Kite CampSardinien, Italien

Oförglömlig kitesemester med riktig familjekänlsa

Vårt kitecamp på Sardinien, Italien har verkligen det där lilla extra. Porto Botte, vår främsta kitespot, är allt en kitesurfare kan önska sig med sitt plattvatten, vit sandbotten och stabila vindar. Vi kommer att hjälpa dig att ta din kiteboarding till nästa nivå, samtidigt som du får lära känna nya vänner och hitta avkoppling på en charmig, Italiensk gård.

Surfnivå

Nybörjare till Avancerad

Vibe

Avslappnat

Säsong

Juli - September

Hållbarhet

CO2-kompenserad

FAQ

Frågor och svar

COVID19

Information om COVID19

Lapoint har lång erfarenhet av att hantera olika typer av händelser i världen, och det är viktigt för oss att alla våra gäster, kan känna sig trygga när de reser med oss. 

De flesta av våra camps är öppna. Vi följer utvecklingen noga, tar del av information från Utrikesdepartementets och Folkhälsomyndigheters uppdateringar och följer deras rekommendationer gällande rapporteringar av COVID-19 (coronavirus) på våra destinationer.

För uppdaterad reseinformation för varje destination rekommenderar vi dig att läsa på de officiella webbsidorna:

- Portugal

- Fuerteventura

- Costa Rica

- Bali

- Sri Lanka

- Norge

Läs mer om hur vi hanterar COVID19 här

Så, vad kan du förvänta dig?

Livet i kiteparadiset

Sardinien erbjuder några av de bästa förhållandena för kitesurf i hela Europa. Varmt klimat, vacker omgivning, delikat italiensk mat och en skön atmosfär gör att vårt kitecamp i Sardinien, Italien garanterat kommer att ge dig en skön semester. Alla våra gäster ankommer på samma dag för att sedan dela en vecka tillsammans, fylld av surfglädje, utmaningar och nya upplevelser.

Våra dagar startas av en stor frukost med nybakat bröd, italiensk skinka & ost, marmelad, ägg, samt frukt och grönt från vår trädgård. Vinden brukar vanligtvis plocka upp senare på förmiddagen och bjuder sedan på fina kiteförhållanden hela vägen fram tills att solen går ned. Vår kiteskola “Kite Serdegna”, är den enda skolan licensierad att få undervisa vid Porto Botto, och du kan i din egna takt utvecklas tillsammans med våra duktiga instruktörer. Om du redan bemästrar kitesurfing kommer du att hitta inspiration och pepp genom att få surfa tillsammans med andra i din nivå. Att pusha varandra under tiden som ni kitear och nöter på nya trick är både kul och utvecklande! 

 Efter en dag i solen, fylld med kitesurfing, återvänder vi till campet för att äta en hemlagad italiensk middag med tillhörande vin från trakten. Vi kommer också att visa dig våra favoritrestauranger i de närliggande byarna, där du till exempel kan smaka på öns godaste pizza och dricka iskall, lokalproducerad öl.

Vårt kitecamp på Sardinien är perfekt för passionerade kitesurfare som vill blanda aktivitet med god mat och härlig kultur.

Eftersom Sardinen i princip alltid erbjuder fina kitevindar och att du antagligen kommer att kitesurfa en hel del, kommer du även att behöva ge din kropp en paus emellanåt. På en vilodag rekommenderar vi dig att åka till Porto Pino, en vacker plats med kristallklart vatten, perfekt för simturer eller för att paddla Stand Up Paddleboard. Erfarna klättrare kan även följa med oss och klättra upp för en 11 meters hög klippa - och sedan hoppa därifrån ned i havet igen!

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete