080316_0860

ROMANTISK PORTUGALRESA

Träffa Tiril Sjåstad Christiansen (24) – freestyleåkare, energibomb och tilsammans med Stian. De var nyss på besök på våran Yoga & Surf Retreat i Portugal för att spendera värdefull tid tillsammans. Vi satte oss ner med dem vid poolen, för att prata om uppehållet och om hur deras par-tur i Ericeira varit.  
  Hur känns det att vara tillbaks i Portugal, och hur har ni haft det fram tills nu?   De här fyra dagarna har redan fått mig att känna mig som ny! Allt är tillrättalagt perfekt på campet, därför slipper man och organisera något själv, vilket känns jätteskönt. Vi börjar dagen med att meditera, yoga och en fräsch frukost innan instruktörerna tar med oss till dagens surfspot. Efter att vi har surfat väntar en god lunch och avslappning på campet.  
  Ja, campet i Ericeira har fått en solid uppgradering sedan sist, hur trivs ni med camplivet?   Campet har en helt kung kombination av chillområden, god mat & goda drinkar och massa aktiviteter du kan hitta på! Vi båda älskar skatebowlen och har lekt mycket där, men vi har också varit med på massa yoga.   Något av det bästa med camplivet är att det alltid är folk som hänger vid poolen, i restauranten, i bowlen och träningsområdet, så det är väldigt naturligt att få nya vänner här eftersom att alla är väldigt öppna, och för att man har surfingen som ett gemensamt intresse.   I går var vi på en vingård och smakade massa gott vin, senare var det middag på stranden med alla från campet. Det är riktigt bra att ha ett så brett erbjudande, då finns det alltid något man kan hitta på om man vill. När man behöver lite tid för sig själv är det perfekt att chilla på rummet, de nya dubbelrummen är helt fantastiska!  
  Du har med dig din pojkvän Stian – hur har det varit att resa som par på surfcamp?   Jag skulle rekommendera flera par att åka på camp, det är otroligt trevligt att göra något aktivt och testa nya saker tillsammans som skapar minnen.   Jag har tur som har en pojkvän med många av de samma hobbyerna som mig och är öppen för nya saker, men oavsett vad för ett sorts par ni är har campet många möjligheter, så att ifall en är mera intresserad i surf än den andra, finns det ändå många aktiviteter att göra tillsammans.  
    Du har surfat lite förr men är ändå i nybörjarfasen – hur känns det i vågorna?   Det är en riktigt brant inlärningskurva, och det är kul att känna framgången! Det är inte så mycket i vardagen som ger samma känsla.   När vi är här på campet får kroppen en riktig retreat, så du känner mer energi och mar får ett större överskott till varandra! Vi har nu satt oss ett mål om att åka på surfresa minst två gånger om året för att hålla det kontinuerligt, nästa resa blir till Costa Rica med tropiska vågor och Pura Vida 🙂  
  Har du några tips till de som vill lära att surfa?   Ta lektioner, fråga massa och sug till dig information från instruktörerna! Det är också smart att lära teori om vågor, väder & vind. Jag hade surfteori i går och kände att jag förstod mycket mera efter det. Viktigast av allt; i början blir det mycket plaskning och paddling i vattnet, men ge inte upp. Känslan du får när du börjar få det till är fantastisk!     Att ta yogalektioner här på campet har också varit till stor hjälp, både för surfningen och för humöret. Min vardag hemma är stressande, men yoga hjälper till att lugna ner själen. Dessutan blir man rörligare och får kontroll över tankarna så att man kan fokusera bättre, därför rekommenderar jag er som surfar att testa på yoga. Dessutan är det trevligt att göra som ett par för en extra connection.   Några sista tankar du vill dela med oss innan du springer tillbaka ner i vattnet, antingen om surfing eller om livet generellt?   Haha, ja, inte tänk för mycket, bara go for it!