Kitecamp Zanzibar

Om du är ny i kitevärlden och bara har testat ett par gånger, är detta det perfekt paketet. Lagunen i Paje är perfekt för att lära sig att kita. Stranden är stor, vattnet är stilla och det är grunt. Vår kiteskola har många erfarna instruktörer, och alla är IKO certifierade.

EN NORMAL DAG

Starta dagen med att besöka gymmet eller gå direkt till den exotiska frukosten med olika sorters frukt, omeletter och färsk juice. Vinden är lugnare på morgonen, och är det inte nog med vind för att kitesurfa gör vi andra aktiviteter. Aktiviteter såsom snorkla, reef walks, volleyboll, gå runt i byn eller bara ta det lungt mellan palmtröden eller ge kroppen tid att förbereda sig för nästa kite session. Vårt kitecenter ligger inte mer än 10 minuter iväg om du går längs stranden. Middag är varma rätter som antingen är från det swahiliska eller europeiska köket och serveras med sallader och såser. Det finns alltid roliga och sociala kvällsaktiviteter såsom bonfire, masaai shower, filmkvällar, drinkar i vår bar för att kanske senare undersöka nattlivet i Paje.

VEM PASSAR DET?

Detta paket är för nybörjare, eller för de som har provat att kitesurfa ett par gånger. Alla instruktörer är IKO certifierade, och som nybörjare vill vi att du ska känna dig säker och trygg samt att du får de bästa instruktörerna för att kunna få kitea så snart som möjligt. Du kommer ha teori, genomgång av säkerhet och träning. På spotet finns en stor strand, toaletter, restauranger/ barer, kitebutik med lagringsmöjligheter, områden med skugga där du kan chilla mellan kitesessionerna och även bra atmosfär och musik.

InKLUDERAT

      • 7 nätters övernattning 
      • Frukost och middag varje dag
      • 12 timmars kurs med utrustning. To elever per instruktör – Kom ihåg att det bara är EN kitekurs inkluderat, även om du väljer ett 2 eller 3-veckors paket. Detta för att du normalt bara behöver en kurs för att börja. Vill du kitea mer och kan kitea på egen hand? Inga problem, du kan hyra kiteutrustning direkt från kiteskolan i Zanzibar efter att kursen är genomförd.
      • Om du har tid och energi för att kitea mer efter detta, kan du hyra kiteutrustning och fortsätta träna.
      • En-två av de bästa utflykterna som Zanzibar har att erbjuda (detta varierar från vecka till vecka)
      • Gratis användning av alla campets faciliteter såsom privat strand, filmer etc.
      • Sociala kvälssaktiviteter, såsom bonfire kvällar, Masaai shower, Beach party och filmkvällar. (Du kan också bara chilla om du är trött efter dagen).
      • Allt är inom gångavstånd från campet: Den lokala byn med små butiker, marknadsstånd, mataffär, ATM, apotek, barer och nattklubb, fotbollsplan där du kan spela med Masaii folket som spelar varje dag, kite spoten, privat strand etc.
     •  

INTE INKLUDERAT

 • Lunch
 • Kiteutrustning efter att lektionen är slut är inte inkluderat. 

  Frivilliga aktiviteter och dagsturer

  Tunn rashie eller kort våtdräkt för att skydda dig mot solen.

  Neopren skor behövs inte men kan vara bra att ta med sig pågrund av de enstaka utspridda sjöborrarna.

  Snorklingsutrustning

  VISUM är inte inkluderat i priset, och det är lättast att fixa vid ankomst på flygplatsen (det tar 5 minuter och kostar $ 50). Det fungerar genom att du fyller i en blankett vid ankomst och betalar $ 50 kontant eller med kost, då du får 90 dagars turistvisums stämpel.

BOENDE

Camp Zanzibar

Säsog: 23 december - 3 februari
Passar: Alla nivåer 

Ålder: Från 18+ (ungdomar och barn kan komma i sällskap med vuxen).

Take me there

Information

FLyg

Du kan boka flyg hela vägen till Zanzibar, och du kanske måste börja resan en dag innan för att anlända på söndagen. Bra flygbolag är Qatar, Emirates, JetAirFly, Condor (Lufthansa), Turkish Arlines, Kenya Airways, KLM och Swiss Airlines. Det billigaste alternativet är att flyga till Dar Es Salaam, som är en stor stad på fastlandet för att sedan ta ett flyg eller färja till Zanzibar.

 

Flyget från DAR till ZNZ (Zanzibar International Airport) ligger på ca 70$ enkel väg. Du kan kolla flygbolag såsom: Coastal Air, Zan Air, och Precision Air. 

 

Färjan ligger på ca 35$ enkel väg, och du kommer behöva ta en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Det kostar ca 20$ beroende på hur bra du är på att pruta.  Alla är snabba färjor. Det tar ca 1 1/2 till 2 timmar att ta sig från Dar till Stone Town (närmaste stora staden från Paje, ca 45 minuter iväg).

 

Ankomst & TRANSFER

Ankomst och avresedagar är söndagar. Vi ordnar transfer till och från flygplatsen och färjeterminalen i Stone Town (om du flyger till fastlandet och tar färja därifrån). Transfer är inkluderat i priset om ankomst och avresa är på söndagar. Det kan vara en bra ide att åka hemifrån på lördagen (med tex. Turkish Airlines, Kenya Airways eller KLM) för att anlända i Zanzibar söndag morgon. Ge oss ankomsttid och flygnummer.

FACILITeter

Alla faciliteter på campet är öppna för dig, och allt är inkluderat i priset! Ett Balboa gym, cyklar, en privat strand, volleybollplan, spel och filmer, skuggade områden, hängmattor, WIFI +++ 

Dubbelrum

Det finns sex dubbelrum på hotellet. Alla har AC, fläktar, myggnät och badrum.

Dorm

Att dela rum är ett roligt och bra sätt att lära känna nya människor på. Vi har firebäddars och sexsängars sovsal med AC, fläktar, myggnät och badrum. Vi erbjuder också Zanzibar-inspirerande bungalows på skolområdet bredvid campet, dessa har 4 bäddar med badrum, el, myggnät och fläktar (ingen AC).

Mat

Frukost och middag är inkluderat i campveckan. Måltiderna på campet är lagade av vår erfarna kökspersonal, som lagar traditionell Swahili mat kombinerat med det europeiska köket. Frukosten består oftast av olika frukter, egg och juicer. Middag är varma rätter, antingen swahili eller europeiska rätter som serveras med sallader och såser.

Aktiviteter och turer

När du vill ha en paus från att kitesurfa, men är för rastlös för att ligga och chilla på vår privata strand, erbjuder Zanzibar massvis med fartfulla, kulturella, aktiva och vackra aktiviteter. På campet är två av våra favoritaktiviteter inkluderade i priset, men där finns många andra spännande upplevelser som Zanzibar kan bjuda.

-Kryddturer

-Jozani forest

-Chumba Island

– Reef walk

– Sunset cruise

-Blue safari

– Scooter uthyrning

-Guidade snorklings och dykningsturer

-Big game fishing eller Swahili fishing

– … Och mycket mer

Glöm ej

Lakan, handduk och tillgång av faciliteterna på campet är inkluderat. Kom ihåg strandhanduk, solkräm, solhatt och en hoodie för kvällarna. Vattnet är varmt, runt 26°c, men du borde ta med dig en långarmad rashie för att skydda din hud från solen. Valutan är Tshilling och 2200 Tsh är ungefär 1US $. 

Zanzibar Adventure School. Paje, Zanzibar, Tanzania.  P.O BOX 915

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.