080316_0860

Den ultimata grabbresan till Portugal

Lapoints ambassadörer Andreas & EspeN åkte nyligen iväg på den ultimata grabbresan till vårT surfcamp i Portugal med Goodtimes-ninjan Emil. Målet med resan var att bonda GENOM sin passion för surf och ha kul med grabbarna.

 

För att bättre förstå syftet med resan frågade vi Espen; ”vad gör en grym grabbresa?”

”Till att börja med tror jag det är viktigt att ha samma förväntningar på resan. Vi alla älskar att surfa så vi lägger oss tidigt och går upp i soluppgången för en morgon-session. Vi hade 2-3 sessions varje dag och spenderade mycket tid vid skateparken på surfcampet, så att ha samma energinivå är också viktigt när man reser med grabbarna”, förklarar Espen.

 

”Även att ha kul med nya och gamla vänner i en öppen atmosfär är viktiga ingredienser för Goodtimes och att bonda med grabbarna”, säger Espen. ”När man gör en aktivitet tillsammans så får man väldigt starka minnen. Så om du har samma hobbies som dina kompisar, se till att hitta på saker tillsammans.”

 

Andreas håller med och lägger till ”Hemma är alla grabbar rätt upptagna så genom att resa tillsammans så maxar vi verkligen kvalitetstiden. För att göra det mesta av tiden är det ett stort plus att campet i Portugal ligger så nära, bara fyra timmar med flyg från Oslo sedan en kort körtur direkt till vågorna.”

 

 

”Så vad fick er att börja surfa?”

 

”Jag kommer från Larvik, och vi upptäckte att det gick att surfa i Saltstein när vi var kring 15 år. Vi kämpade med för små våtdräkter och plastpåsar inne i sneakers tills vi äntligen lyckades att fånga vågor. När jag tänker tillbaka på den tiden tycker jag det är rätt sjukt att vi faktiskt fortsatte, men jag är glad att vi gjorde det”, säger Espen. ”Det är rätt fantastiskt när du hittar en passion som får dig att pusha så många gränser, oavsett hur osäkert eller svårt det verkar”.

 

Espen fortsätter: ”Efter det blev Møgster och jag Lapoint ambassadörer medan vi studerade på universitetet och vi började organisera studentresor till Portugal och Marocko varje termin. Eftersom det var ett så bra sätt för alla att bonda och samtidigt ha sjukt kul blev resorna väldigt populära och vi arrangerade minst två surfresor per år.”

 

 

”Cool! Vad mer är det som gör det värt att åka och surfa i Portugal?”

 

”Allt! Jag menar det är nära, lätt att ta sig runt, grym mat och härligt folk. Viktigast av allt, alla grymma ställen att surfa på i Ericeira! Stan är känd för några av Europas bästa vågor och hösten är oftast en av de bästa tiderna”, förklarar Espen. ”Dessutom, Quinta Lizandro är rätt annorlunda från ett vanligt surfcamp och gör surflivet om möjligt ännu enklare än vad det redan är”.

 

Andreas fortsätter: ”Campet har en egen skatebowl, gym, pool och restaurang där du kan äta frukost, lunch och middag om du känner för det. Det tar bort en massa i planeringen så man kan fokusera fullt på Goodtimes med grabbarna istället. Det är gångavstånd till stranden och det är enkelt att göra sin egen grej, vilket skapar en superchill och skön vibe. Att slippa planering är nyckeln till en skön stämning i gruppen.”

 

 

”Vilka är de bästa ställena att surfa i Ericeira?”

 

”Det varierar vilket ställe som är bäst för stunden, men eftersom vi bor så centralt behöver vi bara kolla ut genom fönstret och åka dit där det ser bäst ut. Det finns så många ställen att välja på i Ericeira, Foz do Lizandro, Matadouro och Ribeira, samt gott om andra ställen som är nära”, säger Espen.

 

”När vi var där åkte vi även och surfa upp mot Peniche, och stannade vid Rip Curl Pro för att kolla på proffsen som surfade Supertubos. Stämningen var riktigt skön och det var riktigt spännande att se på när proffsen utmanades med stora barrels. Riktigt sjuk upplevelse!” berättar Andreas.

 

För att ta sin surf till nästa nivå tog killarna några klasser med surfcoachen Paulo do Bairro. ”Han gav oss några riktigt bra insikter om hur vi kan utvecklas ännu mer och få mer kraft i surfingen.” Det gjorde att vi peppade varandra genom hela resan och det skapade en stämning där alla satsade. Man får sådana episka bromance-ögonblick när man pushar och stöttar varandra!” fortsätter Andreas.

 

 

”Bra  poäng! Vad mer har ni för tips för en episk grabbresa?”

 

”Vi hade några riktigt grymma kvällar fullt med massvis av god mat och schyssta samtal! Jag skulle säga att de bästa restaurangerna i Ericeira är Tik Tapas, Prim, Pizza Mobile, Limipicos och Uni Sushi. Alltså, hela veckan var fantastisk, surfingen, maten och sällskapet!” säger Espen.

 

”Nått annat ni vill rekommendera för en resa med grabbarna till surfcampet i Ericeira?”

 

”Vi hängde en del vid poolen och vid den grymma skejt parken, vilket är himlen för både surfare och skejtare! Parken är perfekt, både linjerna och storleken, och att ha en skejt bowl helt för oss själva var en dröm som gick i upplevelse”, förklarar Andreas.

 

”Den här resan triggade verkligen vår reslust och vi blev tightare som grupp också. Vi har faktiskt redan börja planera nästa grabbresa och är så redo för mer bromance”, säger Espen.

 

 

Photo credit, all photos: @emilsollie