080316_0860

Surfar sig genom livet på Bali

 
Dale Wellington från Cornwall i sydvästra England lever ett liv som skulle göra de flesta av oss avundsjuka. Tune in för att se när han berättar och visar oss hur en vanlig dag på campet ser ut med surf, fix på campet och möten med nya, peppade surfgäster.
 

 
Så, hur började du med surfen?
 
– Jag började surfa då jag var runt 14, efter att min mamma köpt en surfbräda till mig på min födelsedag. Trots att det var den ultimata nybörjarbrädan, så var den min stora lycka i flera månader, och jag är ganska säker på att jag sov bredvid den, den första veckan. Jag var alltid beroende av att mina föräldrar körde mig till min lokala strand 30 minuter bort, på helger och efter skolan, men jag var glad om jag så bara fick komma i vattnet en gång i veckan.
 
– Jag började lära ut surf då jag var på en ”working holdiay” i Australien i två år, där jag då blev såld på camplivet – så att numera få vara manager på Balis största och bästa camp, är ganska grymt!
 

 
Vad tycker du om Canggu och Bali generellt? Är det paradiset?
 
– Anledningen till att jag ständigt återkommer är för folket på Bali. De är så äkta, vänliga och omtänksamma. Deras syn på livet är verkligen att beundra. Dessutom är det många människor som reser till Bali, planerar att stanna i några veckor, men slutar upp med att bli kvar i månader! Den billiga kostnaden att leva på Bali, i kombination med allt jag tidigare nämt, gör det till den perfekta platsen att bosätta sig.
 
– Jag hade själv tillbringat en hel del tid i Canggu innan jag började jobba här, bara hängde runt, surfade och festade (troligtvis lite för ofta!). Det finns verkligen allt, en mängd olika typer utav vågor som passar alla nivåer, man hittar det bästa nattlivet, alltför många utsökta restauranger, och för att inte glömma massor utav intressanta människor.
 

 
Hur ser framtiden ut för dig?
 
– Min tid på Bali är över i Mars, och om allt går enligt planer forsätter jag till Portugal med Lapoint. Efter det, vem vet…