Våra kursnivåerKitesurfkurser

Level 2 - Fortsättningskurs i kitesurfing

Vattenstart där du lär dig hur du kommer upp på brädan Kryssa med kiten mot vinden och hur du fortsätter att kitesurfa utan att hamna vid slutet av stranden varje gång. Kitesäkerhet Prioriteringsregler Individuell coaching

Teori

Beroende på din nivå, så kommer vi att öva på den här praktiken och teorin.

Vattenstart

Du behöver använda vinden, kiten och brädan för att ta dig upp, och allting behöver hända på rätt tidpunkt. En stor bräda flyter bättre och är enklare att starta med. Den här delen av kursen kan vara frustrerande i början, speciellt om din bräda flyter åt ett håll och din kite kraschar i vattnet och drar dig åt motsatt håll. Men ge inte upp! Vi lovar att du kommer att ha full kontroll (och ha riktigt kul) efter lite övning. 

Den här delen är enklare på snö än på vatten (eftersom att du inte sjunker), speciellt om du kitear med skidor. 

Köra upwind / kryssa mot vinden

När du väl är uppe på brädan och kör, är det vanligt att i början endast följa med vinden och hamna långt bort på slutet av stranden eller området för snowkite. Det innebär att du behöver gå tillbaka dit du började varje gång. Det är okej i början för att få mycket tid på brädan och öva på den tekniken, men vi kommer även att lära dig hur du åker upwind och kryssar mot vinden för att hamna på samma plats som du startade igen. 

Prioriteringsregler

Hur du beter dig i vattnet, hanterar många kiteare på samma plats och passerar andra kiteare i vattnet. 

Kitesäkerhet

Vet du hur du gör en självräddning? Är din teknik för start och landning tillräckligt bra? En nybörjarkurs innehåller mycket teori och övning, och det är inte alltid lätt att komma ihåg allting. Det är viktigt att repetera grundläggande teori och säkerhet, speciellt om det har gått ett tag sedan du tog din senaste kurs.  

Individuell coaching

Instruktören kommer att se vad du behöver öva på och kommer att guida dig för att ta din kiting till nästa nivå, samt förklara för dig hur du undviker vanliga misstag. 

Kurser

Våra kursnivåer

Andra kite camps