Kite CampHaukeliseter, Norge

Snowkiting i ett häpnadsväckande landskap

Färdas fram genom ett majestätiskt snöklätt landskap, 1000 meter över havsnivån, på vår snökite-camp i Haukeliseter, Norge. Vårt snowkite camp ligger precis vid en kitespot med massor av snö, bra vind och oändliga möjligheter till kiting precis utanför dörren. Det här är en kiteresa i härlig bergsmiljö, en unik upplevelse för dig som är på jakt efter det där lilla extra.

Surfnivå

Nybörjare till mellan

Vibe

Avslappnat

Säsong

Jan-Mars

Hållbarhet

CO2-kompenserad

FAQ

Frågor och svar

COVID19

Information om COVID19

Lapoint har lång erfarenhet av att hantera olika typer av händelser i världen, och det är viktigt för oss att alla våra gäster, kan känna sig trygga när de reser med oss. 

De flesta av våra camps är öppna. Vi följer utvecklingen noga, tar del av information från Utrikesdepartementets och Folkhälsomyndigheters uppdateringar och följer deras rekommendationer gällande rapporteringar av COVID-19 (coronavirus) på våra destinationer.

För uppdaterad reseinformation för varje destination rekommenderar vi dig att läsa på de officiella webbsidorna:

- Portugal

- Fuerteventura

- Costa Rica

- Bali

- Sri Lanka

- Norge

Läs mer om hur vi hanterar COVID19 här

Så, vad kan du förvänta dig?

Såhär kan en weekend i ett snowkite-paradis se ut

Haukeliseter är en av de absolut bästa platserna i Norge för snowkite. De stora vidderna bjuder in till lekfull åkning med mycket snö, puder, kullar, kickers, klippor att hoppa från och magiska vyer. Lodgen ligger precis där vi kitear, så du har alltid värmande kaffe och en skön eldstad nära till hands om du blir kall under dagen.

Vi startar på fredag kväll vid 21:00 med att lära känna varandra och att gå igenom programmet för helgen. Vi har även en teorilektion om kiting, säkerhet och utrustning under kvällen, där vi också kommer att prata om ditt mål med helgen samt vilken nivå du befinner dig på.

Dagen därpå vaknar vi upp till en god frukostbuffé med färskt bröd från bageriet, hemmagjord granola, ett stort utbud av pålägg som skinka, lax, ost från trakten, makrill och mycket mer.

De flesta dagar kitear vi utanför lodgen, men ibland kör vi också en bit för att upptäcka andra spots i närområdet.

Efter en lång dag av kiting, solsken och äventyr, återvänder vi till kitecampet för att umgås i en avkopplande miljö. Ett måste är att bada badtunna! Att dela historier från dagen, nedsjunkna i det varma vattnet med en stjärnhimmel ovanför sig är en upplevelse du inte får missa. På kvällen avnjuter vi en trerätters middag, med smaker som lamm, ren, skogshöna, torsk och öring - allt hämtat från närområdet.

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete