080316_0860

Meet the crew – Costa Rica

Costa Rica är enligt många det ultimata tropiska paradiset. Vi satte oss ner med en av dem som har turen att kalla Costa Rica sitt hem. Läs om vår camp manager Niels resa för att komma hit och om de bästa tipsen i Santa Teresa.

 

 

Vad är din koppling till Costa Rica?

 

Jag var i Costa Rica för första gången för två år sedan för en månads surfsemester. Efter en månad hade jag träffat så många härliga människor och haft så kul att jag visste att jag skulle komma tillbaka. När jag var på en surfresa på Sri Lankan förra året uppkom möjligheten att åka tillbaka till Santa Teresa – samma magiska ställe som jag hade varit på surfsemester. Pålitliga vågor, fantastisk surf, mysiga caféer och palmer längs hela kusten, bättre kunde det inte bli!

 

 

Vad är det bästa med livet på campet?

 

Att det är så lärorikt att träffa människor från olika länder och med olika bakgrund. Det ger nya perspektiv. Dessutom har vi lokal personal på campet, vilket är en fantastisk chans att få lära sig mer om costaricansk kultur. Om man kommer hit med ett öppet sinne har man möjlighet att få riktigt goda vänner under väldigt kort tid. De vänskaperna är helt oslagbara och helt klart en av de bästa sakerna med Lapoints camp.

 

 

Vad är dina bästa tips i Santa Teresa?

 

Kör på morgon-  eller eftermiddag surf, så får du en heldag att utforska området. Det finns så mycket att se och göra kring Santa Teresa! När tidvattnet är lågt kan man snorkla vid det stora revet som ligger 4 km söder om campet. Att bara strosa längs stranden och njuta av den helt fantastiska atmosfären är också helt underbart.

 

 

Vilken är din bästa surf-spot?

 

Det måste nog vara Playa Hermosa! Det är en strand som ligger norr om stan med A-linjeformade peaks och lite folk.

 

 

Vad fick dig att välja en vardag som denna?

 

Jag växte upp på Danska landsbygden och har alltid inspirerats av naturen. Redan när jag var liten så höll jag på med simning, segling och kitesurfing – redan innan jag totalt föll för surfing några år senare. Jag utbildade mig till båtbyggare, vilket jag också gjorde för att kunna vara nära vatten även i jobbet. Så när chansen att få jobba som camp manager hos Lapoint Santa Teresa kom upp, som innebar att få vara nära vatten, natur och surf, var det ingen tvekan!