El Sunzal, El Salvador: Den ultimata surfreseguiden

Gör dig redo för en surfcampsupplevelse i hjärtat av Centralamerika. Vi guidar dig genom våra favoritaktiviteter i El Salvador, den bästa tiden att surfa här och vilken traditionell mat du bara måste smaka. Välkommen till vår drömmiga surfdestination i El Sunzal! Njut av att bo precis vid vattenbrynet, skäm bort dig med den utsökta maten och surfa på långa och jämna vågor. Här är vår guide till allt du behöver veta inför ditt nästa surfäventyr i El Sunzal.

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Läcker lokal mat: Vad ska man äta i El Salvador?

Den mest välkända maten i El Salvador är de salvadoranska pupusas, som är ett absolut måste när du besöker landet! De görs på majs- eller rismjölstortillas och sedan tar du antingen bönor, kyckling eller ost (eller något annat som du gillar) däremellan. Enkelt och gott! Vill du imponera på lokalbefolkningen? Se då till att inte äta dem som tacos! Riv av en bit av pupusan, nyp ihop den och använd den för att plocka upp bönorna eller kycklingen (tillsammans med lite god salsa) och ät den. Som dryck kan du prova en horchata, chan eller limonada con hierbas för att släcka törsten. Eller varför inte köpa en färsk kokosnöt av försäljaren på stranden? Du kommer att smaka utsökt mat under ditt besök i El Salvador, både på campet och runt om i området. Här är några av våra salvadoranska favoriträtter:

Traditionell salvadoransk mat
  • Pupusas: Du måste helt enkelt prova denna salvadoranska ikoniska rätt!

  • Salvadorianska tamales: En fylld majsbaserad deg insvept i bananblad. Fyllningen kan variera men en traditionell tamale innehåller grönsaker, kött och tomatsås.

  • Salvadoranska soppor: Det finns tre traditionella soppor i El Salvador som ofta säljs på marknader (de kanske inte lockar så många utlänningar men de är både goda och näringsrika). På listan finns Sopa de Res (nötköttssoppa), Sopa de Pata (kofotsoppa) och Sopa de Mondongo (trippelsoppa).

  • Salvadoranska enchiladas: En rätt gjord på små majstortillas som serveras med curtido och ingredienser som bönor, ägg, avokado och gurka.

  • Yuca Frita: Detta är en street food-klassiker gjord på friterad kassava och serveras med antingen friterad fisk eller friterat fläskkött och ibland med tomatsås.

Väder och årstider: När passar det bäst att surfa i El Salvador?

El Salvador har surfbara vågor året runt, så varje säsong är surfsäsong! Vintersäsongen, även kallad den våta säsongen, pågår från maj till oktober. Under denna säsong regnar det ganska mycket, men regnet kommer vanligtvis bara under sen eftermiddag och natt med i övrigt behagligt väder. Det är en bra tid för att fånga El Sunzals största swells! Det här är den perfekta tiden att besöka El Salvador som en medelmåttig eller mer erfaren surfare (men det finns nybörjarvänliga surfplatser året runt!). 

Sommaren, eller torrperioden, infaller mellan november och april. Under sommaren kan du njuta av konsekventa swells och varma, soliga dagar. Vågorna är mindre under den här tiden men är är väldigt roliga att surfa på. El Salvador ligger nära ekvatorn och har en medeltemperatur på cirka 25 till 35 grader Celsius. Vattentemperaturen är vanligtvis mellan 27-30 grader Celcius.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser