Lär dig surfa - Nybörjarkurser

- Jag vill lära mig grunden i surfing
- Jag vill kunna fånga vågor regelbundet
- Jag vill bli mer säker och bekväm i vattnet

Vem passar paketet för?

  • Kursen är för dig som aldrig surfat förr, eller dig som har provat surfing förut men behöver gå igenom det grundläggande en gång till. Vi ger dig en kul och uppmuntrande introduktion till surfing, och delar din glädje när du fångar din första vitvattenvåg. Våra erfarna instruktörer sörjer för att du utvecklar dina färdigheter i linje med din nivå och att du får fångat så många vågor som möjligt. Allt handlar om att ha kul i vattnet tillsammans med de andra surfarna.

Vad kommer jag lära mig?

  • Vi går igenom den grundläggande teorin och teknikerna inom surfing och lär dig allt från hur du skall bära brädan till hur du fångar en våg. Målet för våra erfarna instruktörer är att skapa en uppmuntrande miljö där du lär dig så mycket som möjligt under kursen och att du ska klara surfa små vitvattenvågor och brutna vågor helt på egen hand.Detta ingår i kursen

Vilken slags våg surfar jag?

  • Du kommer surfa lätta beach breaks (sandstränder) eller enklare reef breaks där du tryggt och bekvämt får erfarenhet när du utforskar vågorna för första gången. Våra instruktörer väljer den bästa delen av stranden där du kan fånga så många vitvattenvågor och brutna vågor som möjligt, och ha så kul som möjligt.

Inkluderad teori

Surfhistoria

Du får lära dig var och när allt började, olika typer av brädor – korta till långa – och hur de har utvecklats genom åren.

Medvetenhet om havet

Olika typer av strömmar, vågor, väder, förhållanden, tidvatten och hur det påverkar, var man ska surfa, olika typer av vågor; beach-, point- och reefbreaks. Vi går igenom hur vågor uppstår till havs, surfbryten i området runt campet och information om de platser som är mest lämpade för nybörjare.

 Surfspråket

  • Vad betyder uttryck som speed, trimming, pop-up, crowd och massa annat?

Surfsäkerhet och etikett 

Vi går igenom hur man uppför sig i vattnet, hur man hanterar brädan i och utanför vattnet, hur man hanterar andra surfare i vattnet, hur man säkrast ramlar när vågen är slut och var i vattnet man bör vara när man är nybörjare.

Surfutrustning

Du får en introduktion till all surfutrustning; olika brädtyper, fenor, leashar (fångremmar), våtdräkter, revskor, vax etc. Vi går också igenom brädans olika delar; nose, tail, upp, ner etc.

Brädkontroll

Hur du positionerar dig på brädan, paddling, hantering, och hur du sitter på den. Hur du hanterar brädan säkrast så att den inte skadar dig eller någon annan runt dig.

Take-off

Vi lär dig hur du gör en bra pop-up och ställer dig upp på brädan. Vi lär dig också när du ska göra din pop-up så att du surfar vågtoppen och inte sjunker igenom.

  • Surfing i vitvatten
  • Du startar med att surfa på magen på brädan för att få en känsla av när vitvattnet har mest kraft för att sedan gå vidare till att stå upp.
  • Individuell feedback
  • Coachen kommer se vad just du behöver förbättra och hjälpa dig så att du når målet med kursen och undviker de vanligaste nybörjarfelen.

VANLIGA FRÅGOR

Jag har aldrig någonsin surfat. Kan jag välja denna kurs då?

Ja. Denna kurs är utvecklad för nybörjare. Det spelar ingen roll om du aldrig har surfat tidigare, eller om du testat någon gång för länge sedan och behöver gå igenom grunden på nytt. Denna kurs kommer göra dig klar till att fånga dina första vågor.

 

Är det möjligt att välja denna kurs även om jag har tagit en liknande kurs tidigare?

Ja. Det är alltid bra att fräscha upp gamla, glömda färdigheter, så du är självklart välkommen att ta denna kurs fast att du tagit en liknande kurs tidigare, eller surfat lite på egen hand innan.

 

Jag har ingen egen utrustning. Kan jag vara med i alla fall?

Ja. Vi ger dig tillgång till all utrustning du behöver för att surfa på den platsen du reser till, både våtdräkt/rash guard och surfbräda.

Här kan du surfa som Level 1:

Välj startdatum och boka din resa

Första tillgängliga startdatum efter det datum du sökt visas nedan.