080316_0860

Marthe gick emot strömmen, mot hav och strandkontor

Ursprungligen från Oslo, Marthe Muriel (24) studerade i Kapstaden, Köpenhamn och Seoul – innan hon valde att starta sitt äventyr som camp staff på Lapoint.
 
Efter att ha varit på spännande uppdrag i Costa Rica och Sri Lanka, tog vi tillfället i akt att ta ett snack med Marthe i hennes nya hem Gianyar, Bali.
 

 
Du har nyligen tagit universitetsexamen och studerat på ett antal erkända universitet i Europa, Afrika och Asien, vad var det som gjorde att du ansökte till Lapoint snarare än att välja en mer traditionell karriär?
 
Det här äventyret startade i världens vackraste surf spot: HODDEVIK!
 

 
Efter att ha rest till Hoddevik och träffat människorna där insåg jag att Lapoint var den perfekta matchningen för mig. Jag bestämde mig för att sätta min examen till sidan och istället våga ta steget in i surfvärlden bland lyckliga människor och Goodtimes!
 
Nu befinner du dig på Bali, vad är ditt första intryck?
 
Jag bor på stranden, med gångavstånd till några av världen bästa vågor, Keramas and KFC. Bananer, papaya, kokosnötter växer i min trädgård – är inte det helt galet!?! Men det bästa här är alla människor. Jag har nog aldrig mött så varma och öppna personer i hela mitt liv.
 
Lyckliga människor, frukt och surf – det är allt jag behöver!
 

 
Många känner till dig från ditt engagemang i ‘beach clean-ups’. Hur bidrar du till de lokala samhällena du blir en del av genom att jobba för Lapoint?
 
Jag kan bara inte acceptera en framtid där vi är orsaken till att förstöra haven, så därför organiserar jag ‘beach clean-ups’ varje vecka genom Lapoint där alla gäster och locals kan delta.
 
Förra året samlade vi in mer än 12 ton plast!
 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
 
När mitt alarm ringer 05:15 tar jag på mig min baddräkt och dricker lite kaffe innan jag tar min blåa longboard för morgonsurf framför huset. Efter äter jag frukost, banan och mango, och så betar jag av några timmar i mitt tropiska kontor.
 
Resten av dagen hänger jag på campet och umgås med gästerna innan det är dags för surf i solnedgången. Haha, efter nästan två år känns det fortfarande surrealistiskt att detta är ”en vanlig” dag 🙂
 

 
Vad är det bästa med att jobba på ett surfcamp?
 
Lyxen att få vara i naturen och surfa varje dag som en del av jobbet.
Mest av allt, möjligheten att bo med – och fortsätta att välkomna – människor som älskar havet!
 
– Till alla Lapoint-surfare; ni är det bästa som finns!
 
För sol, surf och att möta andra människor som älskar havet, besök Marthe och resten av gänget i Bali eller kolla här för ditt drömjobb med Lapoint.