080316_0860

Det är dags för äventyr i Norden

Vårt camp i Hoddevik, Norge är en unik plats, och under de kalla månaderna är det något extra magiskt med denna plats. Här är våra favoritaktiviteter att göra under hösten:

 

 

Koppla bort dig från världen utanför

Beläget mellan majestätiska berg på en avlägsen plats på Norges västkust, gör Hoddevik till en perfekt plats att koppla bort från övriga världen och vara helt närvarande i nuet. När hösten kommer, samlas vi runt en brasa, dricker varm choklad och njuter av bra konversationer. Det finns ingen bättre kombination än frisk bergsluft och en kul surfsession följt av en mysig kväll med dina resekompisar. Spela spel, läs en bok och njut av att du inte har någon annanstans att vara.

 

 

 

Ta in den vackra utsikten av bergstopparna

När hösten färgar bergstopparna i ljusa färger, är det en perfekt tid att göra vandringar på de vackra bergen i Hoddevik. Gör en vandring upp till en av bergstopparna som blickar ut över bukten, och du blir belönad med en fantastisk utsikt över de vita stränderna, dalen och kullarna som täcks av får och små traditionella norska stugor. Det majestätiska landskapet och det ofta dramatiska vädret kommer få dig att känna dig helt levande.

 

 

 

Kolla upp på stjärnhimlen och bli ett med naturen

Eftersom Hoddevik inte har mycket ljusförorening, är de mörka månaderna en perfekt möjlighet att kolla på stjärnorna och att omge dig med en fantastisk natur och atmosfär. Gå på vandring en ljus, klar kväll, ta in stjärnhimlen och känn dig som ett med naturen.

 

Photo by Niklas Garnholz on Unsplash

 

 

Koppla av i badtunnan och bastun

På campet har vi vår egen badtunna, där det känns perfekt att koppla av efter surf och kyliga höstdagar. Spendera tiden utomhus och njut av den vackra vyn, samtidigt som du tar avkoppling till nästa nivå. Inte illa, va?

 

I en av våra stugor har vi också en bastu, så att du kan få den äkta skandinaviska upplevelsen. Traditionen är att ta ett dopp i havet för att sedan springa in i bastun, men det är för dom riktigt våghalsiga där ute. Oavsett vad du väljer- så ska värmen från bastun ge dig stora hälsofördelar.

Det är sagt att det ska hjälpa musklerna att slappna av, ge bättre blodcirkulation, och till och med frisläppande av endorfiner. Kroppens kemiska ”feel-good” energi. Vilka härliga dagar!

 

 

 

Bocka av några av bucketlistans upplevelser

Nu när vi närmar oss vintern, kanske du blir lyckligt lottad och tar din surf upplevelse till nästa nivå, då du kan få chansen att surfa under norrsken eller när snön faller som strössel över dig. Detta är en one-of-a-kind upplevelse som du kommer att ta med dig resten av livet. Är du redo att hänga med oss på äventyret?