080316_0860

Möt adrenalinälskaren Ebba Cronqvist

Hejsan Ebba! Vi är glada att du kunde ta dig tid och snacka med oss. Berätta gärna lite om dig själv och vad du sysslar med i dagsläget?
 
– Hej Lapoint! Klart man ställer upp på intervju. Ebba heter jag, som sagt, och jag pluggar till civilingenjör nere i Lund på heltid men driver vid sidan av plugget On Edge tillsammans med Evelina Björk och Line Asp. En del av mig älskar att plugga och allt som hör studentlivet till men framförallt älskar jag att vistas utomhus och något mer adrenalinfyllda aktiviteter. Något det tyvärr inte bjuds upp till allt för ofta i Lund. Så för snart ett år sedan skapade vi On Edge i hopp om att spicea up vardagen lite.
 

 
Hur kom du på idén att starta ett forum för tjejer som älskar äventyr?
 
– Jag satt hemma innan en tenta förra hösten och tittade igenom bilder från min skidsäsong året tidigare. Jag blev så sugen på att kasta boken i väggen och boka första bästa resa men insåg att dem enda som skulle vara pepp var möjligtvis killgänget jag brukar åka skidor med. Så tänkte jag att någonstans måste det ändå finnas brudar som gillar samma aktiviteter som jag och söker efter samma typ av äventyr. Jag var då med i några andra stora facebookgrupper som inspirerade mig till att starta en facebookgrupp med denna typ av nisch. Jag trodde dock inte att det fanns över 6000 tjejer som sökte samma sak som mig, det blev en glad överraskning!
 

 
Vad tror du attraherar tjejer att bli medlemmar i One Edge? Vad är det On edge erbjuder sina medlemmar?
 
– Jag tror många tjejer vill utforska och testa på mycket mer inom extremsport och äventyrande än vad det gör. De som syns inom denna genren är framförallt killar och jag tror att det behövs kvinnliga förebilder för att fler tjejer ska våga sig ur sin Comfort zone. Att On Edge nästan översvämmar av denna typ av tjejer och inspiration är vad som gör forumet så fantastiskt. Det ställs frågor på alla nivåer och finns igen prestige utan bara pepp. Sen tror jag att många upplevde det jag också kände, att det är svårt att hitta likasinnade tjejer runt omkring en att dela äventyren med, och det problemet löser On Edge då det sammanför oss på en och samma plattform.
 

 
Du kom nyligen tillbaka från On Edge första gruppresa med Lapoint i Portugal. Hur kom det sig att ni valde Lapoint som er samarbetspartner?
 
– Surf är ett återkommande ämne i facebookgruppen. Det är många som vill lära sig eller ska iväg på surfresor och då och då har även Lapoint cirkulerat i trådarna. I våras frågade vi våra medlemmar vad de ville att On Edge skulle anordna i framtiden och träffar och resor utgjorde 80% av svaren. Jag såg inte själv någon anledning att försöka ordna en resa vars koncept aldrig skulle nå upp till det Lapoint erbjuder. Ni är ju trots allt proffs, så varför inte samarbeta?
 

 
Vilka var dem top 3 upplevelserna under One Edge resan och har ni en upplevelse eller händelse som du tror att ni kommer minnas livet ut?
 
– För mig kändes det framförallt fantastiskt att få träffa medlemmarna i gruppen och ÄNTLIGEN få åka på en resa med ett gött gäng brudar. Vi lämnade höst-rusket i Sverige och fick några oförglömliga surfsessions till både soluppgång och solnedgång. Jag kommer speciellt ihåg en kväll då de som var i level-1 hade sina första lektion i vågorna och hur surf-stoket spred sig över hela stranden varje gång någon kom upp och stod på brädan. Det var nog ingen som inte hörde dem på hela Lizandro Beach. I övrigt är det svårt att peka ut en händelse som utmärker resan, hur cheesy det än låter så var det faktiskt helheten som gjorde den så bra. Sen var det såklart jättekul att känna att man utvecklas som surfare. Vi tog all chans vi fick till att surfa, lärde oss av varandra mellan lektionerna och hade skitkul i vattnet.
 

 
Sist men inte minst, hur blir man On Edge medlem och kommer On Edge arrangera fler äventyr framöver?
 
– Vårt forum finns på Facebook under namnet ”On edge – en mötesplats för tjejer som söker äventyr”. Där sker den dagliga aktiviteten och varje dag blir vi fler medlemmar. Jag tror absolut det kommer arrangeras flera resor. Det fungerar så bra när man går ihop som vi gjort och tillsammans jobbar på det man kan bäst. Så är du också sugen på att spicea upp vardagen och träffa likasinnade tjejer är vi bara ett klick bort. Man kan även följa oss på Instagram och på vår hemsidan.
 
Haka på On Edge adventyr!
On Edge web: www.onedge.se
On Edge Instagram: @onedgeinspiration
On Edge forum: www.facebook.com/groups/OnEdgeInspiration/
 
Vill du organisera en gruppresa?
Spana in: www.lapoint.se/gruppresor