Kite coaching – Sardinien

För den självständiga kiteren med en stark önskan att bli utvecklas genom förbättrad teknik. För kiteare på alla nivåer, från att göra sina första hopp, till att lära sig avancerade freestyle tricks. För dig som vill bli bekväm i alla olika väder förhållanden, förbättra din kite kunskap och stil på vattnet.

EN TYPISK DAG

Börja dagen med en stadig frukost. Vi kommer att utvärdera vindförhållanden för varje dag för att hitta den optimala tiden för coaching. Coaching kommer att ske i par, med högst två deltagare per timma, och videosessionerna kommer att vara i grupp om fyra personer. Vår coach kommer att ge personlig feedback under veckans gång, och ni kommer att ha videoanalys i grupp för att lära av både egna och andras misstag, uppmunta och driva varandra samt ha kul tillsammans. Vi kommer sjävklart också att ha tid för att kitea på egen hand, koppla av på stranden och utforska områderna runt campet.

VEM ÄR KITE COACHING FÖR?

Kite coaching kursen är skapad för den självständiga kitaren som klarar av en mängd olika förhållanden. Du är bekväm i vattnet med andra kiters runt dig och har en god förståelse för de regler som gäller på vattnet. Du är intresserad av specifik feedback på din kiting förmåga, för att förbättra och lära dig nya tricks, hopp, rotationer eller unhooked kiting. Kitespotten är stor, med gott om plats att träna i platt och grunt vatten. Det finns toaletter, skuggade områden där du kan koppla mellan sessionerna, och en grym kite atmosfär. Vi tycker att det viktigaste är att du har kul i vattnet, blir taggad på kiting och träffar massor av härliga människor på Lapoint Kite camp i Sardinien.

INKLUDERAT

7 nätter boende

7 frukost

Kitescoaching kurs 4 x 2 timmar

Kite teori

KURSEN

6 timmars praktisk coachning i vattnet (max 2 personer på en coach)

2 timmars video coaching (max 4 personer på en coach)

Kite teori och video analys: Individuellt och i grupper

ICKE INKLUDERAT

Lunch och middag

Transfer paket (kom ihåg att lägga till detta på din bokning om du inte kommer hyra bil)

Transfer till och från flygplats

Kiteutrustning, rashguard / shorty/ kort våtdräkt eller neoprenskor (inte ett måste, men de kan vara användbara att ta med då det finns några enstaka sjöborrar)

Valfria aktiviteter och dagsutflykter

Boende på Sardinien

Villa Marco’s

Lapoint är stolta över att erbjuda kitecamp med ekologisk, närproducerad mat! Vi bor i ett hus på Marcos gård bara tio minuter från kitespoten Porto Botte. Det är ett stort, hemtrevligt hus med trädgård och havsutsikt.

Säsong: Maj - Oktober
Passar: Alla nivåer
Ålder: Från 18 år

visa

DETALJER

HUR MAN TAR SIG HIT

Ankomst- och avresedag är onsdagar. Cagliari är den närmaste flygplatsen, ungefär en timme från campet. Vi rekommenderar att du bokar med SAS/Norwegian, Alitalia eller KLM, beroende på varifrån du reser. Vissa av de mindre flygen med Lufthansa accepterar inte kiteutrustning ombord, men detta är en bra alternativ om du reser utan utrustning. Det går direktflyg från München (Lufthansa), Zurich (Swiss Airlines), Amsterdam (KLM), London (Easy Jet) och Frankfurt (Condor).

 

Det billigaste alternativet från Skandinavien är att flyga till Alghero och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg till Alghero varje onsdag från Oslo, Stavanger, Göteborg och Köpenhamn. Flygtiden är 3,5 timme och flygen är ofta billiga. Det tar 3 timmar att köra från Alghero till campet, och du kan hitta prisvärda hyrbilar på flygplatsen. Med hyrbil får du extra flexibilitet att utforska Sardinen på egen hand. Kolla in www.tui.nowww.tui.se eller www.tui.dk. Ytterligare ett billigt alternativ från Skandinavien är att flyga direkt till Olbia och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg med charterbolagen Apollo och Ving samt SAS och Norwegian. Olbia ligger ca 4 timmars biltur från campet.

FLYG

Det finns många olika flygalternativ för att ta sig hit och vi rekommenderar att kolla in www.momondo.se för att hitta din resa.

  • Transport

  • Kom ihåg att lägga till ”Transferpaket” till din bokning om du inte planerar att hyra bil. Transfekpaketet inkluderar transfer till och från kitespoten, matbutiker, restauranger och en dagsutflykt till vackra Porto Pino. Pris: 130 Euro

    Taxi till och från flygplatsen i Cagliari är inte inkluderat i Transferpaketet. Lapoint kan hjälpa dig att organisera det. Skicka oss ett mejl med ditt flightnummer och ankomsttid om du vill bli upphämtad på flygplatsen. Priset beror på antalet personer som delar (35-80 euro per person). 

  •  
  • Tåg: Det billigaste alternativet är att ta tåget från flygplatsen som stoppar vid Carbonia, vilket ligger 20 minuter från campet och kostar endast 5 Euro.

  •  
  • Kolla tidtabellen på http://www.trenitalia.com/, ange avresa från  ”Cagliari-Elmas”  och ankomst till ”Carbonia Serbariu”. Transfern mellan tågstationen i Carbonia till campet kostar 10 euro. Tänk på att sista tåget från Cagliari Elmas (flygplatsen) avgår vid 20:45. Det går inte att beställa taxi från Alghero eller Olbia till campet.

  • Måltider

  • Frukost är inkluderat i priset. Vi har ett litet kylskåp där ni kan förvara egna matvaror för lunch, snacks etc. Vi äter hemmalagad middag på campet 5 dagar i veckan, tillagad av Mama Patricias med egen producerade råvaror med italienska recept. (Priset är 20 EUR per middag inklusive närproducerat vin), 2 dagar drar vi tillsammans ut och äter på det bästa restaurangerna på halvön Sant’ Antioco. 

Kom ihåg

Sängkläder, handduk och användning av alla faciliteter på campet är inkluderat. Det finns internet på gården. Vad ska jag ta med? Handduk till stranden, solskydd, solhatt, öronproppar, myggmedel och en varm tröja/jacka. Ta med lång våtdräkt om du reser i april, maj eller september. En shorty räcker under sommarmånaderna. Ta även med klätterskor om du gillar att klättra.

Om vinden tillåter så ser en normal vecka ut så här:

 

INNAN ANKOMST TILL CAMP

Varje deltagare delar mål för veckan och information om hans / hennes färdighetsnivå med

coachen. Baserat på det förbereds en skräddarsydd coaching plan för varje kiteares personliga behov.

 

DAG ETT

Vi sätter upp din individuella coachningskurs och planerar tillsammans hur vi ska nå dina

mål under veckan. Vi börjar veckan med en 2-timmars praktisk lektion i vattnet. Två timmars praktisk lektion (högst 2 kiterare per instruktör).

 

ANDRA DAGEN

Vi går igenom den personliga feedbacken från den första dagen innan vi går till

stranden. Dagens lektion är updelad i två delar, en timma praktisk lektion (2 kitare)

och en timma videosession (max 4 kitare).

 

DAG TRE

Vi börjar med videoanalys från föregående dags videosession och kiteteori efter frukost. Videoanalys görs i grupp. Din coach kommer att ge personlig feedback från föregående dag och en briefing innan ni går ner till stranden för 2-timmars praktisk lektion. (2 kiteare)

 

DAG FYRA

Vi går igenom den personliga feedbacken från föregående dag innan vi går till

stranden. Väl där sker en timmes video coaching (4 kiteare) och en timmes praktisk lektion (2 kitare).

 

DAG FEM

Du får en sammanställning av personlig feedback från veckan och information om hur du ska fortsätta din progression och hur du efter kursen skall utvecklas på egen hand.

 

Obs! Detta schema kan ändras utan föregående meddelande och praktiska lektioner kan ändras till teori sessioner om det krävs av vindförhållanden.

 

Exempel på tricks och manöver som vi kan arbeta på:

Hopp, rotationer och grabs: Om du kitar upwind, är bekväm i att kitea fram och tillbaka, både heal- och toe-side, då är detta nästa steg för dig. Och det är lättare än du tror!

Unhooked kiting: Raileys, s-bends, backrolls, blind/wrapped landing, surface pass och handle pass.

Old school: Höga hopp, dark slide…japp, det är helt upp till dig vad du vill lära dig!

Adress

Agriturismo Golfo Palmas Strada Statale 195, km 91 09010 Sant’Antioco Carbonia-Iglesias Italia

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.