Kitecamp i Haukeliseter, Norge

Haukelifjället är ett av Norges bästa ställen att kitea på snö. Rätt utanför fjällstugan ligger Ståvann med mycket snö, god vind och stor plats. Från Sverige är det enklast att köra bil till Oslo. Därifrån är det cirka 30 mil till Haukeliseter (4-5 timmar körtid).

Om kitekursen

Våra kitekurser passar kitesurfare på alla nivåer. Nybörjare, vana eller riktigt duktiga kitesurfare kommer att uppleva framsteg efter en helg i bergen med Lapoint. Vi kommer att lära dig allt du behöver för att bli en säker och självständing kitesurfare, eller för att nå nästa nivå. Lär dig om utrustning, säkerhet, vindförhållanden, kitesurf och kitetricks - först i teorin, sen följt av övningar med kiten i snön. Vi använder den senaste utrustningen på marknaden från Cabrinha. Träffa andra kitesurfare, lär dig något nytt, och upplev de vackra förhållandena på Haukeliseter.

Häftig natur

Området utanför Haukeliseter påminner om en naturlig terrängpark. Med kiten har du oändliga möjligheter för lek och skoj. Nybörjare lär sig fort att kita fram och tillbaka på den snöklädda insjön. De lite mer erfarna kitarna övar på trix på backen, bygger hopp och drar gärna på någon topptur. På Haukeli finns många fjäll och med kiten kan flera av dem upplevas på en och samma dag.
Paket

Lär dig kitesurfa med Lapoint! Tillbringa en helg eller en vecka med snökiting, undervisning och coaching, vildmarks-spa och utsökt mat. Välg det paket som passar dig och ditt behov och nivå bäst.

Level 1

visa
Härlig och välkomnande personal och väldigt bra coacher. Superarrangemang båda dagarna!

Janne

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.