Privatlektioner Level 2 - Sardinien

Har du tagit kurs tidigare? Detta är paketet för dig som önskar lite mer trygghet, eller drömmer om att komma vidare till nästa nivå. På Sardinien får du egen coach som följer din nivå och tar dig steget vidare.

EN VANLIG DAG PÅ SARDINIEN

Vakna till en mysig frukost med hembakat bröd, ost, italiensk skinka, kaka, marmelad, tomater från trädgården och mycket mer. Det börjar vanligtvis blåsa vid 11, så du har tid att njuta av morgonen, maten och utsikten. Vi tar dig till kite-spoten, 10 minuter med bil. Du får träffa din coach och göra upp en plan för veckan. Det är bara en deltagare per instruktör, så du kommer garanterat att lära dig massor under din tid här. Vi åker tillbaka till campet när solen går ner (runt 19:00). En fantastisk middag och vin serveras på vår restaurang vid 21:00 (20 EUR). Vi tar dig till våra favoritrestauranger i Sant Antioco och Carbonia två kvällar under camp-veckan.

VEM PASSAR PAKETET FÖR?

Det här paketet är designat för dig som tidigare tagit en nybörjarkurs på snö eller vatten. Du önskar extra hjälp på vattnet, antingen för att bli en trygg och självständig kitesurfare, eller för att börja med hopp och rotationer. Vår instruktör vill anpassa kursen efter dina förutsättningar och din nivå, därför sätter ni tillsammans ihop en plan för veckan.  Ni kommer att kitea på vår närmaste spot, med perfekta förhållanden för att komma till nästa nivå: God plats, platt, knädjupt och stabil vind. Vi önskar att du ska lära dig så mycket som möjligt för att bli en självständig kitesurfare – både teoretiskt och praktiskt. Samtidigt vill vi att du ska ha det kul i vattnet, bli sugen på mer kitesurf, och träffa massor av roliga människor.


Inkluderat

1 Vecka

 • 7 övernattningar

  7 frukostar

 • Pastalagningskurs med Patricia

  6h med kurs.

  Hjälm med radio för kommunikation

  Rescue med båt om det behövs.

2 Veckor

 • 14 övernattningar

  14 frukostar

 • Pastalagningskurs med Patricia

  12h med kurs.

  Hjälm med radio för kommunikation

  Rescue med båt om det behövs.

 

Ej inkluderat

Kiteutrustning til kurs. Vi rekommenderar en stor kite /11-13 m) vid lättare vind och en mindre kite (7-9m) vid starkare vind. Vi rekommenderar en stor kite /11-13 m) vid lättare vind och en mindre kite (7-9m) vid starkare vind. 

Hyra av kiteutrustning kan kan läggas till i bokningen.

Våtdräkt och våtdräktskor

Middagar (20 EUR per middag på campen, 2 middagar äts på restaurang)

Lunch

Transfer till och från flygplats

Transport till kitespot, restauranger och matbutik

Hyra av SUP (en dag ingår), SUP-yoga, yoga och pilates

Hyra av cykel

Andra aktiviteter (surfa, båttur, kabelbana, vingård)

Boende

Bo på Sardinien

Villa Marco’s

Lapoint är stolta över att erbjuda kitecamp med ekologisk, närproducerad mat! Vi bor i ett hus på Marcos gård bara tio minuter från kitespoten Porto Botte. Det är ett stort, hemtrevligt hus med trädgård och havsutsikt.

Säsong: Maj - Oktober
Passar: Alla nivåer
Ålder: Från 18 år

visa

Detaljer

HUR MAN TAR SIG HIT

Ankomst- och avresedag är onsdagar. Cagliari är den närmaste flygplatsen, ungefär en timme från campet. Vi rekommenderar att du bokar med SAS/Norwegian, Alitalia eller KLM, beroende på varifrån du reser. Vissa av de mindre flygen med Lufthansa accepterar inte kiteutrustning ombord, men detta är en bra alternativ om du reser utan utrustning. Det går direktflyg från München (Lufthansa), Zurich (Swiss Airlines), Amsterdam (KLM), London (Easy Jet) och Frankfurt (Condor).

 

Det billigaste alternativet från Skandinavien är att flyga till Alghero och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg till Alghero varje onsdag från Oslo, Stavanger, Göteborg och Köpenhamn. Flygtiden är 3,5 timme och flygen är ofta billiga. Det tar 3 timmar att köra från Alghero till campet, och du kan hitta prisvärda hyrbilar på flygplatsen. Med hyrbil får du extra flexibilitet att utforska Sardinen på egen hand. Kolla in www.tui.nowww.tui.se eller www.tui.dk. Ytterligare ett billigt alternativ från Skandinavien är att flyga direkt till Olbia och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg med charterbolagen Apollo och Ving samt SAS och Norwegian. Olbia ligger ca 4 timmars biltur från campet.

 • Transport

 • Kom ihåg att lägga till ”Transferpaket” till din bokning om du inte planerar att hyra bil. Transfekpaketet inkluderar transfer till och från kitespoten, matbutiker, restauranger och en dagsutflykt till vackra Porto Pino. Pris: 130 Euro

   

  Taxi till och från flygplatsen i Cagliari är inte inkluderat i Transferpaketet. Lapoint kan hjälpa dig att organisera det. Skicka oss ett mejl med ditt flightnummer och ankomsttid om du vill bli upphämtad på flygplatsen. Priset beror på antalet personer som delar (35-80 euro per person). 

 •  
 •  

  Tåg: Det billigaste alternativet är att ta tåget från flygplatsen som stoppar vid Carbonia, vilket ligger 20 minuter från campet och kostar endast 5 Euro.

 •  
 •  

  Kolla tidtabellen på http://www.trenitalia.com/, ange avresa från  ”Cagliari-Elmas”  och ankomst till ”Carbonia Serbariu”. Transfern mellan tågstationen i Carbonia till campet kostar 10 euro. Tänk på att sista tåget från Cagliari Elmas (flygplatsen) avgår vid 20:45. Det går inte att beställa taxi från Alghero eller Olbia till campet.

 • Måltider

 • Frukost är inkluderat i priset. Vi har ett litet kylskåp där ni kan förvara egna matvaror för lunch, snacks etc. Vi äter hemmalagad middag på campet 5 dagar i veckan, tillagad av Mama Patricias med egen producerade råvaror med italienska recept. (Priset är 20 EUR per middag inklusive närproducerat vin), 2 dagar drar vi tillsammans ut och äter på det bästa restaurangerna på halvön Sant’ Antioco. 

Kom ihåg

Sängkläder, handduk och användning av alla faciliteter på campet är inkluderat. Det finns internet på gården. Vad ska jag ta med? Handduk till stranden, solskydd, solhatt, öronproppar, myggmedel och en varm tröja/jacka. Ta med lång våtdräkt om du reser i april, maj eller september. En shorty räcker under sommarmånaderna. Ta även med klätterskor om du gillar att klättra.

Adress

Agriturismo Golfo Palmas Strada Statale 195, km 91 09010 Sant’Antioco Carbonia-Iglesias Italia

Om vinden tillåter så ser en normal vecka ut så här:

 

INNAN ANKOMST TILL CAMP

Varje deltagare delar mål för veckan och information om hans / hennes färdighetsnivå med

coachen. Baserat på det förbereds en skräddarsydd coaching plan för varje kiteares personliga behov.

 

DAG ETT

Vi sätter upp din individuella coachningskurs och planerar tillsammans hur vi ska nå dina

mål under veckan. Vi börjar veckan med en 2-timmars praktisk lektion i vattnet. Två timmars praktisk lektion (högst 2 kiterare per instruktör).

 

ANDRA DAGEN

Vi går igenom den personliga feedbacken från den första dagen innan vi går till

stranden. Dagens lektion är updelad i två delar, en timma praktisk lektion (2 kitare)

och en timma videosession (max 4 kitare).

 

DAG TRE

Vi börjar med videoanalys från föregående dags videosession och kiteteori efter frukost. Videoanalys görs i grupp. Din coach kommer att ge personlig feedback från föregående dag och en briefing innan ni går ner till stranden för 2-timmars praktisk lektion. (2 kiteare)

 

DAG FYRA

Vi går igenom den personliga feedbacken från föregående dag innan vi går till

stranden. Väl där sker en timmes video coaching (4 kiteare) och en timmes praktisk lektion (2 kitare).

 

DAG FEM

Du får en sammanställning av personlig feedback från veckan och information om hur du ska fortsätta din progression och hur du efter kursen skall utvecklas på egen hand.

 

Obs! Detta schema kan ändras utan föregående meddelande och praktiska lektioner kan ändras till teori sessioner om det krävs av vindförhållanden.

 

Exempel på tricks och manöver som vi kan arbeta på:

Hopp, rotationer och grabs: Om du kitar upwind, är bekväm i att kitea fram och tillbaka, både heal- och toe-side, då är detta nästa steg för dig. Och det är lättare än du tror!

 

Unhooked kiting: Raileys, s-bends, backrolls, blind/wrapped landing, surface pass och handle pass.

 

Old school: Höga hopp, dark slide…japp, det är helt upp till dig vad du vill lära dig!

 

Välj startdatum och boka din resa