Surf Coaching

- För den självständige surfaren med en stark vilja att bli bättre genom att utveckla sin teknik, med coaching i en liten grupp med högst fyra deltagare.
- Bekväm i de flesta förhållanden och typer av bryt, reef till point- och beachbreaks, och du är redo att ta nästa steg i din surfing

Vem passar paketet för?

 • Surf coachingen är utvecklad för surfare som självständigt kan surfa de flesta bryt i de flesta förhållanden, eller som coach Paolo säger “independent surfers who can do maneuvers in a variety of conditions”.

  Du är bekväm med mycket folk i vattnet och har en bra förståelse för vett och etikett i lineup, du kan läsa och fånga vågor självständigt.

  Med erfarenhet av att sätta ihop svängar så är du intresserad av mer feedback på din surfings mest kritiska delar.

Vad kommer jag att lära mig?

 • Din coach kommer att fortsätta utveckla din kunskap om surfteori, och utveckla din teknik på de sätt som kommer ge dig bäst progression

  Under kursen kommer du att få individuell feedback både i vattnet och genom videocoaching. Videos sparas på fil hos oss så att vi kan gå tillbaka till dem ditt nästa besök för att följa din utveckling över tid.

  Coachen kommer att ge dig verktyg och övningar för att utveckla dina förmågor i vattnet, men också för att hålla igång kroppen mellan dina surfessions för att undvika den där rostiga känslan av att inte ha surfat på länge.

  Du kommer också att få lära dig om surfbräde-design, samt för och nackdelar med olika typer av surfutrustning. I den här processen kommer vi att kolla närmare på din utrustning och vilken typ av brädor du borde använda för att utvecklas optimalt.Detta ingår i kursen

Vilken slags våg surfar jag?

  • Coachen tar dig till de bästa kvalitetsvågorna, anpassade för din nivå. Du ska vara bekväm i vågor över huvudhöjd, och du kommer få surfa både reef, beach och point breaks – helt beroende på dagens förutsättningar.

Inkluderad teori

 • Individuell coaching
 • Det är svårt att bryta gamla vanor, speciellt om du själv inte har sett dig surfa. Coachen kommer se vad du behöver förbättra och definiera det, och tillsammans med coachen kommer du jobba med detta under veckan.

  Spot guiding
 • Coachen kommer under veckan ta dig till de bästa kvalitetsbryten för denna nivå. Du får all kunskap som behövs, av en lokal surfare som känner området, för att kunna läsa av vilket spot som funkar bäst beroende på tidvatten, swellriktning och vindriktning. På så sätt kan du fokusera din tid på att vara i vattnet och förbättra din surfing, och slippa ödsla den på att leta bryt på platser du aldrig varit förut.

  Brädkontroll i linupen
 • Paddelteknik, att röra sig smidigt i lineupen för att positionera sig i rätt läge och inte vara i vägen för andra surfare.

  Take-off tekniker
 • Finpolera din take-off för att få mer vågor och för att mästra brantare take-offs. En pop-up är inte bara en pop-up, den måste vara 100% perfekt om du ska klara det.

  Duck dive-perfektion
 • När vågorna blir större och mer kraftfulla är det extremt viktigt att din duck dive är perfekt, så att du slipper paddla extra metrar och slita ut dig tidigt under din session.

  Medvetenhet om havet
 • Olika typer av strömmar, vågor, väder och förhållanden, tidvattnet och hur det fungerar, var man ska surfa, olika typer av bryt som beach-, reef och pointbreaks etc, och även spots i området runt campet – information om vilka som är lämpliga för just dig.

  Surfutrustning
 • Du får kunskap och hjälp med vilken typ av bräda du ska välja beroende på förhållande, vilka dimensioner du bör satsa på, hur många liter du vill ha i brädan, olika material (epoxy, polyester eller carbon) och kunskap om fenor; hur en bräda kan kännas helt annorlunda bara genom att byta fenor. Du får också Lapoint-rabatt hos lokala surfshops, shapers och ding-fixare.

  Säkerhet, etikett och prioritet
 • Hur man beter sig i vattnet, hur man hanterar en crowd för att få respekt, hur man får fler vågor, hur man positionerar sig i linupen och hur man positionerar sig i olika typer av vågor.

  HD videofilmning
 • Två sessions kommer att filmas under två timmar vardera. Coachen kommer sedan gå igenom filmmaterialet tillsammans med surfarna för att komma fram till vad varje surfare bör jobba med. Om du har med dator kan du låna minneskortet för att spara allt material så att du själv kan utvärdera din surfing när du kommer hem igen, eller bara välja de bästa sekvenserna för instagram.

  Ding repairs
 • Du får en introduktion till hur du själv fixar dina små dings med quick fix-metoder, och information om hur du gör en riktig lagning på polyester- och epoxybrädor.

 

 

 

Vanliga frågor:

Vad är skillnaden mellan våra vanliga nivåer och våra coaching-paket?

Coachingpaketen är för de som redan kan surfa på egen hand och som är på en relativt hög nivå. Här jobbar vi mer med tekniker på basmanövrar som bottom turn, trimming, stance, hur du använder kroppen och armarna, the snap, cut back, floater, carv och så vidare. Du har en coach, inte en instruktör, som ger dig tips och råd på hur du ska förbättras. Det är också viktigt att poängtera att du som väljer coaching-paketet bör vara en duktig, självständig och erfaren surfare sedan innan. Om du inte håller den nivå som krävs, så kan coachen flytta ner dig till en nivå som passar dig bättre.

Hur många surfare är med i coaching-programmet på samma gång?

Vi har en maxgräns om fyra surfare per coach eftersom det är antalet surfare vi tror genererar bäst resultat för alla. Det betyder att hela gruppen får plats i en bil till varierande surfbryt, och coachen kan ge alla i gruppen maximal uppföljning och all den hjälp de behöver.

Behöver jag ta med egen utrustning?

Ja. Ta med en fin bräda för småvågor under de lugnare dagarna och ta med en vanlig shortboard för dagar då havet pumpar. Vi har några olika brädor på plats som du kan testa, och teknologin bakom surfbrädor ändras hela tiden så det är alltid bra att testa olika typer av både brädor och fenor för att ta din surfing till en högre nivå.

Här kan du surfa

Portugal

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.