Kitecamp Norge

Haukelifjället är ett av Norges bästa ställen att kitea på snö. Rätt utanför fjällstugan ligger Ståvann med mycket snö, god vind och stor plats. Från Sverige är det enklast att köra bil till Oslo. Därifrån är det cirka 30 mil till Haukeliseter (4-5 timmar körtid).

Om kursen

Under kurstiden går vi igenom allt som ska till för att du ska bli en säker kitare. Du lär dig om utrustning, säkerhet och vindförhållanden – först teoretiskt och sedan praktiskt. Vi använder den senaste utrustningen på marknaden från Cabrinha. Kursansvariga Marit Nore har hållit kurser på Haukeliseter sex vintrar i rad och har goda kunskaper om väder- och vindförhållanden där uppe. Kiting är både kul och socialt.

Häftig natur

Området utanför Haukeliseter påminner om en naturlig terrängpark. Med kiten har du oändliga möjligheter för lek och skoj. Nybörjare lär sig fort att kita fram och tillbaka på den snöklädda insjön. De lite mer erfarna kitarna övar på trix på backen, bygger hopp och drar gärna på någon topptur. På Haukeli finns många fjäll och med kiten kan flera av dem upplevas på en och samma dag.
Paket

Lär dig kitesurfa med Lapoint! Tillbringa en helg eller en vecka med snökiting, undervisning och coaching, vildmarks-spa och utsökt mat. Välg det paket som passar dig och ditt behov och nivå bäst.

Nybörjarkurs

Progression camp

Girlcamp

Härlig och välkomnande personal och väldigt bra coacher. Superarrangemang båda dagarna!

Janne Margrethe Gillesen