080316_0860

Lämnade storstaden och följde drömmarna med Lapoint

Ekonomen Josefine var helt ”grön” på Kiting när hon sade upp Sig och flyttade till portugal för att jobba som camp manager på kitecampet i Esposende.
 

 
Hej Josefine! Vem är du?
 
– Hey, jag är en 26-årig livsfilosof, natur och sport älskare samt äventyrs entusiast. Jag är utbildad ekonom och har arbetat inom fastighetsbranschen, inom försäljning, och med tv-produktion. De senaste åren har jag fokuserat på att kombinera mitt jobb med att vara nära de höga fjälltopparna för skidåkning eller bo nära stranden för surf och kitesurfing.
 

 
När och vart började du att kitesufa?
 
– Jag startade ju faktiskt att kitea när jag började jobba för Lapoint förra sommaren, vilket jag är väldigt tacksam för. Jag älskade frihetskänslan av att bara dra iväg mot öppet hav och blev hooked direkt!
 
Vad var grunden till att du sökte jobb som kite camp manager på Lapoint?
 
– Anledningen till att jag sökte till Lapoint var att jag letade efter ett sätt att kombinera äventyr med jobb. Sedan hade jag en känsla av instängdhet efter att ha spenderat flera månader i en Storstad med ett jobb i studio och på kontor. Jag ville resa, men inte bara för resandets skull, utan jag kände att jag ville jobba med något samtidigt, något kul – Då blev det Lapoint!
 

 
Hur ser en vanlig dag på jobbet i Esposende ut?
 
– Det är svårt att beskriva en vanlig dag, det beror på hur aktiv man vill vara och självklart på vindförhållanden, men det finns verkligen alltid något att göra i Esposende. Alla dagar består av olika aktiviteter och man kan själv välja vad man vill vara med på som gäst. Som camp manager är du ofta med på allt, så en dag blir ofta väldigt händelserik.
 
– En vanlig dag startar med att jag äter frukost gemensamt med alla gäster. Beroende på vad det är för dag har vi antingen varit och cyklat moutainbike på morgonen, gjort yoga, eller så är det dags för vågsurf vid den här tiden. Vid lunch blåser det vanligtvis upp. Vi tar båten över till kite-spoten, som är tvärs över viken till naturreservatet med långa sanddynor. Lektioner för gästerna sker oftast i lagunen. På andra sidan av sanddynan är det perfekt att våg-kite:a på havet.
 

 
– Beroende på vind kan vi göra en förmiddagsutflykt till cable-parken eller en heldag i Porto som ligger 40 minuter bort. Vi avslutar med att gå ut och äta på kvällen, och det blir riktigt bra stämning. Både mat och dryck är god, speciellt fisk och skaldjur då allting är fångat samma morgon. Vill man, kan man även gå ut i Esposende då clubbarna Biba och Pacha ligger ett stenkast därifrån.
 

 
Vad är ditt tips till någon som är helt nybörjare?
 
– Jag var helt grön på kitesurfing förra sommaren, tyckte det såg kul ut men hade inte kunnat drömma om hur det faktiskt var. Jag tror många blir bortskrämda för det ser så tekniskt svårt ut, och är mycket utrustning att hålla koll på. Därför kan det vara bra att ta en kurs eller gå på en ett camp och lägga ner lite tid i början, det behövs flera tillfällen i rad att öva på grunderna. Mitt bästa tips är att våga sätta igång, det tar lite tid innan man är självständig och säker med kiten. Men när man väl har förstått går det snabbare än man tror till du både kan hoppa, göra trix och ta dig an vågorna!
 

 
I sommar träffar du Josefine på kitecampsen i Esposende och Sardinien.
 
Är du vår nästa Camp Manager? SÖK HÄR.