"Livet borde alltid kännas såhär"

About us lapoint surfcamp hero banner

Vårt Motto - Good Times

Lapoint är byggt på Good Times och en frisinnad livsstil kring surfing, yoga och resor. Vi tror att betydelsen i upplevelser handlar om banden som man knyter med personerna som man möter på vägen. Därför är den sociala aspekten central i allt vi gör. Vi vill att du ska få nya vänner, nya kunskaper och ha det riktigt kul under din tid hos oss. Good Times helt enkelt!

Our Mindset

Var en kompis

Enkelt, men väldigt viktigt: att vara vänliga och tillmötesgående mot alla runtomkring oss. Vi vill alltid få våra gäster att känna sig som hemma, och gör därför vårt bästa för att ge ett varmt välkomnande och en bra känslan under hela vistelsen. Vi är måna om vår personal runt om i världen och ser till att lyssna och se till allas behov, samtidigt som vi erbjuder en inspirerande arbetsplats.

Respekt för den lokala kulturen på alla våra destinationer är viktigt för oss och vi vill alltid bidra till samhället genom att anställa lokal personal, samarbeta med företag i regionen och anamma den lokala viben.

Vi vill även göra det vi kan för att ta hand om klimatet och försöker därför konstant att minimera vårt negativa klimatavtryck. På alla våra destinationer ser vi till att göra positiva saker för klimatet och vi gör aktiva val för att bli ett grönare företag.

"Livet borde alltid kännas såhär"

Our History

Bakgrunden till “Good Times”

Allting började år 2005 när de svenska barndomsvännerna Sebastian och Peter bestämde sig för att åka på en surfresa till Portugal. En sen kväll på Lissabons glada gator stötte de ihop med Alex, en surfare från trakten, och de tre blev snabbt vänner. Under resten av resan höll de ihop, utforskade kusten tillsammans och delade vågor.

På morgonen av deras sista dag fick fina vågor under en lätt dimma och utan några andra surfare i vattnet. På vägen upp på stranden, medveten om att resans sista surf nu är över, sa Sebastian:

“Livet borde alltid kännas såhär.”

De åt frukost och diskuterade vilt över morgonkaffet; Sebastians kommentar hade väckt någonting till liv. Där föddes idéen om Lapoint, med Alex och Sebastian som grundare. Strax därefter hoppade Peter på och det gjorde även ytterligare en barndomsvän, Göran. 

Sedan dess har Lapoint växt, men filosofin är fortfarande densamma: att fånga den där “varje dag borde kännas såhär”-känslan.

Detta förblir Lapoints kärna, både för gästerna som besöker campen och för de som arbetar där.

Our last words

Vi ses väl snart?

Tills dess att vi ses, ha det kanonbra! Hälsningar från Katrine, Martin, Sebastian, Göran, Grilo, Joao, Kristina, Calle, Evelina, Anna, Lina, Rui, Brett, Ebba, Ketut, Peter, Made, Steffi, Lovisa, Lahsan, Maren, Maggie, Beatrice, Patricia, Marthe, Rita, Mathilda, Emmi, Alex, Kristina, Mudhi, Dharma och många, många fler.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete