Surfing i Ericeira, Portugal - Den ultimata surfguiden

Utforska en av Portugals vackraste fiskebyar och känn pulsen i en stad som lever och andas surfing. Här är allt du behöver veta om vårt surfcamp i Ericeira.

Den charmiga staden Ericeira är en av Europas främsta surfhuvudstäder. Proffs och nybörjare kommer från hela världen för att besöka Ericeira, tävla i surftävlingar och surfa sina allra första vågor.

Här är vår stora surfguide för Ericeira som täcker allt du behöver veta för att förbereda dig för ett fantastiskt surfäventyr i Portugal.

Gratis om- och avbokning upp till 14 dagar innan ankomst

Läs mer

Vart ska man bo: Varför bör du bo på vårt surfcamp i Ericeira?

Ericeira är definitivt värt ett besök för alla vars hjärta slår för surfing. Men varför tycker vi att vår surfcamp är det bästa boendealternativet?

Nära vågorna och byn

Vårt surfcamp ligger precis vid vår allas favorit surf spot vid Foz do Lizandro och är en 25-minuters promenad från den pittoreska byn Ericeira (som är ett måste under din vistelse!). Där hittar du fantastiska caféer och restauranger, ett pulserande nattliv, vackra stränder och både surfbutiker och stormarknader. Det är också en trevlig plats att bara njuta av atmosfären medan du promenerar genom de smala gatorna. Kustpromenaden från campet till byn är ett nöje i sig, de majestätiska klipporna i Ericeira kommer inte att göra dig besviken! Foz do Lizandro är en av de största stränderna i området med en trevlig promenad där du kan njuta av en kall öl efter din surf session.

Ett surfcamp med lite av allt

Ericeira är hem för vårt största surfcamp med över hundra platser för äventyrslystna gäster. På vårt surfcamp får du njuta av vårt avslappnade poolområde, yogashala och trädgård med ett utomhusgym, en volleybollplan och en skate bowl. Surfcampet har också ett rymligt co-work och en restaurang med läcker mat och drycker. Vad mer kan man önska sig på ett surfcamp?

Om du letar efter ett surfcamp i Portugal som är mer utanför “off the beaten path”  bör du kolla in vårt andra Lapoint surfcamp i Alentejo. Vårt Alentejo surfcamp är mindre och atmosfären är lugnare och mer avslappnad.

Läcker lokal mat: Vad och vart ska man äta i Ericeira?

Ericeira erbjuder ett brett utbud av caféer och restauranger. Du kan hitta läcker fisk som fångats samma dag, nybakat bröd och fantastisk portugisisk mat runt byn. Om du längtar efter en färsk acai-bowl, poke bowl, sushi eller tacos - det finns gott om det också!

Väder och säsonger: När är bästa tiden att besöka Ericeira, Portugal för surfing?

Ericeira är ett paradis för surfare året runt, men det finns säsonger som passar vissa nivåer bättre än andra. Vågorna är varmare och mer lugna under sommarmånaderna och är därför perfekta för nybörjare (men kan vara utmärkta för erfarna surfare att njuta av också). Den portugisiska vintern kan vara ganska kall och du skulle behöva en tjock våtdräkt under dessa månader. Vintern erbjuder hårdare förhållanden och högre vågor, vilket är perfekt för erfarna surfare! Men oroa dig inte om du är nybörjare som bokat en resa till Ericeira på vintern, det finns nybörjarvänliga platser att surfa och det kommer alltid finnas en våg för dig!

Ericeira ligger i den sydvästra delen av Europa och har en genomsnittstemperatur på cirka 20-26 grader Celsius under sommaren. Vintern kan bli mycket kallare och dagar med en temperatur på cirka 10 grader är inte ovanliga. Du kan förvänta dig att Ericeira har molniga morgnar och ljusa och soliga dagar utan ett moln på himlen efter lunchtid. Ericeiras vattentemperatur varierar inte allt för mycket mellan säsongerna, du kommer ju ändå surfa i Atlanten, vattentemperaturen varierar från cirka 16 grader under de kallare månaderna till cirka 23 under de varmare.

