KursnivåerLapoint Surf camps & surfkurser

Level 2 - Fortsättningskurs i surfing

Ta sig ut i lineupen och surfa gröna vågor Förbättra ditt val av vågor Surfa säkert med bra brädkontroll Lära dig hur du surfar åt vänster och höger på vågor

Teori

En djupare förståelse

Backing up practice with theory is always a great idea, to understand the why behind actions makes it both easier to remember, and to adapt.

Lineupen

Introduktion till lineupen och de skrivna samt oskrivna reglerna du behöver följa för att surfa i det här området.

Surfsäkerhet, surfetikett & prioriteringsregler 

 Vi går igenom ämnen som till exempel hur man ska bete sig i vattnet, hantera crowds, positionering, turordning, hur du ska ramla och hur du paddlar ut igen efter en våg på ett tryggt sätt, utan att vara en fara för dig själv eller andra. 

Medvetenhet om havet

I den här kursen kommer du inte längre att vara i det grunda vattnet på insidan, utan här är du på utsidan i djupare vatten. Därav komma vi att lära dig allt du behöver veta om säkerhet i havet och ge dig förståelse för olika faktorer så som strömmar, tidvatten, vågor och vatten - kunskap du behöver för att försäkra din säkerhet i vattnet. 

Spot guiding

Under veckan kommer vår lokala surfinstruktör att ta dig till olika spots beroende på swell och väderförhållanden. Det betyder att du kommer att få lära dig vilka spots som fungerar bäst utefter tidvatten, swell och väder. Den inblicken kan du sedan använda för att surfa de bästa platserna vid rätt tidpunkt. 

Individuell coaching

Instruktören kommer att se vad du behöver förbättra och öva på för att du ska kunna ta din surfing till nästa nivå.

Surfutrustning

Det finns många varianter av surfbrädor, anpassade efter olika vågor, kroppstyper och färdigheter, och under kursen kommer du att lära dig om dessa. Du kommer även att ha möjligheten att pröva några av de olika surfbrädorna. 

Surfa gröna vågor

Målet för den här kursen är att du ska vara bekväm med att fånga vågor på egen hand, ställa dig upp och surfa, både åt vänster och höger. 

Surftermer

Lär dig surfspråket och utveckla en bättre förståelse för jargongen och kulturen. 

Brädkontroll i lineupen

Vi kommer att hjälpa dig att fräscha upp och förbättra ditt game i lineupen, försäkra att du vet hur du ska positionera dig själv på brädan och i lineupen. 

Teknik för att ta dig genom vågor

Vi kommer att öva på turtle roll och duck dive.

Take-off

Fräscha upp din pop-up och slipa den till perfektion för att fånga gröna vågor. 

Brädor

På Level 2 använder vi vanligtvis brädor mellan 7 och 8 foot med mycket flytkraft, för att du ska få en smidig paddling och enkelt fånga vågor. 

Andra surfcamps

Kurser

Våra kursnivåer