Lär dig kitesurfa i Portugal - Nybörjarkurs

Det här är paketet för dig som inte har testat kitesurf förut, eller bara testat några få gånger. Esposende har de perfekta förutsättningarna för att du ska lära dig kitesurf!

EN VANLIG DAG I PORTUGAL

Vi startar dagen i villan med en härlig frukost. Vår värd berättar om dagen, prognos och våra planer och innan det börjar blåsa tar båten oss ut till floden. Vi cyklar ner till kitecentret, där vår båt tar oss till kitespotet innan vinden blåser upp. Du kommer att bli noga undervisad och upplärd från din egen nivå. Kom tillbaka och avnjut en kall öl med nya vänner efter en lång dag i solen. Vill du inte laga din middag själv kan du hänga på till någon av de lokala restaurangerna och den som har krafter kvar kan sedan spana in utelivet Esposende.

VEM PASSAR det FÖR?

Det här är paketet för dig som vill lära dig kitesurf. Våra IKO-certifierade instruktörer kommer göra sitt bästa för att få dig upp på brädan under din vistelse här. Som nybörjare vill vi att du ska känna dig lugn och självsäker, och att du ska få de bästa möjliga instruktionerna för att lära dig kitea så snart som möjligt. Du kommer att få teori, säkerhet och träning. Vi vill att du ska ha kul med kiten, känna dig säker, bli helt hooked på sporten, och träffa ett roligt gäng! På spoten finns det en stor strand där du på ett säkert sätt kan launcha och landa din kite. Njut av kitesurf och träffa nya kompisar på Lapoint Kite Camp Portugal!


Inkluderat

1 Vecka

  • – 7 nätters boende med frukost inkluderat
   – 4 dagar med kitelektioner, 3 timmar/dag. Två deltagare per instruktör. 4 dagar med 1,5 timmar/dag om det är en elev per instruktör (privatlektion).
   – Tillgång till campets kök, köksutrustning och kylar
   – Utrustning och våtdräkt till kitelektionerna. OBS: Utrustningen är inte inkluderad efter lektionerna, men kan hyras.
   – Transport till och från kitespotten

  • -Tillgång till surf eller SUP-brädor 2 h per dag, inklusive transport till bästa surfspotet.

   -Säkerhetsgenomgång för surfing (obligatoriskt innan användning av surfbräda)
   – Tillgång till campets övriga faciliteter

  • Ni kommer att ha varsin cykel att ta er runt på under veckan för et depositum på 50 euro (lämna den inte olåst; den är ditt ansvar tills du åker hem!)

2 Veckor

  • – 14 nätters boende med frukost inkluderat
   – 8 dagar med kitelektioner, 3 timmar/dag. Två deltagare per instruktör. 8 dagar med 1,5 timmar/dag om det är en elev per instruktör (privatlektion).
   – Tillgång till campets kök, köksutrustning och kylar
   – Utrustning och våtdräkt till kitelektionerna. OBS: Utrustningen är inte inkluderad efter lektionerna, men kan hyras.
   – Transport till och från kitespotten

  • -Tillgång till surf eller SUP-brädor 2 h per dag, inklusive transport till bästa surfspotet.

   -Säkerhetsgenomgång för surfing (obligatoriskt innan användning av surfbräda)
   – Tillgång till campets övriga faciliteter

   Ni kommer att ha varsin cykel att ta er runt på under veckan för et depositum på 50 euro (lämna den inte olåst; den är ditt ansvar tills du åker hem!)

 

INTE INKLUDERAT

-Användning av kiteutrustning utöver lektionstiden

-Transfer till/från flyg

-Valfria dagsturer och aktiviteter

TILLÄGGSPRODUKTER 

Cykelturer

Upplev vackra Esposende från cykeln! Du kan välja mellan en platt och enkel cykeltur längs kusten och en mer actionfylld tur i bergen. Varje resa varar i cirka 2 timmar.

Båda – 45€ 

Boende i Portugal

Lapoint Villa

Säsong: april till oktober
Passar: All nivåer
Ålder: Från 18 år

visa

Detaljer

Ankomst- och avresedag är lördag. Det är inga lektioner på ankomstdagen så du kan komma till campet den tid det passar dig. Den närmaste flygplatsen är Porto, en halvtimme från Esposende. Kolla Lufthansa, Tap, SAS och KLM för direktflyg från Lissabon, Frankfurt, Zurich, Bryssel och Amsterdam. Biljettpriset ligger omkring 2000-5000 SEK, tur och retur.

 

Transfer till/från flygplatsen och tågstationen i Porto är inte inkluderat i priset för campet. Vi kan hjälpa dig att ordna med transport (billigare än taxi) så att det passar din ankomsttid och önskemål. Priset för resan beror på tid och dag. Kom ihåg att boka transport redan innan du anländer till campet. Resan tar ungefär 20-40 minuter.

 

Pris per person, en väg*

Lördag

Söndag-fredag

10.30-20.30

25 €

35 €

20.30-10.30

35 €

45 €

*Priset att betala vid ankomst/avresa till/från campet.

Det finns många olika flygalternativ för att ta sig hit och vi rekommenderar att kolla in www.momondo.se för att hitta din resa.

Frukost är inkluderat i priset, och den avnjuter vi tillsammans på campet. Campets kök har allt du behöver, och det är fritt fram att fylla kylen med dina egna lunch-ingredienser. Om du är för sliten för att laga middag, så är du alltid välkommen på våra organiserande middagar i stan. Vi har ett urval av våra personliga favoritrestauranger med god traditionell portugisisk mat, närproducerat, även vinet! Du kan äta en riktigt god middag inklusive dryck för 15-20 euro. Fråga efter vårt “dinner pack” när du kommer till campet, så kan du följa med på alla middagar och få en extra bra deal.

Normal vindstyrka: 7-15 m/s (15-30 kts)

 • Vindriktning: NW
 • Vattentemperatur: 18-22 Celsius (beroende på säsong och tidvatten)
 • Havsbotten: Sand, det behövs inga skor.
 • Våtdräkt? Ja, det är att föredra. Badbyxor funkar på stranden, men med vinden och vattentemperaturen vill du förmodligen ha våtdräkt.

Eleverna har 4 kitelektioner, en lektion är 3 timmar. Ni är bara två elever per instruktör. 4 dagar med 1,5 timmar/dag om det är en elev per instruktör (privatlektion).

 

Under veckan kommer du att göra framsteg enligt International Kiteboarding Organisations (IKO) program.

Du kommer att börja veckan med Discovery-kursen*, som består av teori, säkerhet, och utrustning. Montera kiten, launcha, landa, hitta vindfönstret, kitekontroll. När den är avklarad är det dags för Intermediate-kursen* när du börjar träna i vattnet med body drag, vattenstarter och dina första meter på brädan. Allteftersom du klarar av stegen i de olika kurserna fortsätter din utveckling. Nästa steg är Independent-programmet* där du får träna mer på kite- och bräd-kontroll i vattnet.

* Läs mer om IKOs kursprogram här:
http://www.ikointl.com/kiteboarder-discovery-independant-intermediate-course

Tänk på att varje persons utveckling under veckan är individuell, och beroende av förhållandena. Vi kommer att göra vårt bästa för att lära ut på just din nivå. Det innebär att vissa kommer kitea självständigt i slutet av veckan, medan vissa kan känna att de behöver fler lektioner innan de känner sig säkra och självständiga med bräda och kite.

Om det en dag under veckan inte blåser alls får ni en fri dag, och möjlighet att hitta på annat, volleyball, mountain bike,  surf, skateboard, shopping i Porto osv.

INKLUDERAT: Frukost – fri användning av campets kök och andra faciliteter – Städning av rummen – TV – Boende – Tillgång till en cykel under din vistelse – Hyra av SUP eller surfbräda 2 timmar per dag.

 

INTE INKLUDERAT: Badlakan till dusch och stranden, lunch, middag, valfria aktiviteter.

Vilka mål är realistiska att ha efter en veckas kitelektioner?

Det beror såklart på varje student, men vanligtvis ska du kunna tillräckligt om säkerhet och teori för att kunna fortsätta på egen hand. Du har kiteat dina första metrar på brädan. Vissa av er kan redan åka både framåt och bakåt, några tränar på att åka upwind, medans vissa kan behöva några fler lektioner innan de är självständiga nog för att kunna fortsätta själva. Det är väldigt individuellt.

 

Kan jag använda kiteutrustningen när det inte är några lektioner?

Nej, kiteutrustningen är bara inkluderad under lektionerna. Du kan hyra utrustning efter lektionerna och fortsätta träna på egen hand, men då behöver din instruktör godkänna att det är ok. Om du ännu inte är självständig nog att köra på egen hand finns det möjlighet att köpa till fler privatlektioner.

VÄLJ STARTDATUM OCH BOKA DIN RESA

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.