Lär dig kitesurfa på Sardinien - Nybörjarkurs

Om du aldrig förr har kitat, eller om du bara har provat ett par gånger, så är detta det perfekta paketet för dig. På Sardinien är förhållandena perfekta för att lära sig kitesurfing

EN VANLIG DAG PÅ SARDINIEN

På Sardinien vaknar du upp till en härlig frukost, med husets ost, italiensk skinka, tomater från trädgården, kaka, bröd (ofta hembakat), sylt och massa mer. Vinden kommer oftast runt 11-tiden så vi har gott om tid. Vi kör tillsammans till kitespoten, tio minuter bort. Där möter ni era instruktörer och kör igång med kursen. Det är bara två elever per istruktör så du är garanterad maximal uppföljning och snabbare utveckling än i en gruppkurs. Vi drar tillbaka till campet igen när solen går ner vid sjutiden. En härlig middag och vin serveras klockan 21.00 (20 EUR). Två kvällar drar vi ut för att äta. Ofta startar en liten fest på andra våningen, andra gånger är folk så slitna att de bara ser igenom dagens bilder innan de somnar.

VEM PASSAR PAKETET FÖR?

Detta paket passar för dig som är helt färsk. Tillsammans med andra deltagare får du nära uppföljning av högt kvalificerade instruktörer (två elever per instruktör). De ser till att du utvecklas från nivån du är på. Det viktigaste för oss är att du har det kul i vattnet, blir taggad på att kita vidare och lär känna massa bra folk. I Porto Botte är det perfekta förhållanden för att lära sig: God plats, platt, knädjupt och stabil vind. Det som skiljer Porto Botte från många andra destinationer är att kursområdet bara är för kurser och bara för vår kiteskola. Så du slipper tänka på andra kiteare och badgäster när du surfar.

Inkluderat

1 Vecka

 • 7 övernattningar
 • 7 frukostar

  12h med kurs. Bara två elever per instruktör. Om det är en elev per instruktör blir det justerat ned till 6 effektiva privatlektioner

  Nödvändig utrustning (kite, bräda, väst, hjälm mm) NB: Vi har våtdräkt och våtsko, men inte obegränsade storlekar. Ta din egen om du har

  Rescue med båt om det behövs.

2 Veckor

 • 14 övernattningar
 • 14 frukostar

  24h med kurs. Bara två elever per instruktör.Om det är en elev per instruktör blir det justerat ned till 6 effektiva privatlektioner.

  Nödvändig utrustning (kite, bräda, väst, hjälm mm) NB: Vi har våtdräkt och våtsko, men inte obegränsade storlekar.

  Rescue med båt om det behövs.

 

Ej inkluderat

Hyra av utrustning efter avslutad kitekurs

Ta med egen våtdräkt och våtdräktskor

Lunch

Middagar (20 EUR per middag på campen, 2 middagar äts på restaurang)

Taxi till och från flygplats

Transport till kitespot, restauranger och matbutik (”transfer package” tillval)

Hyra av SUP, SUP-yoga, yoga och pilates

Hyra av cykel

Andra aktiviteter (surfa, båttur, kabelbana, vingård)

Boende på Sardinia

Villa Marco’s

Lapoint är stolta över att erbjuda kitecamp med ekologisk, närproducerad mat! Vi bor i ett hus på Marcos gård bara tio minuter från kitespoten Porto Botte. Det är ett stort, hemtrevligt hus med trädgård och havsutsikt.

Säsong: Maj - Oktober
Passar: Alla nivåer
Ålder: Från 18 år

visa

Detaljer

HUR MAN TAR SIG HIT

Ankomst- och avresedag är onsdagar. Cagliari är den närmaste flygplatsen, ungefär en timme från campet. Vi rekommenderar att du bokar med SAS/Norwegian, Alitalia eller KLM, beroende på varifrån du reser. Vissa av de mindre flygen med Lufthansa accepterar inte kiteutrustning ombord, men detta är en bra alternativ om du reser utan utrustning. Det går direktflyg från München (Lufthansa), Zurich (Swiss Airlines), Amsterdam (KLM), London (Easy Jet) och Frankfurt (Condor).

 

Det billigaste alternativet från Skandinavien är att flyga till Alghero och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg till Alghero varje onsdag från Oslo, Stavanger, Göteborg och Köpenhamn. Flygtiden är 3,5 timme och flygen är ofta billiga. Det tar 3 timmar att köra från Alghero till campet, och du kan hitta prisvärda hyrbilar på flygplatsen. Med hyrbil får du extra flexibilitet att utforska Sardinen på egen hand. Kolla in www.tui.nowww.tui.se eller www.tui.dk. Ytterligare ett billigt alternativ från Skandinavien är att flyga direkt till Olbia och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg med charterbolagen Apollo och Ving samt SAS och Norwegian. Olbia ligger ca 4 timmars biltur från campet.

Det finns många olika flygalternativ för att ta sig hit och vi rekommenderar att kolla in www.momondo.se för att hitta din resa.

 • Transport

 • Kom ihåg att lägga till ”Transferpaket” till din bokning om du inte planerar att hyra bil. Transfekpaketet inkluderar transfer till och från kitespoten, matbutiker, restauranger och en dagsutflykt till vackra Porto Pino. Pris: 130 Euro

   

  Taxi till och från flygplatsen i Cagliari är inte inkluderat i Transferpaketet. Lapoint kan hjälpa dig att organisera det. Skicka oss ett mejl med ditt flightnummer och ankomsttid om du vill bli upphämtad på flygplatsen. Priset beror på antalet personer som delar (35-80 euro per person). 

 •  
 •  

  Tåg: Det billigaste alternativet är att ta tåget från flygplatsen som stoppar vid Carbonia, vilket ligger 20 minuter från campet och kostar endast 5 Euro.

 •  
 •  

  Kolla tidtabellen på http://www.trenitalia.com/, ange avresa från  ”Cagliari-Elmas”  och ankomst till ”Carbonia Serbariu”. Transfern mellan tågstationen i Carbonia till campet kostar 10 euro. Tänk på att sista tåget från Cagliari Elmas (flygplatsen) avgår vid 20:45. Det går inte att beställa taxi från Alghero eller Olbia till campet.

 • Måltider

 • Frukost är inkluderat i priset. Vi har ett litet kylskåp där ni kan förvara egna matvaror för lunch, snacks etc. Vi äter hemmalagad middag på campet 5 dagar i veckan, tillagad av Mama Patricias med egen producerade råvaror med italienska recept. (Priset är 20 EUR per middag inklusive närproducerat vin), 2 dagar drar vi tillsammans ut och äter på det bästa restaurangerna på halvön Sant’ Antioco. 

Kom ihåg

Sängkläder, handduk och användning av alla faciliteter på campet är inkluderat. Det finns internet på gården. Vad ska jag ta med? Handduk till stranden, solskydd, solhatt, öronproppar, myggmedel och en varm tröja/jacka. Ta med lång våtdräkt om du reser i april, maj eller september. En shorty räcker under sommarmånaderna. Ta även med klätterskor om du gillar att klättra.

Adress

Agriturismo Golfo Palmas Strada Statale 195, km 91 09010 Sant’Antioco Carbonia-Iglesias Italia

EN VANLIG VECKA

Totalt har du 12 timmar av surflektioner. Hur de fördelas anpassas efter väder och vind. För att du ska utvecklas så mycket som möjligt har vi valt att enbart ha två personer per instruktör. Normalt sett är det två lektioner per dag och varje lektion är 1–2 timmar lång. Förbered dig redan nu på att timmarna i vattnet är lärorika men också intensiva. Vilan och maten mellan lektionerna brukar uppskattas. 😉

 

Lektionerna pågår vanligtvis under 3–4 dagar. För den som inte fått nog av surfing går det givetvis att hyra utrustning och surfa mer dagarna därpå. Kravet för att få hyra är att man klarar sig på egen hand i vattnet och att en instruktör anser att det är säkert. Om du skulle vara på en annan nivå än de andra eller om det bara är en person per instruktör under din resa får du privatlektioner istället för gemensamma. Lektionerna är då 1 timme långa och du får sex lektioner totalt.

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.