Guiden till den ultimata surfsemestern på Fuerteventura, Kanarieöarna

Letar du efter ett nytt surfäventyr i Europa? Då kan denna ökenö med sina fantastiska surfplatser och underbara natur vara precis rätt val för dig! Här är allt du behöver veta innan du åker på surfsemester till Fuerteventura. Fuerteventura ligger i Atlanten strax utanför Marockos kust. Miljön är helt unik med sitt ökenlandskap omgivet av vackra stränder och kristallklart blått vatten. Här är allt du behöver veta om Fuerteventura innan du anländer till en av Kanarieöarna.

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Transport: Hur tar jag mig runt på Fuerteventura?

Ankomst och avresa till och från surfcampet 

Du hämtas på flygplatsen med Lapoints transfer och resan till campet  tar cirka 30 minuter. Transfern kör längs kusten så gör dig redo för några fantastiska vyer på vägen till campet.

Ta dig runt i Fuerteventura

Att hyra bil under din vistele på Fuerteventura är en bra idé för att ta dig runt och utforska ön. Det finns gott om biluthyrningsfirmor och det blir inte alltför dyrt om du hyr tillsammans med en vän eller en grupp! 

Om biluthyrning inte ingår i dina planer behöver du inte oroa dig, du kommer att klara dig bra utan bil också! Om du vill se de närliggande städerna Cotillo och Corralejo går det bussar dit några gånger om dagen. Det finns också taxitjänster tillgängliga.

Läcker lokal mat: Vad kan man äta på Fuerteventura?

Missa inte det traditionella köket när du besöker Fuerteventura. Fisk är en av de mest populära maträtterna på ön tack vare Fuerteventuras nära koppling till havet. Här är vår lista över några av våra favoriträtter från Fuerteventura och Kanarieöarna.

Traditionell mat från Kanarieöarna

  • Gofio Escaldado: Ett måste när man besöker Kanarieöarna är Gofio Escaldado. Gofio är ett slags mjöl från Kanarieöarna. Gofio Escaldado kan serveras som en förrätt som serveras med hackade lökbitar som du kan använda som skedar. Rätten finns med på Europeiska kommissionens lista över livsmedel med skyddad ursprungsbeteckning.

  • Papas Arrugadas: En kokt potatisrätt som vanligtvis serveras med en mojo (vilket betyder sås). Mojo kommer ursprungligen från Kanarieöarna och finns i tre huvudvarianter. Du kan äta rätten med mojo verde (grön mojo), mojo rojo (röd mojo) och mojo picón (röd mojo med extra krydda).

  • Majoreroost: En ost med nötaktig och mjölkig smak från Fuerteventura.

  • Getkött: Getgryta är en berömd rätt på Fuerteventura.

Vad du kan göra när du inte surfar: Aktiviteter och äventyr

Det finns många saker att utforska runt Fuerteventura under de dagar du inte surfar, en aktivitet som vi rekommenderar är att du vandrar upp på vulkanen Calderón Hondo. Från toppen har du en underbar utsikt över kratern och öns landskap.

Det är den perfekta platsen att titta på solnedgången över havet. Kameler är en del av Fuerteventuras identitet och att se den vackra ön från ryggen på en kamel är en riktigt häftig upplevelse. Här är några andra roliga saker att göra runt omkring: 

  • Besök sanddynerna

  • Tillbringa en solig dag på en katamaran

  • Dyk och utforska livet under vattnet

  • Simma i de naturliga klippbassängerna

  • Prova på surfskating på campet 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTAT DEN

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser