080316_0860

TA DIN KITESURFING TILL NYA HÖJDER I SARDINIEN

Känslan av att sätta ett nytt trick går inte att beskriva. Det är ögonblicket då någon får uppleva just den där känslan som är min drivkraft, förklarar Karl Johan Lubin 34år, vår instruktör i Sardinien. Vi tog ett snack med KJ om Sardinien och det nya coachningspaketet.

 

 

Vad är det bästa med att kitesurfa på Sardinien?
Förhållandena är så bra på Sardinien. Det är gott om dagar med stilla vatten och sköna temperaturer. Porto Botte, där vi kitear, ligger precis vid stranden med en härlig och välkommande atmosfär. Detta blir min tredje säsong på Sardinien och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka. Det är så otroligt vackert och den italienska maten är oslagbar.

 

 

Hur skulle du beskriva vårt nya coachningspaket?
Det nya paketet är toppen för självständiga kitesurfare på alla nivåer, från dem som lär sig sina första trick till en mer avancerad nivå med ”unhooked” tricks och loopar. För att maximera alla gästers utveckling jobbar vi med både direkt coachning i vattnet och videoanalys, vilket är extra värdefullt för att kunna ge personlig feedback.

 

 

Hur kommer du stötta gästerna i att nå sina mål?
Till att börja med kommer alla gäster att få skicka in lite bakgrundsinformation om sin nivå och sina mål, redan innan ankomsten till Sardinien. Väl på plats går vi igenom teorin bakom det man vill uppnå och sätter mål för veckan. Det använder vi sedan som underlag för veckan, och på så vis lär sig gästerna mycket och får en tydlig väg framåt för sin utveckling.

 

 

  • – Efter mer än tio år i vattnet tycker jag det är så roligt att få stötta andra att klara av utmaningar jag själv kämpat med. Det är underbart att få återuppleva det tillsammans med gästerna, säger KJ.

 

 

Vad ser du fram emot mest den här sommaren?
Att träffa och få kitesurfa tillsammans med nya gäster; det är inspirerande och spär på min passion för sporten ännu mer. Jag har redan träffat så många fantastiska människor genom Lapoint, både gäster och locals, som jag hoppas att få träffa igen den här sommaren. Dessutom har jag övat ordentligt på min italienska sedan sist, vilket jag ser fram emot att testa där nere. Questo sarà divertente! 🙂

 

 

Kolla in vår hemsida för mer information om Sardinien och det nya coachningspaketet.