Vad kan man göra i Ericeira förutom surfing?

Förutom att hänga på surfcampet (vem skulle säga nej till att slappa vid poolen eller surfskatea i bowlen?) finns det många saker att göra och se i Ericeira.

Den majestätiska naturen

Ericeira ligger vid Atlanten och vi rekommenderar starkt att du besöker stränderna och vandrar längs de majestätiska klipporna. Du kommer att se några av de vackraste solnedgångarna i ditt liv!

Nattlivet

Ericeira vaknar verkligen till liv under sommaren, med massor av turister som kommer in och många evenemang runt staden. Men byn är full av kul året runt. Här är några bra ställen att tillbringa en kväll: 

  • Boardriders Quiksilver: Tänkte du någonsin att du skulle ha några av dina bästa nätter med livemusik, en fantastisk utsikt över havet och en kall öl på en surfshop/skatepark? Ja, det här är platsen att vara!

  • Adega Bar 1987: En hemtrevlig portugisisk bar med fantastiska tapas och en trevlig atmosfär i hjärtat av byn.

  • Tubo bar: En liten bar i staden med dansvänlig musik och drinkar!

Tillbringa dagen vid stranden

Ericeira har många vackra stränder! Ta med några vänner, packa din picknickkorg och ge dig ut till en av dem för en avkopplande vilodag. Många av stränderna har mysiga caféer där du kan gå för en espresso eller en glass. Ribeira d'Ilhas, Praia dos Pescadores och Praia do Sul är tre vackra och populära stränder.

Packning: Vad ska jag ta med mig på min surfresa till Ericeira?

Har du redan börjat packa? Här är våra två packningslistor med allt du behöver på din surfresa:

Ericeira, Portugal: allmän packning
  • Pass: Glöm inte att ta med ditt pass när du reser till Portugal. Kontrollera med ditt reseföretag hur länge passet måste vara giltigt, det kan variera från land till land.

  • Kontanter: Vissa restauranger i staden accepterar endast kontantbetalningar, så se till att ta med lite kontanter. Om inte, oroa dig inte! Det finns gott om bankomater i staden och i stormarknaderna där du kan ta ut pengar.

  • En återanvändbar vattenflaska: Vi säljer inte plastflaskor på våra surfcamps, så vi rekommenderar att du tar med en vattenflaska av rostfritt stål för att hålla ditt vatten svalt. Det finns gott om butiker i byn Ericeira där du kan hitta fina flaskor!

  • Något varmt: Vädret kan ändras snabbt i Ericeira, så se till att klä dig lämpligt! Vissa hus i Portugal kan bli ganska kalla under de kallare månaderna, så det är en bra idé att ta med lite varma kläder för att vara förberedd.

Det finns stora stormarknader som Continente, Intermarche och Lidl fem minuter bort med Uber från campet. Både Continente och Intermarche har apotek om du behöver solskyddsmedel eller andra produkter.

Ericeira, Portugal: Packning för surf
  • Surfbrädor: Vi kommer att tillhandahålla surfbrädor, våtdräkter och all utrustning du behöver för din surfresa, men om du vill ta med din egen bräda är du mycket välkommen att göra det!

  • Bikini/boardshorts: Vi tillhandahåller en lämplig våtdräkt när det är dags att ge sig ut på surfningen så att du håller dig varm i det svala vattnet. Kom bara ihåg att ta med en bikini, baddräkt eller boardshorts som sitter bra. Du vill inte behöva justera badkläderna under din tjocka våtdräkt när den väl är på!

  • Solskydd: Trots att Ericeira inte är en tropisk ö kan solen fortfarande vara ganska stark! Speciellt om du är i vattnet hela dagen, så se till att ta med solskydd som är vänligt för havet.

Psst! Kom ihåg att du inte reser till ingenstans. Det finns gott om surfbutiker runt Ericeira, både stora varumärken som Billabong och Rip Curl men också mindre, lokala butiker. Det är den perfekta platsen att rusta upp din surfgarderob och utrustning.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Hållbarhet

STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.

Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem. Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.

Lapoint crew
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Lapoint

Alla Camps & Kurser