080316_0860

Ericeira – perfekt för vårsemester

En vårsemester i södra Europa är ett perfekt sätt att fylla på soldepåerna när du fått nog av kalla morgnar och Michelin-klädsel. Kombinationen av roliga aktiviteter, spännande kultur, fantastisk mat och gott vin gör Ericeira till ett fantastiskt resemål. Här är våra bästa argument till varför du borde åka på vårsemester:

 

 

Upplev en autentisk Portugisisk by

Ericeira är en liten kustnära by i västra Portugal med kullerstensgator och traditionell arkitektur. Våren är en härlig tid här då staden blommar upp igen efter ett något lugnare tempo under vintern. Lapa sol, njut av mysiga uteserveringar och unna dig fantastisk mat!

 

 

Ett eget litet paradis

Stränderna kring Ericeira är kända bland surfare världen över. Våren är ett bra tillfälle att surfa här eftersom vågförhållandena är jämna och det är mindre folk i vattnet. Är du sugen på ännu mer surfäventyr finns det fler kända surf-spots i området, så som monstervågen Nazaré och surfbyn Peniche.

 

 

Njut av fantastiska promenader

Eftersom Ericeira ligger precis vid kusten är det en magisk plats för långa promenader. Promenera bland grönskande kullar med utsikt över Atlanten och andas in den salta luften. Det finns inget bättre sätt att väckas på efter sin vinterdvala!

 

 

Boosta din energi

Förutom tillgången på sol är Ericeira perfekt för att boosta sin energi genom yoga, surfing, CrossFit och löpning. Vad sägs om en springtur eller yoga på stranden, omgiven av både hav och berg? Vårt camp Quinta Lizandro ligger bara fem minuter från stranden och är en perfekt utgångspunkt för den som är sugen på en aktiv semester. Vi har till och med en skate bowl och utomhusgym, så det finns nått för alla!

 

 

Let’s get romantic

Vår i luften, solen som värmer, fantastiskt mat och gott vin; Finns det ett bättre upplägg för en romantisk semester? Vi anordnar dagsutflykter från campet till en familjeägd vingård strax utanför Ericeira. Omgivningen upp vid vingården är otroligt vacker. Det är en romantiskt plats, som gjord för par, men också för vänner som uppskattar en rolig utflykt och fina platser. Under våren är det varm, utan att vara för varmt, vilket gör det till en bra tid för ett besök.

 

 

Utforska Lissabon

Lissabon ligger bara 30 minuter med bil från Ericeira och är toppen för en dagsutflykt. På senare tid har Lissabon blivit mer uppmärksammat, och det är förståligt med sin vackra arkitektur, urbana kultur och fantastiska restauranger. Om du är i Portugal i april, se till att ta en tur till ‘Lisbon Fish and Flavours’ (4-14 april 2019) som är Lissabons välkända skaldjursfestival.

 

 

Bra värde för pengarna

Att resa till södra Europa är oftast billigare under våren än på sommaren. Håll utkik efter bra flygpriser och aktivera notiserna på resesidor som Momondo och Skyscanner. Sparar du in på flybiljetten betyder det att du kan skämma bort dig själv mer på plats, och i Portugal finns det gott om saker som är värda att skämma bort sig med.