Surf CampFuerteventura, Spanien

Varmt vatten, äventyr & exotisk surf vibe - i Europa

Med ståtliga vulkaner, sand från Sahara och omgiven av turkost vatten har europeiska Fuerteventura verkligen en egen, skön vibe. Omgivningen är mer lik västra Afrika - men känslan, människorna och sättet att leva ger oss det bästa av den spanska livsstilen. Ett surfcamp i Fuerteventura kommer definitivt att ge dig minnen för livet!

Surfnivå

Nybörjare till Avancerad

Säsong

Hela året

Vibe

Avslappnat & Buzzing

Hållbarhet

CO2-kompenserad

Boende

Lyxigt, coolt & lantligt

Lapoint Surf camp Fuerteventure ligger i en modern villa ungefär fem minuters promenad från “centrala” Lajares, och med de 350 soldagar som staden erbjuder använder vi endast solenergi på campet. En lyxig, cool plats i lantlig miljö sammanfattar denna plats ganska bra. Kom tillbaka efter en dags surf, hoppa i poolen och njut av ö-livet.

Saker att uppleva

Maxa din resa

COVID19

Information om COVID19

Lapoint har lång erfarenhet av att hantera olika typer av händelser i världen, och det är viktigt för oss att alla våra gäster, kan känna sig trygga när de reser med oss. 

De flesta av våra camps är öppna. Vi följer utvecklingen noga, tar del av information från Utrikesdepartementets och Folkhälsomyndigheters uppdateringar och följer deras rekommendationer gällande rapporteringar av COVID-19 (coronavirus) på våra destinationer.

För uppdaterad reseinformation för varje destination rekommenderar vi dig att läsa på de officiella webbsidorna:

- Portugal

- Fuerteventura

- Costa Rica

- Bali

- Sri Lanka

- Norge

Läs mer om hur vi hanterar COVID19 här

Så, vad kan du förvänta dig?

Surfdrömmen på Fuerteventura

Eat, sleep, surf - repeat är den klassiska beskrivningen av en surfares livsstil. Även om det nästan är drömtillvaron för de flesta surfare så är det lite väl smalt för att beskriva upplevelsen av ett surf camp med Lapoint. Beskrivningen av ett kanariskt surfäventyr skulle snarare vara: känn viben, utforska ön, häng med sköna människor, surfa tills du inte orkar ett paddeltag till och avsluta dagen med ett par öl - och repetera! Mindre catchy, men roligare!

Men, bortanför catchy meningar är vårt surf camp i Fuerteventura fantastiskt. Platsen är super, nära till allt men fortfarande med 100% lokala vibes. Vattnet är varmt jämfört med största delen av Europa, och du kan surfa i endast en tunn våtdräkt. Boendet och maten lämnar inget övrigt att önska och landskapet är häftigt. Torrt, kärvt och utan träd - men det är något som faktiskt växer på en. Vi är övertygade om att du kommer att älska platsen och folket när du lämnar.

Om du vill surfa mer finns det flera surf spots nära för alla nivåer, och vår personal kommer hjälpa dig att hitta rätt. Om du är ute efter nattliv är Corralejo en 15 minuters taxiresa bort och där hittar du massor av restauranger och barer att välja från. I Lajares där vårt surfcamp ligger finns också ett par barer, och ett par kvällar i veckan vaknar staden till liv och lockar ut alla locals för ett par drinkar och skön musik. 

Så, för att summera: Det här är en riktigt cool resa.

Andra surfcamps

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete