Coaching på din nivå

- Du har tagit lektioner förr men behöver extra hjälp att komma igång i vattnet.
- Du är en snökiteare och har aldrig förr testat kite på vatten.
- Du vet hur man kitear, men vill ha personlig coaching för att lära dig trick och förbättra din stil.
- Vattenstart, kitea upwind, transitions, första hoppen.

Vem är kursen för?

   • SOMMAR: Denna nivån är för dig som har tagit en nybörjarkurs men fortfarande vill ha personlig coaching för att lära dig vattenstart, att köra upwind eller att börja hoppa. Din coach rättar sig efter din nivå och hjälper dig att utvecklas. Han eller hon skapar en uppmuntrande plattform för dig att komma vidare, och där det viktigaste är att ha så kul det bara går. 
   • VINTER: Level 2 snökite sker i små grupper och är till för dig som som tagit nybörjarkurs tidigare, men behöver lite extra hjälp för att känna dig säker och självständig

Vad kommer jag lära mig?

   • SOMMAR: Oavsätt om du drömmer om din första vattenstart, upwind riding eller att hoppa, så passar denna kursen för dig. Din personliga coach fokuserar på att du blir en bättre kiteare och inspirerar dig att utveckla dina skills.
   • VINTER: Bättre kontrol på kiten, hur du kör upwind, säkerhet (självräddning), hur du blir en mer självständig kiteare, väder och vind, prioriteringsregler etc.
inkluderat

 

Inkluderad teorI

 • Beroende på din nivå så lär vi dig följande

 

Vattenstart. Lär dig komma upp på brädan

 • Upwind körning. Hur du fortsätter kitea utan att hamna på strandens slut varje gång.
 • Kitesäkerhet: Vet du hur du gör en självräddning? Är dina start och landningsskills bra nog?
 • Prioriteringsregler. Hur du beter dig i vattnet, hur du hanterar en crowd och hur du passerar andra kiteare i vattnet.
 • Individuell coaching – Coachen kollar på vad just du behöver förbättra och berättar vad du bör göra annorlunda för att ta din kiteing till nästa nivå.
 • Dina första hopp och rotationer. Om du är klar för det vill säga…
 • Vinter: Bättre kontrol på kiten, hur du kör upwind, säkerhet (självräddning), hur du blir en mer självständig kiteare, väder och vind, prioriteringsregler etc.

FAQ

Vad är skillnaden mellan Level 2 och Kiters?
Kiters-paketet förutsätter att du är en självständig kiteare, som inte behöver extra hjälp för att komma igång i vattnet. I level 2-kursen får du en personlig coach som hjälper dig utvecklas under veckan

 

Jag har kiteat en gång tidigare med en kompis, ska jag välja level 1 eller level 2?

Vi rekommenderar dig oftast att ta Level 1 om du inte har tagit kurs tidigare. Säkerhet och grundläggande vetskap om kiting, utrustning och spots är väldigt viktigt för att komma igång

 

Jag har ingen egen utrustning, kan jag ändå vara med?

Ja. Kiteutrustning är inkluderat under kursen i Esposende (Portugal) och Croatia, och finns att hyra för kursen på Sardinien och på Haukeliseter. Vi ser till att du får rätt utrustning för att kitea på den destination du är på i förhållande till vindstyrka var dag. Utrustning är inte inkluderat efter kurserna, men det går att hyra om din kitenivå är så pass bra att du kan kitea självständigt.

 

Vad är skillnaden mellan Level 2 på sommarcamp och Level 2 på vintercamp?
Level 2-kursen är för dig som har tagit kurs tidigare men behöver hjälp för att komma igång och bli en självständig kiteare. På sommarcamp får du en personlig coach som hjälper dig vidare från den nivå du befinner dig på. Detta betyder att iteare som vill utvecklas inom freestyle, hopp och avancerad utveckling också kan välja Level 2. Vintercamp däremot hålls i små grupper för kiteare som vill ha lite extra instruktion för att känna sig säkra och bli självständiga efter kursen.

Destinationer

Portugal

Sardinien

Zanzibar

Norge

Kroatien

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.