Nybörjarkurs i snökite - Haukeliseter, Norge

Lär dig att snökite bland dem magiska fjälltopparna i södra Norge. Vår lodge Haukeliseter ligger precis intill platsen för kiting och det är säker tillgång på bra vindar, gott om snö och plats.

VAR OCH NÄR

Varje helg, från Januari till Maj

 

EN TYPISK KITEHELG

Du möter upp instruktören och de andra deltagarna på fredagskväll (kl. 21 om inget annat anges) för teori, vilket pågår ungefär en timma. Frukostbuffén öppnar kl. 08 och erbjuder massvis med olika alternativ. Kom ihåg att packa med dig en stor lunch. Själva kursen pågår mellan 09:30-16:00, lördag och söndag. Vårt utomhusspa öppnar från kl 16 och är perfekt för att varva ner efter dagens kurs tillsammans med de andra kitearna. Middagen serveras kl. 20.

VEM PASSAR KURSEN?

Detta är ett helgäventyr för nybörjare som vill lära sig att kitea. Vi bjuder in till en två-dagars kitekurs, med inspiration och good times i en vacker miljö och god mat. Vi börjar från grunden och lär dig allt du behöver veta för att bli en säker kiteare, om utrustning, terori om vind och väder, säkerhet, start och landning samt kontroll. Vi kommer att göra praktiska övningar med draken som förberedelse innan vi tar på oss skidorna eller snowboarden. Förbered dig på ett äventyr som kommer göra dig beroende av vind, snö och vatten för lång tid framöver.

 INKLUDERAT/SCHEMA FÖR HELGEN

  • – Kitekurs Level 1/nybörjare: Teori fredagskväll, kitekursen pågår utomhus 09:30-16:00 lördag och söndag.
  • – Kiteutrustning under lektionerna
  • – Boende fredag till söndag i Haukeliseter fjällstuga.
  • – Frukostbuffé och lunchlåda, lördag och söndag.
  • – 3-rätters middag på lördagskväll.
  • – Utomhusspa med badtunna och bastu.
  • – Lär känna och ha kul med andra kiteare!
  • – Varm och härlig cafédel, eldstad och god mat.
  •  

PS. (OBS!) Du behöver ta med din egna skid- eller snowboardutrustning, hjälm och glasögon.

Oslagbar helg på Haukeliseter med Lapoint! Detta är platsen för dem som vill lära och utvecklas.

Jan

Information

Det tar cirka fem timmar med bil från Oslo (285 km) till Haukeliseter och ungefär fyra timmar från Bergen, Kristiansand och Stavanger. Vi råder dig att ta dig hit med bil utifall vi behöver köra för att hitta det bästa stället med optimala vindar och snöförhållanden under kitekursen. Bussen ”Haukeliekspressen” avgår från Oslo, Bergen och Stavanger och stannar precis utanför receptionen.
www.haukeliekspressen.no

”Stabbur” – Traditionella trästuga.
2-6 sängar i varje rum. Ta med egna lakan och handduk (går också att hyra på Haukeliseter). Delad toalett och dusch (myntdusch). Delat kök i varje stuga. Rengör stugan innan avfärd.

 

”Fjellrom” – Privat rum med badrum, 2.6 personer.
Varje rum har ett privat badrum. Lakan och handdukar ingår. Städningen av rummet ingår.

Paketet inkluderar frukost och lunch lördag och söndag, samt en 3-rätters middag på lördagskväll. Du förbereder din lunchlåda och fyller upp din termos utifrån den rikliga frukostbuffén. Lunchen avnjuts ute i naturen.

Rankat som en av de bästa restaurangerna i Norge, Haukeliseter erbjuder utsökt mat i en vacker 1800-talsmiljö. De kombinerar lokalproducerade och traditionella rätter så som lamm, ren och forell, med internationella influenser. Frukostbuffén består av hembakat färskt bröd, många olika typer av ost, skinka, lokalproducerade pålägg så som lax, lever, sill, frukt och grönsaker, hemmagjord müsli, gröt, hemmagjord yoghurt med bär och mycket mer.

Det är generellt bra vindförhållanden hela säsongen och vi hittar nästan alltid ett ställe för kitesurfing. De bästa vindarna kring Haukeliseter är sydväst, sydöst, väst och öst. När det är nordanvind vandrar vi till toppen av kullen bakom lodgen. Skulle det vara vindstilla vid Haukeliseter finns det oftast vindar cirka 20-30 minuters körtur bort. Vindstyrkan varierar beroende på tidsperiod mellan lätta vindar och stormstyrka. Ta med all din utrustning. I vår nybörjarkurs används drakar i storleken 3,5 kvm – 12 kvm.

Level 1
Detta är en kurs för dem som är helt nya, som inte kiteat på ett tag eller som vill gå igenom de grundläggande principerna en gång till. Fokus ligger på en rolig, säker och uppmuntrande introduktion till kiting. Max 4 studenter per instruktör.

 

Level 2
Denna nivån är för dem som redan tagit en nybörjarkurs som önskar lite extra stöttning för att känna sig säkra och självständiga i sin kiting. Ni instrueras i små grupper och instruktörer utgår ifrån din individuella nivå, ger feedback och stöd. Ta med din egna skid- och snowboardutrustning. Kiteutrustning finns att hyra över helgen efter tillgång. Kom ihåg att boka din kiteutrustning i förväg om du inte tar med egen utrustning.

 

Kiteares paket
Detta är valet för den självständiga kitearen som vill ha en rolig helg full i snön och bli inspirerad av andra kitare! Våra instruktörer kommer att ge lite tips och tricks samt lära ut hoppteknik för dem som nått den nivån.

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.