080316_0860

Meet the crew – Canggu

Den australiensiska surfaren Ben Uttley spenderar sina dagar med att sprida glädje och peppa våra gäster på campet i Bali. Ta del av hans bästa tips i Canggu, kolla in hans grymma foton och inspireras av hans starka passion för surfing och livet på campet.

 

 

Du har tagit emot och hängt med gäster i Canggu i nästan sex månader, vad är det bästa med livet på campet?

 

Människorna, utan tvekan! Varje vecka tar vi emot ett nytt gäng med gäster, vilket kan låta som en tuff uppgift för många, men människorna som kommer till campet är verkligen helt fantastiska. Dem är glada, peppade på att surfa och att vara med på alla aktiviteter vi gör här på campet. Det finns alltid någon som vill hitta på nått, förutom jag alltså. Så det är alltid nått på gång!

 

 

 

 Vad fick dig att komma in på surfspåret och den här livsstilen?

 

Jag växte upp i Wollongong på östkusten i Australien, men med brittiska föräldrar som inte surfar. Så surfing kom inte som en naturlig del av mitt liv. Jag kommer ihåg att det var en söndag när jag var med i vår lokala livräddningstävling, jag såg några som surfade och sa till min mamma ”Woow, det där vill jag också göra!”. Två veckor senare, på min födelsedag, tog min mamma med mig till en second handaffär för surfbrädor. Jag gick direkt ned till stranden och har varit hooked ända sedan dess!

 

 

 

Vad var det som lockade med Bali?

 

Redan första gången jag kom till Bali så visste jag att jag ville bo här i framtiden. Lokalbefolkningen är otroligt vänlig – Balineserna är jämnt glada och så hjälpsamma. Jag föll direkt för folket här, för de fantastiska vågorna och kulturen. Bali är också perfekt för dem som gillar fotografi och maten är magisk, vilket också lockade mig eftersom jag är kock.

 

 

 

Vilka är dina 3 favoritsaker att göra i Canggu?

 

1) Äta! Canggu är verkligen matmekkat på Bali. Det finns jättegod lokal mat och samtidigt många insta-vänliga caféer med massa vegetarisk och vegans mat. Utbudet är verkligen bra här och du kan hitta mat från alla typer av kök.

 

2) Surf! Det finns många olika typer av vågor som ligger nära varandra, vilket gör det till en perfekt utgångspunkt för all nivåer av surfare. Det finns också ett par riktigt bra ”gömda” vågor du kan surfa utan massa folk i vattnet. (Men du får ta på dig ögonbindel på vägen dit så hemligheten bevaras 😉

 

3)Kolla på solnedgången! En saccosäck på stranden, en iskall Bintang, ett gäng vänner direkt från surfet, hundar som springer runt och den perfekta solnedgången som går ned över havet. Behöver man säga nått mer?

 

 

 

Vilket är ditt favoritställe att surfa?

På Bali måste det nog vara Bingin. Det ligger precis norr om Uluwatu och är en perfekt barreling vänster-våg som kan vara rätt oförlåtande men som också ger de mest magiska tube:sen. Det får dig att känna dig som en pro-surfare och samtidigt ärvågen rätt lätt att surfa.

 

Vad är din passion bortsätt från livet på campet och att njuta av solen?

Jag älskar att fotografera surf, havet och människor. Det finns så många fantastiska ögonblick ute i vattnet. Jag gillar att fokusera på de vardagliga sakerna, det som folk oftast tar för givet. Att få folk att lägga märke till och uppskatta de små sakerna i livet med hjälp av en kamera är verkligen magiskt.

 

 

 

Har du några specifika minnen som du kommer att ta med dig från campet?

Helt klart alla de vänner jag fått! De lokalanställda vi jobbar med på campet är helt fantastiska och även om språket ibland är lite av en utmaning så har det gett oss många goda skratt tillsammans.

 

 

Alla vackra landskapsfoton är tagna av @ben_uttley_photography