080316_0860

OFFICIELL UPPDATERING FRÅN LAPOINT SURF CAMP CANNGU UNDER VULKANUTBROTTET

Mount Agung, en aktiv vulkan i Karangasem-området i östra Bali, har gett ifrån sig aska från små utbrott sedan 21 november 2017.
 
Till följd av detta stängde Ngurah Rai international airport på Bali den 27 november, men öppnade igen 29 november när Volcano Observatory Notice for Aviation nedgraderade situationen till en orange varning istället för en röd. I dagsläget är vissa flyg fortfrande drabbade av förseningar, så vi råder er att kontakta ert flygbolag för uppdaterad information om er flight.
 
Som tur är så förblir den dagliga aktiviteten på Canggu-campet oberörd, då det ligger längre söderut på Bali. Allt på campet har pågått som vanligt, från surflektioner till flygplats- och hotelltransfer.
 
I dagsläget, 6 december 2017, har varken svenska eller norska myndigheter utfärdat några speciella råd kring resor till Indonesien. Oavsett vad myndigheterna säger om resor till Indonesien så är vår tumregel att följa de lokala nyheterna, följ instruktioner från lokala myndigheter, och stanna utanför evakueringszonen runt kratern.
 
För att enkelt följa utvecklingen i Indonesien kan det vara klokt att prenumerera på till exempel Smartraveller Travel Advisories and Bulletins service.
 
Kolla också på flight-scheman här: www.baliairport.com/flight-status-arrivals-departures/
 
Om situationen ändrar sig till det sämre, så kommer vi att uppdatera vår hemsida i enighet med ny information och nya råd.
 
Lapoint Operations department.
 
Links: Red Cross, Sveriges Utrikesdepartementet,
Norges Utenriksdepartement & Smartraveller Travel Advisories and Bulletins service