Privatlektioner Level 2 - Zanzibar

Level 2 är för kitesurfare som har tagit surflektioner förut och vill ha mer tips och guidning i vattnet. Instruktören bedömer din nivå och hjälper dig sedan vidare i din utveckling.

en vanlig dag

Börja dagen med ett pass på gymmet eller gå direkt till frukostbuffén där det serveras olika sorters frukt, omelett och juice. Vinden är ofta lugnare på morgonen och om den inte är tillräckligt stark för kitesurfing hittar vi på andra aktiviteter så som snorkling, volleyboll, rundvandring i den lokala byn eller så slappar vi under palmerna i väntan på surf. Vår kitecenter ligger endast 10 minuters promenad ned längst stranden och alla våra instruktörer är IKO-certifierade. På kvällarna finns det alltid roliga aktiviteter på gång så som Masaai shower, filmkvällar, drinkar i vår bar och kanske en utgång i Paje.

vem passar det?

Drömmer du om din första vattenstart, att ta höjd och ta dig upp mot vinden med mer självförtroende och kontroll? Detta är kursen för dig! Vill du ha support i vattnet för att känna dig säker och bli en självständig kiteare? Din coach justerar kursen efter din individuella nivå och målsättningar, och ni sätter upp en plan för veckan tillsammans. Vi vill att du ska ha en kul upplevelse, känna dig trygg, bli hooked på kiting och möta nya vänner. På plats finner du en milslång sandstrand som är perfekt för kitesurfing, toaletter, restauranger och barer, kitebutik med verkstad, och skugga där du kan chilla mellan surfen. Det viktigaste för oss är att du har det kul i vattnet och med kitingen, och att träffar massa härliga människor som du får minnen för livet med.

Inkluderat

 • – 7 nätters övernattning
 • – Frukost och middag alla dagar
 • – 8 timmars kitekurs med individuell coaching samt utrustning
 • – Det är én kitekurs som inkluderas, även om du väljer 2- eller 3-veckors paketet. Du kan självklart hyra utrustning från kiteskola när du är klar med din kurs för att fortsätta att kitea.
 • – En till två av de bästa utflykterna som Zanzibar har att erbjuda (variationer kan förekomma från vecka till vecka)
 • – Fri tillgång till alla campets faciliteter: privat strand, volleybollplan, gym, wifi, pingis, biljard, böcker, filmer mm.
 • – Kvällsaktiviteter så som Masaai show, lägereld på stranden, beach party och filmkväll. (Självklart är det fritt fram att hänga på sitt rum och i loungeområdet om man vill ta igen sig från dagen)
 • – Transfer till och från flygplatsen.

inte inkluderat

 • – Lunch
 • – Kiteutrustning efter avslutad kurs
 • – Frivilliga aktiviteter och utflykter
 • – Rashgard eller short för att skydda från solen
 • – Neoprenskor är inte ett måste men kan vara bra att ta med då det tidvis förekommer sjöborrar
 • – Snorklingsutrustning

BOENDE I ZANZIBAR

Camp Zanzibar

Säsog: 23 december - 3 februari
Passar: Alla nivåer 

Ålder: Från 18+ (ungdomar och barn kan komma i sällskap med vuxen).

Take me there

Information

FLyg

Du kan boka flyg hela vägen till Zanzibar, och du kanske måste börja resan en dag innan för att anlända på söndagen. Bra flygbolag är Qatar, Emirates, JetAirFly, Condor (Lufthansa), Turkish Arlines, Kenya Airways, KLM och Swiss Airlines. Det billigaste alternativet är att flyga till Dar Es Salaam, som är en stor stad på fastlandet för att sedan ta ett flyg eller färja till Zanzibar.

 

Flyget från DAR till ZNZ (Zanzibar International Airport) ligger på ca 70$ enkel väg. Du kan kolla flygbolag såsom: Coastal Air, Zan Air, och Precision Air. 

 

Färjan ligger på ca 35$ enkel väg, och du kommer behöva ta en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Det kostar ca 20$ beroende på hur bra du är på att pruta.  Alla är snabba färjor. Det tar ca 1 1/2 till 2 timmar att ta sig från Dar till Stone Town (närmaste stora staden från Paje, ca 45 minuter iväg).

 

Ankomst & TRANSFER

Ankomst och avresedagar är söndagar. Vi ordnar transfer till och från flygplatsen och färjeterminalen i Stone Town (om du flyger till fastlandet och tar färja därifrån). Transfer är inkluderat i priset om ankomst och avresa är på söndagar. Det kan vara en bra ide att åka hemifrån på lördagen (med tex. Turkish Airlines, Kenya Airways eller KLM) för att anlända i Zanzibar söndag morgon. Ge oss ankomsttid och flygnummer.

FACILITeter

Alla faciliteter på campet är öppna för dig, och allt är inkluderat i priset! Ett Balboa gym, cyklar, en privat strand, volleybollplan, spel och filmer, skuggade områden, hängmattor, WIFI +++ 

Dubbelrum

Det finns sex dubbelrum på hotellet. Alla har AC, fläktar, myggnät och badrum.

Dorm

Att dela rum är ett roligt och bra sätt att lära känna nya människor på. Vi har firebäddars och sexsängars sovsal med AC, fläktar, myggnät och badrum. Vi erbjuder också Zanzibar-inspirerande bungalows på skolområdet bredvid campet, dessa har 4 bäddar med badrum, el, myggnät och fläktar (ingen AC).

Mat

Frukost och middag är inkluderat i campveckan. Måltiderna på campet är lagade av vår mycket erfarna kökspersonal, som lagar traditionell Swahili mat kombinerat med det europeiska köket. Detta utvecklat från många års samarbete med danskar  utbildade inom hälsa och näringslära. Frukosten består oftast av olika frukter, omeletter och juicer. Middag är varma rätter, antingen swahili eller europeiska rätter som serveras med sallader och såser.

Aktiviteter och turer

När du vill ha en paus från att kitesurfa, men är för rastlös för att ligga och chilla på vår privata strand, erbjuder Zanzibar massvis med fartfulla, kulturella, aktiva och vackra aktiviteter. På campet är två av våra favoritaktiviteter inkluderade i priset, men där finns många andra spännande upplevelser som Zanzibar kan bjuda.

-Kryddturer

-Jozani forest

-Chumba Island

– Reef walk

– Sunset cruise

-Blue safari

– Scooter uthyrning

-Guidade snorklings och dykningsturer

-Big game fishing eller Swahili fishing

– … Och mycket mer

Glöm ej

Lakan, handduk och tillgång av faciliteterna på campet är inkluderat. Kom ihåg strandhanduk, solkräm, solhatt och en hoodie för kvällarna. Vattnet är varmt, runt 26°c, men du borde ta med dig en långarmad rashie för att skydda din hud från solen. Valutan är Tshilling och 2200 Tsh är ungefär 1US $. 

 • Beroende på din nivå så lär vi dig följande

 

Vattenstart. Lär dig komma upp på brädan

 • Upwind körning. Hur du fortsätter kitea utan att hamna på strandens slut varje gång.
 • Kitesäkerhet: Vet du hur du gör en självräddning? Är dina start och landningsskills bra nog?
 • Prioriteringsregler. Hur du beter dig i vattnet, hur du hanterar en crowd och hur du passerar andra kiteare i vattnet.
 • Individuell coaching – Coachen kollar på vad just du behöver förbättra och berättar vad du bör göra annorlunda för att ta din kiteing till nästa nivå.
 • Dina första hopp och rotationer. Om du är klar för det vill säga…

Zanzibar Adventure School. Paje, Zanzibar, Tanzania.  P.O BOX 915

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.