Surfing i Hoddevik, Norge - Den ultimata surfguiden

Kan du höra hur Norden kallar? Upplev ett nordiskt surfäventyr i den magiska bukten Hoddevik. Här är guiden till allt du behöver veta för att få en fantastisk surfsemester i Norge.

Hoddevik är verkligen en surf destination utöver det vanliga. Vårt surfcamp ligger mitt i den fantastiska norska naturen som nästan känns magisk. Du kommer att känna ett omedelbart lugn när du anländer till den vackra viken.

Hoddevik är platsen för vårt mest avlägsna camp, så hur tar du dig dit och vad behöver du förbereda inför resan? Här är vår stora guide som hjälper dig!

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Lapoint Surf Camp: Vårt vackra hem i Hoddevik

Vårt surfcamp i Hoddevik skiljer sig från våra andra camps. Här bor du i en av våra två villor i viken och lever en mer off-the-grid-livsstil. Det finns inga restauranger eller barer i närheten, du kommer att få den riktiga nordiska utomhusupplevelsen!

Koppla ifrån helt 

En av våra favoritsaker med Hoddevik är att det är lätt att känna att man lever i nuet. Du kommer verkligen att vara ett med naturen under din vistelse här. Med en av världens mest fascinerande surfplatser (åtminstone tycker vi det) precis nere på gatan. Du kan surfa under midnattssolen på sommaren och under de kallare månaderna kan du hoppa in i bastun efter en kylig surfsession! Det här är en av de platser som du inte visste att ditt hjärta hade saknat innan du kom hit.

Måltider på campet: Laga alla måltider tillsammans

Det finns inga restauranger eller kaféer i Hoddevik, så vi lagar alla våra måltider på campet. Det finns en stormarknad som heter Bunnpris i Leikanger, 20 minuters bilfärd från campet. Dit kan du åka med din egen bil eller tillsammans med campet för att handla alla matvaror som du behöver. Båda villorna har trevliga kök där du kan laga mat tillsammans med dina nyfunna vänner och sitta ute och njuta av måltiden.

Traditionell norsk mat

Vill du ha inspiration till vad ni kan laga tillsammans i köket? Prova att laga traditionell norsk mat!

 • Vill du prova en annorlunda frukost? Prova då grovbrød (fullkornsbröd) med brunost (en speciell norsk ost)! Detta är också en vanlig måltid att äta som lunch i Norge.

 • Rømmegrøt är en gröt med gräddfil. Den kan serveras tillsammans med kött eller som den är tillsammans med kanel och socker. 

 • Kjøttkaker är norska köttbullar, gör inte misstaget att förväxla dessa med svenska köttbullar (du vill inte förolämpa både svenskar och norrmän!), du kan rulla dina egna eller köpa dem i mataffären. 

 • Raspeball är en norsk rätt som kan beskrivas som en dumplingpotatis. Klubb, kompe och potetball är andra namn på denna rätt (beroende på var i Norge du befinner dig) och den är gjord av mjöl och potatis.

 • Vafler, eller våfflor, är en mycket populär rätt i Norge och helt enkelt ett måste att prova.

Väder och årstider: När passar det bäst att besöka Hoddevik, Norge för surf?

Sommarvågorna i Hoddevik är roliga och nybörjarvänliga för nivå 1 surfare, medan mer erfarna surfare kanske gillar det mer mellan mars och maj eller september och november. Under de kallare månaderna får du uppleva kallvattensurfing (kanske får du till och med se lite snö på marken och norrsken på natten!)

"det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Det berömda uttrycket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" passar perfekt in på den norska inställningen till vädret, eftersom det kan vara ganska oförutsägbart! På sommaren kan temperaturen ligga runt 25 grader celcius, men var beredd på att det kan bli regniga och blåsiga dagar också, så packa kläderna därefter.

Packning: Vad ska jag ta med på min surfresa till Hoddevik?

Eftersom det här surfcampet  skiljer sig från våra andra camps  finns det några viktiga saker som du behöver lägga till på din packlista:

Hoddevik, Norge: allmän packning 

 • Pass

 • Mat: Det är en bra idé att ta med mat för hela vistelsen om du reser till Hoddevik med bil, eftersom matpriserna är ganska dyra i Norge. Närmaste stormarknad (Bunnpris i Leikanger) ligger 20 minuters bilfärd från campet.

 • Sängkläder: Du måste ta med din egen sovsäck och sängkläder till campet. 

 • Handdukar: Ta med en handduk för stranden och en handduk för duschen. 

 • Vattenflaska: Kranvattnet i Norge är säkert att dricka, men kom ihåg att ta med en återanvändbar vattenflaska att fylla den med. 

 • Solskyddsmedel: Solen i Norge är kanske inte lika stark som på våra tropiska resmål, men det skadar aldrig att ändå ta med en för de soliga dagarna. 

 • Något varmt: Vädret kan vara oförutsägbart runt Hoddevik, så ta med lite varma kläder för dimmiga morgnar och kyliga norska kvällar. Regnkläder och en vindtät jacka är också bra att packa med.

 • Bra skor: Det finns några riktigt fina vandringar runt Hoddevik så se till att du tar med bekväma vandringsskor.

 • Piller mot åksjuka: Vägarna i Norge må vara vackra, men de är ofta långt ifrån raka! Så om du vet att du lätt blir åksjuk, glöm inte att ta med några piller mot åksjuka!

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser