Bed & Breakfast - Kitecamp Sardinien

Du har din egna kiteutrustning, en hyrbil och behöver någonstans att sova. Sardinien bjuder på stilla vatten, gott om utrymme och något av den bästa vindstatistiken i Europa.

en typisk dag i sardinien

Då det inte är några lektioner inkluderat väljer du själv hur du vill spendera dagen. Efter en härlig frukostbuffé på morgonen brukar vindarna ta fart kring kl. 11 på förmiddagen. Kitespoten ligger endast 10 minuter bort med bil och du kan till och med se flygande kiter från frukostfönstret. En vecka på Sardinen med bra vindförhållanden ger förutsättningar för utveckling och för att ta ditt kitesurfande till nästa nivå. Tillsammans med de andra kitearna blir du motiverad att prova nya trick och får dela härliga stunder på både stranden och campet. Normalt sett, kitesurfar vi fram tills solnedgången, kring kl. 19,  med möjlighet för att slappna av på en solstol i skuggan när du vill ta en paus. En hemmalagad italiensk middag och gott vin serveras av Mamá Patricias på campen kl. 21 (omkring 20 EUR), det finns också bra restauranger i de närliggande byarna.

vad kan jag förvänta mig?

På Sardinien får du njuta av stabila vindförhållanden, vänliga människor, vackra flamingos, sol, plattvatten och gott om utrymme. Sardinien erbjuder så otroligt mycket! Om du är trött från kitesurfingen finns mycket att hitta på och fantastiska platser att utforska. Hoppa från klippor ned i turkost kristallklart vatten i Porto Pino, cykla genom laguner med flamingos, vingårdar, bergstoppar och längs kusten, eller hyra en SUP för att utforska. Ta även del av den italienska kulturen genom pastakurs och vinprovning. Friklättrare kan också passa på att utmana sig själva i närheten av campet (endast för avancerade klättrare). Det finns gott om andra aktiviteter och platser att upptäcka i området om du är på jakt efter äventyr.
INkluderat

1 vecka

    • 7 nätters boende
     7 frukostar
     Medlemskort att kitesurfa vid Porto Botte
     Räddningsbåt vid behov

2 veckor

    • 14 nätters boende
     14 frukostar
     Medlemskort att kitesurfa vid Porto Botte
     Räddningsbåt vid behov

 

inte inkluderat

Lunch
Middag (20 euro per middag på campet)
Transfer till kitespoten, restauranger och mataffärer
Transfer till och från flygplatsen

Boende på Sardinien

Villa Marco’s

Lapoint är stolta över att erbjuda kitecamp med ekologisk, närproducerad mat! Vi bor i ett hus på Marcos gård bara tio minuter från kitespoten Porto Botte. Det är ett stort, hemtrevligt hus med trädgård och havsutsikt.

Säsong: Maj - Oktober
Passar: Alla nivåer
Ålder: Från 18 år

visa

DETALJER

HUR MAN TAR SIG HIT

Ankomst- och avresedag är onsdagar. Cagliari är den närmaste flygplatsen, ungefär en timme från campet. Vi rekommenderar att du bokar med SAS/Norwegian, Alitalia eller KLM, beroende på varifrån du reser. Vissa av de mindre flygen med Lufthansa accepterar inte kiteutrustning ombord, men detta är en bra alternativ om du reser utan utrustning. Det går direktflyg från München (Lufthansa), Zurich (Swiss Airlines), Amsterdam (KLM), London (Easy Jet) och Frankfurt (Condor).

 

Det billigaste alternativet från Skandinavien är att flyga till Alghero och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg till Alghero varje onsdag från Oslo, Stavanger, Göteborg och Köpenhamn. Flygtiden är 3,5 timme och flygen är ofta billiga. Det tar 3 timmar att köra från Alghero till campet, och du kan hitta prisvärda hyrbilar på flygplatsen. Med hyrbil får du extra flexibilitet att utforska Sardinen på egen hand. Kolla in www.tui.nowww.tui.se eller www.tui.dk. Ytterligare ett billigt alternativ från Skandinavien är att flyga direkt till Olbia och hyra en bil för veckan. Det går direktflyg med charterbolagen Apollo och Ving samt SAS och Norwegian. Olbia ligger ca 4 timmars biltur från campet.

Det finns många olika flygalternativ för att ta sig hit och vi rekommenderar att kolla in www.momondo.se för att hitta din resa.

 • Transport

 • Kom ihåg att lägga till ”Transferpaket” till din bokning om du inte planerar att hyra bil. Transfekpaketet inkluderar transfer till och från kitespoten, matbutiker, restauranger och en dagsutflykt till vackra Porto Pino. Pris: 130 Euro

  Taxi till och från flygplatsen i Cagliari är inte inkluderat i Transferpaketet. Lapoint kan hjälpa dig att organisera det. Skicka oss ett mejl med ditt flightnummer och ankomsttid om du vill bli upphämtad på flygplatsen. Priset beror på antalet personer som delar (35-80 euro per person). 

 •  
 • Tåg: Det billigaste alternativet är att ta tåget från flygplatsen som stoppar vid Carbonia, vilket ligger 20 minuter från campet och kostar endast 5 Euro.

 •  
 • Kolla tidtabellen på http://www.trenitalia.com/, ange avresa från  ”Cagliari-Elmas”  och ankomst till ”Carbonia Serbariu”. Transfern mellan tågstationen i Carbonia till campet kostar 10 euro. Tänk på att sista tåget från Cagliari Elmas (flygplatsen) avgår vid 20:45. Det går inte att beställa taxi från Alghero eller Olbia till campet.

 • Måltider

 • Frukost är inkluderat i priset. Vi har ett litet kylskåp där ni kan förvara egna matvaror för lunch, snacks etc. Vi äter hemmalagad middag på campet 5 dagar i veckan, tillagad av Mama Patricias med egen producerade råvaror med italienska recept. (Priset är 20 EUR per middag inklusive närproducerat vin), 2 dagar drar vi tillsammans ut och äter på det bästa restaurangerna på halvön Sant’ Antioco. 

Kom ihåg

Sängkläder, handduk och användning av alla faciliteter på campet är inkluderat. Det finns internet på gården. Vad ska jag ta med? Handduk till stranden, solskydd, solhatt, öronproppar, myggmedel och en varm tröja/jacka. Ta med lång våtdräkt om du reser i april, maj eller september. En shorty räcker under sommarmånaderna. Ta även med klätterskor om du gillar att klättra.

Adress

Agriturismo Golfo Palmas Strada Statale 195, km 91 09010 Sant’Antioco Carbonia-Iglesias Italia

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.