Kite CampHaukeliseter, Norge

Lapoint Kite camp Haukeliseter, Norge

Vårt snowkite-camp i Norge utgår ifrån en bekväm lodge som ligger vackert omgiven av ståtliga berg. Byggnaden, Haukeliseter fjällstuga, ägs av Norges turistförening (DNT) som brinner för upplevelser i naturen. Här kan du blanda fartfylld snowkiting, lyxiga måltider och avkopplande stunder. Vid Haukeliseter kan du även hyra snöskor och följa med på hundspann, lavinkurser och andra aktiviteter som passar både för vuxna och barn.

Våra rum

Alla budgetar och standarder

Faciliteterna

Känn dig som hemma

Hitta till oss

Ta dig till fjällen

Kitekursen pågår från fredag till söndag. Teorin börjar på fredag kväll klockan 21:00 och vi brukar vanligtvis vara klara runt klockan fyra på söndag eftermiddag. Vi rekommenderar att du tar dig till Haukeliseter via bil, då vi ibland väljer att åka till närliggande spots för optimala förhållanden. Haukeliseter ligger i direkt anslutning till E134 och är enkelt att hitta till.

Med bil från Oslo (285 km): Följ E18 mot Drammen/Kristiansand. Ta E134 från Drammen mot Kongsberg och Haugesund. Haukeliseter ligger på din vänstra sida cirka 30 minuter efter att du har passerat byn Haukeli. 

Med bil från Stavanger och Bergen: Följ skyltar mot Røldal och fortsätt i 30 minuter mot Haukeliseter.

Med buss:  Haukeliekspressens bussar www.haukeliekspressen.no, avgår från Oslo, Haugesund, Stavanger och Bergen (via Odda). Ditt busstopp heter “Haukeliseter fjellstue”, och du blir avsläppt precis framför ingången. På söndagen kitear vi eventuellt på en annan spot, så boka inte en returbiljett tidigare än 18:00 på eftermiddagen.

Haukelivegen 2917

3895 Edland

Norway

Kontakta oss gärna om du är intresserad av samåkning till/från Haukeliseter.

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete