080316_0860

Flyttar för kärlek – för kiting och Esposende

Helfrälst kiter, Elin (26), från Kalmar, besökte oss som gäst i Esposende förra sommaren. Nu kommer hon tillbaka som camp manager, och är stolt över att dela med sig på kting och allt Esposende by har att erbjuda. Vi tog ett snack med Elin om vad du kan förvänta dig vid ett besök till hennes kite-paradis.

 

 

Vad tycker du bäst om med Esposende?
Det är alltid något som händer och byn sover aldrig. Under mitt besök i fjol blev jag omedelbart kär och blev tre veckor längre än planerat. Den stora anledningen var nog att jag fick lära känna så många likasinnade vänner vilket gjorde vistelsen unik. Ett av de bästa minnena från förra året är från båten som tar oss från kitespoten till kitecenter; vi hade haft en riktigt bra kitedag, och låten ”Mafiosa” spelade på maxvolym i båten. Vi sjöng, dansade och hoppade ut i vattnet medan solen gick ner. Vid sådana tillfällen skulle jag vilja stoppa tiden för att föreviga den glädje, värme och alla skratt!

 

 

Hur ser en vecka ut för dig i Portugals kite-paradis?

Ingen dag är den andra lik, och det är egentligen det jag gillar bäst. Dagen börjar med frukost innan kanske vi tar en yogaklass eller en mountainbike runda. När vinden kommer igång på eftermiddagen går vi och kitear tills solnedgången. Jag växlar själv mellan att kitea själv, hänga med gänget och tar bilder på de andra i gruppen.

 

 

På kvällarna äter vi mysiga middagar tillsammans, oavsett om det är grillning i villan eller på en av de många bra restaurangerna i Esposende. Särskilt onsdagarna är underbara – då får vi serverat de bästa revbenen jag har ätit i hela mitt liv och fortsätter kvällen på ”Pirate Bar”.

 

 

Hur tror du att det kommer att vara att tillbringa sommaren som lägerchef?

Den innehåller lika mycket som mitt hjärta är nära, till exempel havet, kite, vågsurf, fotografering och underbara människor – så jag ser naturligtvis fram emot det! Det är ett bra ställe att kitea i både plattvatten och i vågor, och du kan till och med vågsurfa. Dessutom finns det oändliga saker att hitta på om vi har otur med vinden en dag; cykelturer, wakeboarding, SUP, ridning eller en dagsutflykt till Porto stad. Vi kommer att hitta mycket roligt i Lapoint-villan under sommaren, och jag ser fram emot att träffa alla som kommer till lägret!

 

 

Hur kom det sig att du började med kite?

Jag såg kitesurfing för första gången på en semester till Kap Verde i 2013 och var oerhört imponerad – kiting seglade snabbt in i listan ”saker jag måste lära mig innan jag dör”. Men min passion för hästar som kräver mycket tid och pengar, så fick jag inte chansen att följa kitedrömmen förens förra sommaren. Då jag reste en vecka med Lapoint för att lära mig att kitea – men en vecka blev fyra! Jag började med en vecka på Sardinien och åkte till Esposende där jag bytte min resa tre gånger. Jag ville aldrig gå hem!

 

 

När insåg du att du var hooked on kiting?

Första gången jag kom på brädan med kiten i bra position glömmer jag aldrig. Det kändes så enkelt, som om jag hade gjort annat i hela mitt liv och kunde fortsätta mot oändligheten. Det var bara jag och det öppna havet. Det är den bästa känslan jag kommer ihåg. I sommar ser jag fram emot att skapa liknande upplevelser för våra gäster i Esposende. Välkomna!