Surfing i Canggu, Bali - Den ultimata surfguiden

Bali är en högt rankad surfdestination på många surfares bucketlistor, och vi förstår verkligen kärleken och längtan efter denna paradisö! Här är vår guide till vad du behöver veta för att förbereda dig inför en drömresa till Indonesien. Bali har fantastisk mat, fantastisk natur och fantastiska vågor, vad mer än det kan man begära av en surfresa? Vårt surfcamp på Bali ligger i vackra Canggu och här är allt du behöver veta innan du anländer.

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Trafik och transport: Hur man tar sig runt på Bali

Trafiken på Bali är ganska hektisk med vägar fulla av bilar och motorcyklar. Var beredd på att tillbringa en del tid i trafikstockningar i turistområden som Canggu och Ubud, även korta sträckor på vägarna kan tyvärr ta mycket lång tid.

Ankomst och avresa till och från surfcampet

Vårt surfcamp ligger ca 40 minuter från Denpasar International Airport (DPS), även kallad Bali Ngurah Rai International Airport, och du kan ta dig dit med vår Lapoint-flygtransfer genom att svara på vårt välkomstmejl när du har bokat din resa. Transfern kan hämta dig vid vilken tidpunkt du vill och resan tar cirka 50 minuter.

Ta dig runt på Bali

Ett populärt sätt att ta sig runt på ön är att hyra en motorcykel, se bara till att du har ordentliga skor och skydd. Det finns många som kör motorcykel i flip-flops eller till och med barfota, vilket är extremt farligt om du råkar ut för en olycka. Och glöm inte att använda hjälm! Att cykla utan tröja är både farligt och illa omtyckt.

Även korta sträckor på vägarna kan ta lång tid. Om kaféet där du ska träffa dina vänner ligger tio minuter bort är det ett bra beslut att åka dit 20 minuter före utsatt tid. Rusningstid är sen morgon och eftermiddag/tidig kväll för turister, då de ger sig ut på dagsutflykter och sedan igen när de återvänder från resan. Den lokala rusningstiden är tidig morgon och eftermiddag/tidig kväll.

Vissa bilar erbjuder snacks och vatten under långa bilresor, men det är en bra idé att ta med dryck och någonting att äta för säkerhets skull.

Läcker lokal mat: Vad och var man kan äta på Bali

Maten på Bali är fantastisk (bara det är en bra anledning att besöka ön!) och du kan hitta bra kaféer och restauranger nära surfcampet. Det finns många hälsosamma alternativ och många ställen är perfekta för att hitta både veganska och glutenfria rätter. Du hittar också warungs runt om på Bali, en warung är ett företag (som ett kafé, en butik eller en restaurang) som är familjeägt.

Traditionell balinesisk och indonesisk mat

 • Nasi goreng: En populär rätt i Indonesien som består av stekt ris, grönsaker och kött.

 • Babi Guling: Babi Guling, eller grisstek, är en traditionell balinesisk rätt.

 • Lawar: En traditionell balinesisk rätt som består av blandad kokosnöt, grönsaker och kött.

 • Sambal Matah: En balinesisk salsa som ger lite krydda till din måltid.

 • Nasi Jinggo: En enkel men utsökt rätt som består av ris, kyckling, nudlar och sambal goreng.

 • Sate lilit: En av Balis signaturrätter, köttfärs som lindas runt en pinne av citrongräs eller bambu. 

 • Nasi Campur Bali: En risrätt som serveras med olika grönsaker, kött och andra tillbehör på ett bananblad, oftast tillsammans med sate lilit. Det finns ofta tre varianter av rätten: nasi campur ayam (med kyckling), nasi campur pedas (som är kryddig) eller den klassiska Bali nasi campur babi som är med Babi Guling fläskkött. 

 • Rujak Buleleng: En fräsch och kryddig fruktsallad som innehåller frukter och grönsaker som jicama, guava och mango.

 • Es Daluman: En kokosnötsdrink som görs med palmsocker och grön gelé från Dalumenblad. 

Väder och årstider: När är den bästa tiden att besöka Bali för surfing?

Bali är en tropisk ö med behagliga temperaturer från januari till december. Även om det är ett trevligt resmål 365 dagar om året är det bra att vara beredd på att resan kan se annorlunda ut beroende på vilken månad du anländer. Temperaturen varierar från ca 25-28 grader Celcius under hela året, men under regnperioden är luftfuktigheten hög. Vattentemperaturen runt Bali är mellan 27-29 grader Celcius. 

Årstiderna på Bali delas in i torrperiod (maj till oktober) och regnperiod/blötperiod (november till april). Nybörjarsurfare kan njuta av vågorna på Bali året runt och surfare på nivå 3 kanske gillar Balis jämna swells och de fina vågorna från april till september mest. Under regnperioden regnar det oftast under morgontimmarna och ett par timmar på kvällen, men dagarna är oftast soliga.

Packning: Vad ska jag ta med mig till min surfresa på Bali?

Ett vanligt misstag för resenärer som kommer till Bali är att packa för mycket. Tro oss, du vill inte backpacka runt ön med mer saker än du faktiskt kommer att behöva under din resa. Här är några tips på vad du bör packa:

 • Pass

 • Ordentliga skor: Kom ihåg att ta med ett par bra skor om du planerar att hyra en motorcykel eller ge dig ut på en vandring.

 • Första hjälpen-kit: Det är en bra idé att packa med sig en liten förbandslåda som innehåller antibiotika och smärtstillande eftersom det är lätt att få "Bali's belly", med symptom som matförgiftning.

 • Myggspray: Precis som vi älskar myggorna Bali! Så glöm inte myggsprayen hemma. 

 • Solskyddsmedel: Ta med solkräm med hög SPF och se till att den är havs- och revvänlig. Vi säljer zink på campet. 

 • Vattenflaska: Vi säljer inte vattenflaskor av plast på campet, så kom ihåg att ta med dig en återanvändbar flaska. Du kan också köpa en miljövänlig flaska på campet.

 • Lätta kläder: Temperaturen på ön är hög året runt, så ta med lätta kläder och en hatt för att skydda dig mot solen.

 • Baddräkter eller badbyxor: Du behöver ingen våtdräkt när du surfar på Bali, men ta med badkläder som passar för surfing. Du vill inte att din bikini eller dina badbyxor ska ramla av under din första wipeout!

 • Strandhandduk: Vi tillhandahåller badhanddukar på campet, men kom ihåg att ta med en handduk för stranden (eller köp en i de lokala butikerna).

 • En regnrock: Ta med ett paraply och en vattentät jacka om du ska besöka Bali under regnperioden.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser