080316_0860

Träningssresor med surf

Eilif Harloff från Eureka Kiropraktikk och Raymond Paldanius från CrossFit Oslo arrangerar träningsresor med Lapoint varje år. Målet: Häftiga upplevelser i en unik miljö, nya och bättre relationer och självklart massor med surf och träningsglädje.
 

 
Detta är 6e gången som det arrangeras träning -och behandlings resa med Eureka Kiropraktikk till Portugal för patienter och atleter.
 
“Det blir som ett läger för vuxna – vi har alltid väldigt fin sammanhållning på våra resor med Lapoint” -Eilif
 
Ni båda har gjort många träningsresor med oss. Vad är det ni gillar med Lapoints träningsupplägg? Är det något speciellt som sätter sig på minnet?
 
Eilif: Lapoints personal är alltid väldigt trevliga och skapar bra stämning och campet är alltid fint och välstädat. Bra utrustning och dedikerade surfinstruktörer är också något som vi lägger på minnet. Det bästa minnet är när vi hade några som var lite äldre som aldrig testat surfing eller något liknande förut som efter några timmar lyckades komma upp på surfbrädan och surfa hela vägen in till strandkanten med ett brett leende. Det var fantastiskt att se hur positivt den upplevelsen påverkade dem.
 
Raymond: Maten är kanon och campet är väldigt trevligt. Dessutom hjälper Lapoint väldigt bra med uppföljning under hela planeringen. Bästa minnet som jag tar med mig är glädjen som alla hade under turen men även under en lång tid efter resan! Känslan av att utvecklas och få kontroll är det bästa med surfingen.
 

Raymond är Head Coach i Crossfit Yggdrasil och har jobbat i CrossFit Oslo de sista fem åren. I juni arrangeras deras femte träningsresa på rad till Portugal.
 
Hur ser en vanlig dag ut för er under en träningsresa med Lapoint?
 
Eilif: Surf är alltid prio sen varierar det lite med upplägget. Vi börjar med yoga som följs av en fin frukost, därefter är det behandling eller surf. Kombinationen gör en stark och smidig, samt ger alla en bra återhämtning.
 
Raymond: Lite olika varje dag, 2-3 aktiviteter dagligen. Vi anpassar programmet så att alla kan delta. Några gånger kör vi kondition med löpning och en annan dag är det bara surfing som gäller. Bortsett från träningen så har vi inkluderat vinprovning och dagsturen till Lissabon. Detta sker oftast på en vilodag. Våra resor passar alla, det är viktiga för oss 🙂
 

Vårt crossfit upplägg tar vi med oss på resan varje år där vi ser till och träna varje dag på campet. Det är många som tycker surfingen är ett kul tillägg till träningen” -Raymond
 
Har ni några tips till andra träningsklubbar eller liknande som vill arrange träningsresa? När ska man börja planera?
 
Eilif: Jag är alltid lite sent ute, men vi har ett fast upplägg varje år som vi vet funkar. Lapoint gör mycket av jobbet, men marknadsföringen startar oftast 6 månader innan avresa och detta sker främst genom Facebook och på kliniken där vi kör våra behandlingar. Jag skulle nog säga att det bara är att köra på när man hittat en passande vecka innan den bokas upp. Det blir alltid lyckat!
 
Raymond: De sista gångerna vi ordnat träningsresa har varit mycket på grund av intresse från våra medlemmar som efterfrågar detta. Atta arrangera den första träningsresan är alltid lite nervöst, men efter första resan så går det väldigt bra. Ett tips är att inte lova för mycket, exempelvis inte lova sol från 7-9 varje dag… Självklart kan man lova god stämning från dag 1 och massor med bra träning under hela veckan. Det är alltid kul att arrangera detta för vår klubb och att samla alla så bara kör på! Det är också en väldigt fin möjlighet till att träffa andra i en unik miljö.