Kiters Pack - Kitesurfing Zanzibar

Detta är för kitesurfare som är självständiga och har sin egen utrustning. Kiteparadiset i Indiska Oceanen erbjuder stabila vindar, turkost platt vatten, sandbotten och ett reef break med en perfekt våg ca 1.5km ut i havet.

en normal dag

Starta dagen med att besöka gymmet eller gå direkt till den exotiska frukosten med olika sorters frukt, omeletter och juice. Vinden är lugnare på morgonen, och är det inte nog med vind för att kitesurfa gör vi andra aktiviteter. Aktiviteter såsom snorkla, reef walks, volleyboll, gå runt i den lokala byn eller bara ta det lungt mellan palmtröden eller ge kroppen tid att förbereda sig för nästa kite session. Vårt kitecenter ligger inte mer än 10 minuter iväg om du går längs stranden. Middag är varma rätter som antingen är från det Swahiliska eller europeiska köket och serveras med sallader och såser. Det finns alltid roliga och sociala kvällsaktiviteter såsom bonfire, masaai shower, filmkvällar, drinkar i vår bar för att kanske senare undersöka nattlivet i Paje.

vad kan jag förvänta mig?

Vår kitespot i Paje är skyddat av ett korallrev ca 1.5 km ut i havet, vilket ger en perfekt stor platt lagun att öva på trick och eller öva i vågorna bakom revet. Vinden är alltid ”side onshore” så du kan alltid lätt ta dig ut till revet och kitesurfa vågorna utan en guide, vilket är fantastiskt. Dock är det alltid en bra idé att ha sällskap med minst 2-3 personer. 

Vinden blåser ”side onshore” på runt 12-15 knop, och de flesta dagarna mellan 15-18 knop. Denna stabila och konstanta vind låser i timmar, vilket ger dig mer tid att öva på tricks än vad du hade kunnat drömma om. Den vanligaste kitestorleken ligger på 9-14 meter, beroende på din vikt. Vid spoten hittar du stora stränden, toaletter, restauranger/ barer, en kitebutik med lagningsmöjligheter, skuggade områden med grym atmosfär och musik där du kan chilla mellan kitesessionerna.


Inkluderat

      • 7 nätters övernattning 
      • Frukost och middag varje dag. 
      • En-två av de bästa utflykterna som Zanzibar har att erbjuda (detta varierar från vecka till vecka)
      • Gratis användning av alla faciliteter på campet såsom privat strand, volleybollplan, gym, lounge, WIFI, bordtennis, biljardbord, filmer etc. 
      • Sociala kvälssaktiviteter, såsom bonfire kvällar, Masaai shower, Beach party och filmkvällar. (Du kan också bara chilla i ditt rum eller i hangout omårdet om du är trött efter dagen).
      • Allt är inom gångavstånd från campet: Den lokala byn med små butiker, marknadsstånd, mataffär, apotek, barer och nattklubb, fotbollsplan där du kan spela med Masaii folket som spelar varje dag, kite spoten, privat strand etc.

inte inkluderat

 • Lunch
 • Frivilliga aktiviteter och dagsutflykter

  Kiteutrustning

  Snorklingsutrustning

  VISUM är inte inkluderat i priset, och det är lättast att fixa vid ankomst på flygplatsen (det tar 5 minuter och kostar $ 50). 

BOENDE

Camp Zanzibar

Säsog: 23 december - 3 februari
Passar: Alla nivåer 

Ålder: Från 18+ (ungdomar och barn kan komma i sällskap med vuxen).

Take me there

Information

FLyg

Du kan boka flyg hela vägen till Zanzibar, och du kanske måste börja resan en dag innan för att anlända på söndagen. Bra flygbolag är Qatar, Emirates, JetAirFly, Condor (Lufthansa), Turkish Arlines, Kenya Airways, KLM och Swiss Airlines. Det billigaste alternativet är att flyga till Dar Es Salaam, som är en stor stad på fastlandet för att sedan ta ett flyg eller färja till Zanzibar.

 

Flyget från DAR till ZNZ (Zanzibar International Airport) ligger på ca 70$ enkel väg. Du kan kolla flygbolag såsom: Coastal Air, Zan Air, och Precision Air. 

 

Färjan ligger på ca 35$ enkel väg, och du kommer behöva ta en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Det kostar ca 20$ beroende på hur bra du är på att pruta.  Alla är snabba färjor. Det tar ca 1 1/2 till 2 timmar att ta sig från Dar till Stone Town (närmaste stora staden från Paje, ca 45 minuter iväg).

 

Ankomst & TRANSFER

Ankomst och avresedagar är söndagar. Vi ordnar transfer till och från flygplatsen och färjeterminalen i Stone Town (om du flyger till fastlandet och tar färja därifrån). Transfer är inkluderat i priset om ankomst och avresa är på söndagar. Det kan vara en bra ide att åka hemifrån på lördagen (med tex. Turkish Airlines, Kenya Airways eller KLM) för att anlända i Zanzibar söndag morgon. Ge oss ankomsttid och flygnummer.

FACILITeter

Alla faciliteter på campet är öppna för dig, och allt är inkluderat i priset! Ett Balboa gym, cyklar, en privat strand, volleybollplan, spel och filmer, skuggade områden, hängmattor, WIFI +++ 

Dubbelrum

Det finns sex dubbelrum på hotellet. Alla har AC, fläktar, myggnät och badrum.

Dorm

Att dela rum är ett roligt och bra sätt att lära känna nya människor på. Vi har firebäddars och sexsängars sovsal med AC, fläktar, myggnät och badrum. Vi erbjuder också Zanzibar-inspirerande bungalows på skolområdet bredvid campet, dessa har 4 bäddar med badrum, el, myggnät och fläktar (ingen AC).

Mat

Frukost och middag är inkluderat i campveckan. Måltiderna på campet är lagade av vår erfarna kökspersonal, som lagar traditionell Swahili mat kombinerat med det europeiska köket. Frukosten består oftast av olika frukter, egg och juicer. Middag är varma rätter, antingen swahili eller europeiska rätter som serveras med sallader och såser.

Aktiviteter och turer

När du vill ha en paus från att kitesurfa, men är för rastlös för att ligga och chilla på vår privata strand, erbjuder Zanzibar massvis med fartfulla, kulturella, aktiva och vackra aktiviteter. På campet är två av våra favoritaktiviteter inkluderade i priset, men där finns många andra spännande upplevelser som Zanzibar kan bjuda.

-Kryddturer

-Jozani forest

-Chumba Island

– Reef walk

– Sunset cruise

-Blue safari

– Scooter uthyrning

-Guidade snorklings och dykningsturer

-Big game fishing eller Swahili fishing

– … Och mycket mer

Glöm ej

Lakan, handduk och tillgång av faciliteterna på campet är inkluderat. Kom ihåg strandhanduk, solkräm, solhatt och en hoodie för kvällarna. Vattnet är varmt, runt 26°c, men du borde ta med dig en långarmad rashie för att skydda din hud från solen. Valutan är Tshilling och 2200 Tsh är ungefär 1US $. 

Zanzibar Adventure School. Paje, Zanzibar, Tanzania.  P.O BOX 915

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.