Surfing i Santa Teresa, Costa Rica - Den ultimata surfguiden

Planerar du att åka och surfa i Costa Rica? Här är allt du behöver veta för att förbereda dig inför en surfsemester i Santa Teresa i sann Pura Vida-anda! Om du letar efter ett tropiskt äventyr med djungeln som bakgrund medan du surfar, har du kommit rätt! Här är vår guide med allt du behöver veta för att vara redo för Lapoint surf camp i Costa Rica.

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Lapoint Surf Camp: Vårt surfparadis i Santa Teresa

Om ett djungeläventyr är det du söker, är vårt surfcamp i Santa Teresa rätt plats att åka till.

Ett surfcamp nära Santa Teresas livliga centrum

Santa Teresa är en liten och charmig by med massor av surfvibbar, och stadens centrum ligger bara några minuters promenad från surf campet. Här hittar du trevliga restauranger, caféer och barer! Det finns bra klädbutiker och platser att köpa souvenirer om du vill shoppa under din vistelse! Du kommer också att hitta apotek, bankomater och mataffärer nära campet.

Transport: Hur kommer jag till campet?

Ankomst och avresa till och från surf campet

När du reser till vårt surfcamå i Santa Teresa kommer du att flyga till San Jose Airport (SJO), Juan Santamaría International Airport. Från San Jose tar det cirka sex till sju timmar att komma till vårt surfcamp. Det är en bra idé att anlända en natt innan du beger dig till vårt surfcamp, eftersom den sista transfern avgår kl. 08:00 på måndagsmorgonen. Vi rekommenderar att du bor på Holiday Inn nära flygplatsen om du bestämmer dig för att komma natten innan transfern, detta är där transfern hämtar upp dig. Du kan också ta ett flyg från San Jose till Tambor Airport. Det här alternativet kommer spara dig lite tid men är det dyrare alternativet. Det tar något över en timme från Tambor Airport till vårt surfcamp. Du kan boka transfer tillbaka till flygplatsen på vårt surfcamp.

Härlig lokal mat: Vad och vart ska man äta i Santa Teresa?

Du kommer att hitta "sodas" överallt i Costa Rica, och Santa Teresa är inget undantag! En "soda" är en restaurang som serverar mer traditionell costaricansk mat och är vanligtvis mer prisvärd än de mer trendiga kaféerna.

Väder och årstider: När är den bästa tiden att surfa i och runt Santa Teresa?

Årstiderna i Costa Rica är uppdelad i regnsäsong (också kallad den gröna säsongen) och torrsäsong (också kallad högsäsong), båda med sin egna charm. Den så kallade högsäsongen i Santa Teresa, när den sociala scenen är som mest livlig och vågorna är mest mjuka, inträffar under torrsäsongen (november till mars).

 

Santa Teresa har fler turister på besök och vågorna är lämpliga för nybörjare. Detta är den bästa tiden för nybörjare på nivå 1 och 2 att besöka Costa Rica och lära sig surfa. Under regnsäsongen (april till november) är vågorna större och mer konsekventa. Surfare på nivå 3 kan surfa runt Santa Teresa året runt. Vattentemperaturen är någonstans mellan 26 och 30 grader Celsius i Costa Rica, vilket betyder att du kan njuta av vågorna utan våtdräkt.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser