Kite Camp Sydafrika

Stränder, berg, vågor, vind, kultur, historia, nattliv, shopping, vin och mat: Kapstaden har allt. Det här är en destination som måste upplevas, med vackra kitestränder, perfekta vindförhållanden och oförglömliga äventyr.

Sydafrika

Kapstaden blir huvudstad för kitesurf-världen under sommarsäsongen december till mars. Vinden är väldigt pålitlig under den här perioden, 15 knop de lugnare dagarna och upp till 30-35 knop när det är starkare. Den unika kusten runt Kapstaden gör att det finns stränder i alla riktningar och vinklar, som ger väldigt varierande förhållanden. Det går alltid att hitta vind och/eller vågor. Det finns spots för alla nivåer, plattvatten för nybörjare som vill lära sig eller freestyleåkare som vill utvecklas, eller vågor i alla storlekar för en morgonsurf och episka downwinders. Utöver kitesurf så finns det så mycket att göra att du aldrig kommer vilja åka härifrån. Hikea på Table Mountain och njut av de oändliga utsikterna, hälsa på pingvinerna på Boulders Beach, åk på safari eller besök Cape Point. Du kan också få provsmaka fantastiska sydafrikanska viner på en vinprovningstur genom vingårdarna i Stellenbosch, eller prova lokal och ekologisk mat på Old Biscuit Mill-marknaden medan du köper souvenirer. Nattlivet är magiskt, drinkarna är billiga och folk är trevliga.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

Kapstaden anses vara en av världens vackraste städer, med enastående berg och en vidsträckt, bildskön kustlinje. Staden har ett medelhavsklimat med varma torra somrar (december till mars). Lapoints kitecamp ligger i Bloubergstrand, 20 minuter med bil från Kapstaden. Det är en av de bästa kite-områdena i Western Cape, och professionella kitesurfare från hela världen kommer varje säsong för att träna. Vårt camp ligger en kort promenad från “kite beach”, där du har en magnifik utsikt över atlanten och Table Mountain. Det går inte ens att sätta ord på hur vackra solnedgångarna är här. Vi tar dig till plattvatten-lagunen i Langebaan två dagar under veckan. Alla gäster har också en session i wakeboardparken inkluderad. Det blir också en assisterad downwinder i Blouberg, 3 km för nybörjare och 8 km för erfarna åkare. Under månadsskiftet januari/februari kan du också få bevittna det spektakulära “Red Bull King of the Air”, där världens bästa kitesurfare ständigt tänjer gränserna för höjd och längd på sina hopp i de starka vindarna.


KITE PAKET i Sydafrika

Kiters Pack

Level 1

PERFEKT STÄLLE FÖR KITE! JAG KOMMER REKOMMENDERA DET!!! :)

Christopher Sørensen

Boende i Sydafrika

Camp Kapstaden

SÄSONG: 21 januari - 4 mars
Passar för: Alla nivåer
Ålder: 18+ (barn och ungdomar i vuxens sällskap)
Notera att det bara finns 6 platser per vecka. Om ni är en grupp som vill resa andra datum än vår säsong, maila en bokningsförfrågan till: marit@lapoint.no

Visa