vibe + EPIC surf. Vad mer kan man begära? Det är verkligen ett sant paradis!
 

 
Nu har du varit där en vecka, berätta mer… (?)
 
– Santa Teresa, eller åtminstone platsen där alla surfar och hänger, är en enda lång strand med MASSA peakar överallt. Parallellt med stranden löper en väg och längs med den ligger alla restauranger, caféer, barer, hus osv. Och det är typ allt! Om du hyr en ATV eller kör bil (eller cykel) kan du lätt utforska närområdet. Något av det roligaste jag gjort på länge, förutom surf då, är att köra ATV, vilket vi gjorde härom dagen. Vi körde till Playa Hermosa, en vacker strand, med ännu fler surfspots, och charmiga byar med trevliga människor. Där finns också ett högt vattenfall som du kan klättra upp och hoppa nerför, ett bryggeri med utsökt öl och naturliga små saltvattenspooler… Listan tar aldrig slut. Jag rekommenderar att man bara ge sig ut på en egen upptäcktsfärd. Prova flera olika restauranger för det är så många som håller hög kvalité. Nöj dig inte med närmaste surfspottet, det finns många andra och alla är riktigt bra. Så, om du har möjligheten: KOM HIT och kolla själv!
 

 
Det låter som du har det bra!?! Kommer du tillbaka till Europa eller stannar du för gott?
 
– Jag har en vecka kvar här, men skulle inte ha något emot om det var en månad eller ett år kvar! 🙂 Nja, jag hade ett par justa veckor på Jamaica innan jag kom hit så nu har jag varit på resande fot nästan en månad. Det får kanske räcka för denna gång. Nu ska jag tillbaka till Danmark och ser fram emot en bra surfsäsong i mitt nya ”hood” Vorupør, på norra Jutland. Men, jag kommer garanterat åka ner till min favoritplats Ericeira, Portugal, i vår för att surfa perfekta vågor. Min vintersurf-flykt är över för denna gången, men det är helt ok och jag kommer garanterat resa tillbaka till Santa Teresa.