KursnivåerLapoints surfkurser
lapoint surf courses surfcamp

Level 2 - Surfkurs för dig på medelnivå

Ta dig ut i lineupen och surfa gröna vågor, förbättra dina vågval och lär dig hur du surfar både åt höger och vänster.

Teori

Få en djupare förståelse

Att kombinera praktik med teori är alltid bra, det blir lättare att både lära sig och komma ihåg när man förstår varför man ska göra på ett visst sätt.

Lineupen

Introduktion till lineupen och de skrivna samt oskrivna reglerna du behöver följa för att surfa i det här området.

Surfsäkerhet, surfetikett & prioriteringsregler 

Vi går igenom ämnen som hur man ska bete sig i vattnet, att hantera crowds, positionering, turordning, hur du ska ramla och hur du paddlar ut igen efter en våg på ett tryggt sätt. 

Medvetenhet om havet

I den här kursen kommer du inte längre att vara i det grunda vattnet på "insidan", utan här är du på "utsidan" i djupare vatten. Därav komma vi att lära dig allt du behöver veta om säkerhet i havet och ge dig förståelse för olika faktorer som strömmar, tidvatten, vågor och väder - kunskap du behöver för att försäkra din säkerhet i vattnet. 

Spot guiding

Under veckan kommer vår lokala surfinstruktör att ta dig till olika surfplatser beroende på swells och väderförhållanden. Det betyder att du kommer att få lära dig vilka platser som fungerar bäst utefter tidvatten, swell och väder. Den inblicken kan du sedan använda för att surfa de bästa platserna vid rätt tidpunkt. 

Individuell coaching

Instruktören kommer att se vad du behöver förbättra och öva på för att du ska kunna ta din surfing till nästa nivå.

Surfutrustning

Det finns många varianter av surfbrädor, anpassade efter olika vågor, kroppstyper och färdigheter, och under kursen kommer du att lära dig mer om dessa. Du kommer även att ha möjligheten att pröva några av de olika surfbrädorna. 

Surfa gröna vågor

Målet för den här kursen är att du ska vara bekväm med att fånga vågor på egen hand och ställa dig upp och surfa på både höger-och vänstervågor. 

Surftermer

Lär dig surfspråket och utveckla en bättre förståelse för jargongen och kulturen. 

Brädkontroll i lineupen

Vi kommer att hjälpa dig att fräscha upp och förbättra ditt game i lineupen, försäkra att du vet hur du ska positionera dig själv på brädan och i lineupen. 

Teknik för att ta dig genom vågor

Vi tränar turtle roll och duck dive beroende på din nivå.

Take-off

Fräscha upp din pop-up och slipa den till perfektion för att fånga gröna vågor. 

Brädor

På Level 2 använder vi vanligtvis brädor mellan 7 och 8 foot med mycket flytkraft, för att du ska få en smidig paddling och enkelt fånga vågor. 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete