080316_0860

Ine valde stranden före kontoret

 
Har du någon gång övervägt att logga ut från datorn och sticka från allt för att dra till en ö där allt du behöver bry dig om är surfprognosen och om lagret med solkräm räcker? Ine Haugen från Norge gjorde just det och nu arbetar hon som vår camp manager på Sri Lanka.
 

 
Så, vem är du Ine och varför började du surfa?
 
– Hej, jag heter Ine och jag är från Stavanger i Norge och jag har precis fyllt 28 år! Det är 10 år sedan jag började surfa, men först för 5 år sedan på riktigt, om du förstår vad jag menar ;). Första gången jag provade var på Jaren med min bror och jag blev ”hooked” med en gång och ville lära mig mer. Det i sin tur gjorde att jag började jobba för Lapoint i Norge och Marocko där jag fick möjligheten att bli ännu bättre på det. Nu är det det bästa jag vet och jag kommer aldrig att sluta!
 

 
Var har du surfat och vilket är ditt favorit spot?
 
– Jag har surfat lite överallt :). Här är min lista: Portugal x2, Frankrike, Fuerteventura x2, Skottland, Brasilien, Marocko x4, Indonesien x4 och Norge x100. Jag älskar att surfa hemma på Jæren, men jag måste erkänna att jag älskar de Indonesiska vågorna. Vågorna där är så perfekta att det är bara jag själv som sätter gränserna för vad som är möjligt.
 

 
Vad var det som gjorde att du ansökte till camp manager hos Lapoint?
 
– Det var flera olika anledningar att jag tog kontakt med Lapoint igen efter en tid i Norge på jakt efter en karriär. Först och främst var det längtan efter mer surf. Jag slet av mitt ledband i en skate bowl för ett år sedan och det hemskt att vara hindrad att göra allt det jag älskar i nästan 12 månader. Efter sommaren då mitt knä äntligen blivit bra igen, väntade 6 månader på Sri Lanka. Det passade nämligen så bra att företaget som jag jobbade för skulle varsla, så jag lämnade jobbet på eget initiativ, hittade detta jobbet på Lapoint och började packa. Det var som om det var ”meant to be” att jag skulle börja jobba för Lapoint igen!
 

 
Hur ser en vanlig dag ut för dig på Sri Lanka?
 
– Det framför allt två saker jag gör varje dag; svarar på mail och surfar! Jag är så lyckligt lottad som bor och jobbar på en surfcamp, det gör att jag utför mitt arbete 10 meter från stranden. Jag måste erkänna att det också kan vara en smula distraherande ibland 🙂 Så ibland tar jag med mig mina härliga kollegor på en scooter-tur för att komma bort en bit och prata över en kaffe eller juice.
 

 
Hur ser din framtid ut, ska du tillbaka till kontoret efter Sri Lanka eller?
 
– Riktigt bra fråga! Jag ska fundera på saken så får jag återkomma till dig när jag har svaret. Nejdå, först ska jag till Sydafrika för ett par veckors semester och därefter ska jag till Kalifornien. Sedan har jag inte en aning om vad som väntar i framtiden, kanske blir det tillbaka till kontoret eller så blir jag kvar här och surfar var enda dag!
 

Filming och redigering: Christian Hagen Nordby