Livet borde alltid vara såhär

About us lapoint surfcamp hero banner

Vårt Motto - Good Times


Lapoint är byggt på glädje. Glädjen från att upptäcka världen, skapa kontakter, surfa vågor och landa i välmående genom yoga. Upplevelser som dessutom innehåller härliga möten med andra människor blir lite extra bra, därför är den sociala aspekten central i allt vi gör. Vi vill att du ska få nya vänner, nya kunskaper och ha det riktigt kul under din tid hos oss. Good Times helt enkelt!

Our Mindset

Var en kompis


Enkelt, men väldigt viktigt: att vara vänliga och tillmötesgående mot alla runtomkring oss. Vi vill alltid få våra gäster att känna sig som hemma, och gör därför vårt bästa för att ge ett varmt välkomnande och en bra känslan under hela vistelsen. Vi är måna om vår personal runt om i världen och ser till att lyssna och se deras behov, samtidigt som vi erbjuder en inspirerande arbetsplats.

Respekt för den lokala kulturen på alla våra destinationer är viktigt för oss och vi vill alltid bidra till samhället genom att anställa personal från lokalbefolkningen, samarbeta med företag i regionen och anamma den lokala viben.

Vi vill även göra det vi kan för att ta hand om klimatet och försöker därför konstant att minimera vårt negativa klimatavtryck. På alla våra destinationer ser vi till att göra positiva saker för klimatet och vi gör aktiva val för att bli ett grönare företag.

Livet borde alltid vara såhär.

Our History

Bakgrunden till “Good Times”

Allting började år 2005 när de svenska barndomsvännerna Sebastian & Peter bestämde sig för att dra på en surfresa till Portugal. En sen kväll på Lissabons glada gator stötte de ihop med Alex, en surfare från trakten, och de tre killarna blev snabbt vänner. Under resten av resan höll de ihop, utforskade kusten tillsammans och delade vågor.

På morgonen av deras sista dag fick de jackpot: vindstilla, fina vågor och inga andra surfare i vattnet. Efter en sista kul session gick de tillbaka upp för stranden, fyllda av stoke, och Sebastian utbrast med ett leende:

“Varje dag borde vara såhär!”

De åt frukost och diskuterade vilt över morgonkaffet; Sebastians kommentar hade väckt någonting till liv. Där föddes idéen om Lapoint, med Alex & Sebastian som grundare. Strax därefter hoppade Peter med och ytterligare en barndomsvän, Göran, på tåget. 

Sedan dess har Lapoint växt, men grundtanken är fortfarande densamma: vi vill sprida surfglädje och den där häftiga känslan av att “varje dag borde vara såhär”. Good times är hjärtat av Lapoint och vår ambition är att föra samman peppade människor. Häng på du också! 

Our last words

Vi ses väl snart?

Tills dess att vi ses, ha det kanonbra! Hälsningar från Sarah, Katrine, Martin, Sebastian, Göran, Grilo, Joao, Kristina, Calle, Evelina, Anna, Lina, Rui, Brett, Ebba, Ketut, Peter, Made, Steffi, Lahsan, Maren, Maggie, Beatrice, Patricia, Marthe, Rita, Mathilda, Emmi, Alex, Kristina, Mudhi, Dharma and many many more...

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

Stranden är vårt hem. Vi lämnar den finare än innan vi kom hit.

Vi har bestämt oss för att ta hand om vårt hav, våra stränder och vårt samhälle. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd, och vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med t.ex. återvinning och andra saker för att ta hand om miljön. Varje vecka har vi beach cleans på våra camps för att säkerställa att vi lämnar vårt andra hem lite renare än vi hittade det.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete